En Sıcak Konular

SOYKIRIM TASARISI OYLANIRSA KABUL EDİLECEK!

2 Mart 2010 11:50 tsi
SOYKIRIM TASARISI OYLANIRSA KABUL EDİLECEK! Los Angeles Times gazetesi, bu hafta Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesinde görüşülecek olan Ermeni tasarısının Temsilciler Meclisinin gündemine getirilmesi konusunda bu yıl ‘daha temkinli’ davranılacağını yazdı.

Soykırım tasarısı oylanırsa, çıkacak!  

ABD’de sözde soykırım tasarısına destek veren Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Howard Berman, “Tasarı, ancak kabul edilmesi için yeterli oy sağlandığı takdirde Temsilciler Meclisinin önüne gelecek. Tasarıyı komiteden geçirdikten sonra, bu oyları sağlamaya çalışacağız” dedi.
ABD’de yayımlanan Los Angeles Times gazetesi, bu hafta Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesinde görüşülecek olan Ermeni tasarısının Temsilciler Meclisinin gündemine getirilmesi konusunda bu yıl ‘daha temkinli’ davranılacağını yazdı.
Gazetedeki haberde, Dışişleri Komitesinin perşembe günü Ermeni tasarısını “yeniden canlandırabileceğine” işaret edilirken, “ABD’nin bir müttefiki olan Türkiye’yi kızdırma riski taşıyan tasarının onaylanmaya çok yakın olduğu 2007 yılındaki deneyimden sonra, bu kez çok daha temkinli bir şekilde ele alınmakta olduğu” belirtildi.
Haberde, tasarıya destek verdiği ifade edilen Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Howard Berman’ın, “Tasarı, ancak kabul edilmesi için yeterli oy sağlandığı takdirde Temsilciler Meclisinin önüne gelecek. Tasarıyı komiteden geçirdikten sonra, bu oyları sağlamaya çalışacağız” yolundaki sözlerine yer verdi.

Obama’nın kararı belli
Obama yönetiminin tasarıyla ilgili doğrudan bir pozisyon takınmadığı ifade edilen haberde, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Mike Hammer’ın, “Başkan’ın, 1915 olaylarıyla ilgili pozisyonunu devamlı olarak ifade ettiğini” belirterek, “Gerçeklerin tam, samimi ve adil biçimde kabulünün sağlanmasına olan ilgimiz sürüyor. Bu hedefi ileri götürmenin en iyi yolunun, Ermeni ve Türk halklarının, ilişkilerinin normalizasyonu için sürdürdükleri çabaların bir parçası olarak, geçmişle ilgili gerçekleri ele almaları” sözüne yer verdi. Gazeteye göre, Türk–Amerikan ilişkileri uzmanı Stephen Larrabee, ABD’deki düşünce kuruluşu Ranp Corporation için kaleme aldığı bir yazıda, tasarının geçmesinin “Obama yönetiminin Türk–Amerikan ilişkilerini daha sağlam bir hale getirme çabalarına ciddi darbe vuracağı ve Türkleri misillemede bulunmaya teşvik edeceği” görüşünü dile getirdi.
Haberde, Kongredeki Türk Dostluk Grubunun eşbaşkanı Ed Whitfield’ın, “Amerikan halkının, Kongrenin ekonomimizi güçlendirmenin ve istihdam yaratmanın yolları üzerinde odaklanması ve bu tartışmayı tarihçilere bırakması gerektiği konusunda hemfikir olduğunu düşünüyorum” sözlerine yer verildi.

Kaynak. Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000973&tarih=2010-03-02

 



Bu haber 1,065 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,342 µs