En Sıcak Konular

DTP'Lİ DEMİRTAŞ: 'MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ'

4 Ocak 2008 13:19 tsi
DTP'Lİ DEMİRTAŞ: 'MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ' DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da dün akşam meydana gelen ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 6'sı ağır olmak üzere 68 kişinin yaralandığı saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

DİYARBAKIR - Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da dün akşam meydana gelen ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 6'sı ağır olmak üzere 68 kişinin yaralandığı saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.
     Ankara'dan beraberinde DTP Diyarbakır milletvekilleri Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Diyarbakır'a gelen Demirtaş, hedef olarak sivillerin de seçilmiş olmasının ''çok derin bir provokasyon'' olduğu iddiasında bulundu.
     DTP'li milletvekilleriyle birlikte Diyarbakır'a gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de saldırının kabul edilemez olduğunu kaydederek, ''Çok açık ve net bir dille ifade etmek gerekirse; saldırıyı kınıyoruz. Bir daha gerçekleşmemesi için toplumun tüm dinamiklerinin bu saldırının arkasındaki gerçek sahiplerin ortaya çıkarılması için çaba sarf etmesi gerektiğine inanıyoruz'' dedi.

 SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN KINAMA

ANKARA - Değişik sendika, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşlarından yapılan açıklamalarda, Diyarbakır'da dün meydana gelen saldırı kınandı.
     Türk-İş Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 5 kişinin ölümü 68 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırı ''insanlık dışı'' olarak niteledi.
     Açıklamada, ''Terörün gerçek yüzünü bir kez daha bütün acımasızlığıyla ortaya koyan bu insanlık saldırıyı nefretle kınıyor, şer odaklarının ve onlara destek veren güçlerin milletimizin ve devletimizin güçlü iradesi karşısında yok olup gideceklerine olan inancımızı vurgulamak istiyoruz'' denildi.
     Türkiye Barolar Birliği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
     ''Terörü, nereden gelirse gelsin bir kez daha nefret ve şiddetle kınıyor, masum insanların yaşamını hedef alan bu yollar hiçbir yere varılamayacağını hatırlatıyor, teröre çeşitli nedenlerle arka çıkanları lanetliyoruz.
     Kimliği belli karanlık güçlerin sergilediği bu ve benzeri olaylar, ulusumuzun 'eksiksiz demokrasi', 'insan hakları', 'hukukun üstünlüğü' ve 'hukuk devleti'nden oluşan aydınlık Türkiye özlemini ve hedefini asla engelleyemeyecektir.''
     Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetimi Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da yaptığı yazılı açıklamada, ''terör eylemini lanetlediklerini'' bildirdi.
     Soğancı, açıklamasında, ''Bu terör eylemi, bugünlerde tam da ihtiyacımız olan kardeşçe bir arada yaşama umudunun yok edilmesidir. Bu terör eylemi barışın ve kardeşliğin yok edilmesine yöneliktir. Ölen canlarımızın acısı yüreğimizi yakıyor. Ancak şu bilinsin ki hiçbir terör eylemi TMMOB'nin barışa ve bir arada yaşamaya yönelik yaptığı vurguyu asla geriletemeyecektir'' ifadesine yer verdi.
     Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada ise saldırı ''şiddet ve nefretle kınandı, bu tür terör olaylarının bir daha yaşanmaması dileğinde bulunuldu.
     Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan da yaptığı açıklamada, saldırıyı ''vahşi katliam'' olarak niteleyerek, olayı kınadıklarını belirtti.
     Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli de açıklamasında ''Sivilleri hedef alan bu saldırı terörün çirkin yüzünü gözler önüne sermiştir. Bu alçakça saldırıyı kınıyorum'' ifadesine yer verdi.
     Liman-İş, Tes-İş ve Türkiye Körler Federasyonu'ndan yapılan açıklamalarda da saldırı kınandı.



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,738 µs