En Sıcak Konular

CIA TEKNOLOJİYİ GERİDEN TAKİP EDİYORMUŞ

28 Şubat 2010 11:27 tsi
CIA TEKNOLOJİYİ GERİDEN TAKİP EDİYORMUŞ Amerikan merkezi haber alma servisi CIA’nın teknolojik açıdan çok geri kaldığı ortaya çıktı. CIA’in merkezi bilgisayar sistemlerinin büyük kısmının 1980’lerden kalma bilgisayarlar olduğu iddia edildi.

CIA teknolojide çökmüş  

Amerikan merkezi haber alma servisi CIA’nın teknolojik açıdan çok geri kaldığı ortaya çıktı. CIA’in merkezi bilgisayar sistemlerinin büyük kısmının 1980’lerden kalma bilgisayarlar olduğu iddia edildi. 

Amerikan gizli servisi CIA’in merkezi bilgisayar sistemlerinin büyük kısmının 1980’lerden kalma IBM’ler olduğu ortaya çıktı. CIA’in kullandığı bu bilgisayarların sadece yüzde 60’lık bir zaman diliminde tam işlevsel çalıştığı çünkü ana sistemde kullanılan teknolojinin 1980’lerden kaldığı iddia edildi.

ABC News’a bilgi veren kaynakların açıklamalarına göre, CIA tamamen bilgisayar sorunlarına gömülmüş durumda ve sistemlerini düzeltmek için ihtiyaç duyulan miktar 187 milyon dolar. Yüzde 60’lık çalışma oranının ne denli kötü olduğunu vurgulayan uzmanlar, günümüz standartlarında kabul gören en düşük oranın yüzde 98 olduğunu söylüyorlar. ABC News’un ele geçirdiği 16 Ekim 2009 tarihli bir belgede de, “Şu anda 42 görev amaçlı uygulama 1980’lerin IBM ana sistemi üzerinde, yüzde 68 performans güvenilirliği ile uygulanıyor. Veri ağı, veri sistemleri, uygulamalar ve Bilgi Teknolojisi güvenliği kesinlikle ihtiyaç duyulan seviyede değil. Bilgi teknolojisi sistemi dünya üzerinde yapılan operasyonlarımız için yeterli değil.” CIA’in yaşadığı sorun ilk değil, daha önce de FBI’ın benzer sorunlardan sıkıntı çektiği 11 Eylül saldırılarıyla ortaya çıkmıştı. FBI 2005 yılında 170 milyon dolar değerindeki sanal dosya sistemi programını hurdaya çıkarmıştı. O tarihten beri Sentinel adlı yeni bir projeye 451 milyon dolar harcayan FBI, bu sayede ajanlarının internet arayüzü üzerinden dosyalara erişimini sağlamıştı.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000949&tarih=2010-02-28



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,892 µs