En Sıcak Konular

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR : 2 - FENERBAHÇE : 1

28 Şubat 2010 17:09 tsi
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR : 2 - FENERBAHÇE : 1 Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe, Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye'ye 2-1 yenildi. Goller İskender (2) ve Alex'ten geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye: 2 - Fenerbahçe: 1

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe, Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye'ye 2-1 yenildi. Goller İskender (2) ve Alex'ten geldi. Alex maçın 79. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

2. dakikada Fenerbahçe atağında Vederson sol kanattan Alex'e pasını verdi, Alex ceza sahası önünde şut vurmak istedi ama savunma ayak koyarak pozisyonu bozdu.
13. dakikada ceza alanı dışından Serhat’ın vuruşunda, top yandan auta gitti.

17. dakikada Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine doğru uzun oynadı ancak top auta çıktı.
25. dakikada Vederson’un ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden vuruşunda, top yandan auta çıktı.
29. dakikada ceza alanı içinde solda aut çizgisine kadar inen Deniz’in ortasında Cesario, Alex’den önce kafayla topu kornere attı.

İstanbul BB öne geçti
30. dakikada orta sahada Selçuk’dan topu kapan Ali’nin, savunmanın arkasına attığı meşin yuvarlağı kontrol eden İskender, ceza yayı üzerine kadar çıkan kaleci Volkan Demirel’i çalımlayarak, topu boş kaleye gönderdi: 1-0

36. dakikada Emre’nin pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Alex’in vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
42. dakikada Alex’in pasıyla sağda topla buluşan Gökhan Gönül’ün, ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.
45. dakikada ceza yayının hemen önünden Alex’in kullandığı serbest vuruşta, top direğin yanından auta çıktı.

Deniz'in golü sayılmadı

47. dakikada Deniz'in golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Fenerbahçe atağında Deniz ceza sahası içinde topla buluştu sağ çaprazdan kaleye sert vurdu top ağlarla buluştu ama hakem Dos Santos'un Deniz'in şutundan sonra savunmanın arkasında kaldığı için golü geçersiz saydı.

İlk yarı 1-0 İstanbul BB'nin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

Fenerbahçe'de Deniz ve Selçuk'un yerine Deivid ve Baroni oyuna girdi.
50. dakikada Fenerbahçe atağında Vederson sol çaprazda ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.

Fenerbahçe beraberliği yakaladı
57. dakikada Alex'in golüyle Fenerbahçe beraberliği yakaladı: 1 - 1. Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahasına girdi, ortasını yaptı. Alex kale sahası önünde mükemmel bir voleyle topu ağlara yolladı. Brezilyalı futbolcu bu golle bu sezon 9. golünü atmış oldu.

63. dakikada Deivid ceza sahası dışından çok sert vurdu. Hasagiç yumruklayarak kornere çeldi.
67. dakikada Fenerbahçe atağında Guiza ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama kaleci Hasagic iki hamlede topun sahibi oldu.
74. dakikada Fenerbahçe atağında Emre sol kanattan ceza sahası içine pasını verdi. Vederson topla buluştu ama topu ayağından açınca top auta çıktı.

Alex kırmızı kart gördü, Fener 10 kişi

79. dakikada Fenerbahçe'de Alex rakibine yaptığı faul sonrasında hakem Fırat Aydınus'tan direk kırmızı kart gördü.

İBB İskender'in golüyle skoru 2-1 yaptı

83. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediye, İskender'in golüyle 2-1 öne geçti.  Sağ kananttan ceza sahasına yerden yapılan ortayı Volkan kontrol edemedi. Arkaya açılan topa İskender vurdu ve topu ağlara göndererek yine takımının üstünlük golünü kaydetti.

Karşılaşma ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

         Stat: Atatürk Olimpiyat Stadı
         Hakemler: Fırat Aydınus, Baki Tuncay Akkın, Orkun Aktaş
         İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagic, Rızvan, Cesario, Barbosa, Gökhan Süzen (Dk. 26 Ekrem), İskender, Efe, Sylla, Tevfik, Serhat, Ali
         Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir, Bilica, Andre Santos, Deniz, Selçuk, Emre, Vederson, Alex, Güiza
         Gol: Dk. 30 İskender (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Turkcell Süper Lig’de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptıkları mücadelede, takımını Lille maçındaki kadrodan tek değişiklikle sahaya sürdü.
         UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında Fransız ekibiyle yapılan maçta kart cezası nedeniyle forma giyemeyen sol bek oyuncusu Andre Santos, lig mücadelesinde takımdaki yerini alırken, Lille karşısında ilk 11’de sahaya çıkan Önder yedek kaldı.
         Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Lugano, Mehmet Topuz, Özer, Ali ve Uğur İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında 18
 kişilik kadroda yer almadılar.
         Teknik direktör Daum, Özer’den sonra Deniz’i de joker gibi kullanmaya başladı. Lille maçında Andre Santos’un yokluğunda savunmanın solunda görev yapan Deniz, lig mücadelesinde bu kez orta alanın sağında görev aldı.
         Alman çalıştırıcı orta alanda Emre’nin yanında ise Cristian’ın yerine Selçuk’u tercih ederken, forvette yine Güiza şans bulup, Semih yedek kaldı.

GÜİZA’YA DESTEK SÜRÜYOR

         Bursaspor maçında tribünlerden gördüğü tepkiyle büyük bir üzüntü yaşayan İspanyol forvet Güiza’ya, Lille maçında taraftarın verdiği destek bu maçta da sürdü.
         Karşılaşma öncesi ısınmak için sahada bulunan sarı-lacivertli futbolcu, tribünlerde kendisine yapılan sevgi gösterilerine karşılık vererek taraftarını selamladı.

ÖZER ALMANYA YOLCUSU

         Fenerbahçe’nin Bursaspor ile yaptığı lig maçında sağ omuzundan sakatlanan Özer Hurmacı yarın kontrol için Almanya’ya gidecek.
         Sarı-lacivertli futbolcunun, kontrollerinde omuzundan ameliyat olup olmayacağına karar verileceği ifade edildi.

20 BİNİ AŞKIN SEYİRCİ

         Karşılaşmayı 20 bini aşkın Fenerbahçe taraftarının izlediği görüldü.
         Taraftarlar çoğunlukla protokol tribününün karşısındaki bölümde yer alırken, normalde İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu taraftarların protokol
 tribünü tarafındaki bölümde oturdukları yeri de Fenerbahçeliler doldurdu.
         Maçın başlamasının ardından çok olmasa da dışarıda stada yetişmeye çalışan taraftarların bulunduğu görüldü.
         Fenerbahçeli taraftarlar tribünlere astıkları pankartlarla futbolculara destek vermeye çalıştı. Protokol tribününün bulunduğu bölümün karşısındaki tribünde bulunan pankartta nazar boncuğu figürü ve altında da "Taraftar yanında" ifadeleri yer alırken, bu tribünün üst bölümünde "Efsaneler sarsılır ama unutmayın ki asla yıkılmaz" şeklinde bir pankart dikkat çekti.

HAVA KAPALI OLUNCA STAT IŞIKLARI YAKILDI

         İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe mücadelesi erken bir saatte oynanmasına rağmen, havanın kapalı olması nedeniyle stat ışıkları çalıştırıldı.
         Maçın başlamasından 45 dakika önce stadın bulunduğu çevreye sis çökerken, zaten bulutlu olan havada ışık oranı daha da düştü. Gündüz olmasına rağmen stat ışıkları açılarak saha içindeki ışık artırıldı.

İETT’DEN EK SEFERLER

         İETT, karşılaşmada taraftarlar için şehrin çok sayıda merkez noktasından Atatürk Olimpiyat Stadı’na ek seferler düzenledi.
         Taraftarlar özel araçlarının yanı sıra Kadıköy, Taksim, Mecidiyeköy, Bakırköy ve Aksaray Vatan Caddesi’nden hareket eden ek seferlerle stada ulaştı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’DA 8 EKSİK

         İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un 8 sakat futbolcusu Fenerbahçe’ye karşı forma giyemedi.
         Sakatlıkları bulunan Gökhan Kaba, Taner Gülleri, İbrahim Akın, Herve Tum, Zeki Korkmaz, Martin Kus ve Okan Buruk 18 kişilik kadroda yer alamadı.
         Fenerbahçe’den devre arasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a kiralanan Abdülkadir de sakatlığı nedeniyle sarı-lacivertli ekibe karşı forma giyemedi. Fenerbahçe’den bu sezon başında Belediyespor’a transfer olan Can Arat yedekler arasında yer buldu.
         Can, maçtan önce yaptığı açıklamada, yeni takımında üst üste sakatlıklar yaşadığını, mevkisindeki takım arkadaşlarının iyi performans ortaya koymaları nedeniyle forma şansı bulamadığını anlatarak, "Fenerbahçe’ye karşı oynamak isterdim ama kısmet değilmiş" dedi.
         Can, taraftar tepkisi nedeniyle zor günler geçiren eski takım arkadaşı Güiza’ya, zor günlerinde telefon açarak moral vermeye çalıştığını bildirdi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/istanbul-buyuksehir-belediye-2-fenerbahce-1/spor/sondakika/28.02.2010/1205044/default.htm?ver=57



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,932 µs