En Sıcak Konular

BAŞBAKAN,MEDYA PATRONLARINA ''KÖŞE YAZARINA HAKİM OL'' DEDİ

26 Şubat 2010 15:44 tsi
BAŞBAKAN,MEDYA PATRONLARINA ''KÖŞE YAZARINA HAKİM OL'' DEDİ Başbakan Erdoğan, Köşk'teki üçlü zirveyle ilgili haberlere tepki gösterdi. Köşe yazarlarının yorumlarını “edebe ve adaba sığmaz” diye nitelendiren Erdoğan, medya patronlarına yol gösterdi: “Vitrine layık olanı koyun.”

Erdoğan: Köşe yazarına hakim ol! 
 
Başbakan Erdoğan, Köşk'teki üçlü zirveyle ilgili haberlere tepki gösterdi. Köşe yazarlarının yorumlarını “edebe ve adaba sığmaz” diye nitelendiren Erdoğan, medya patronlarına yol gösterdi: “Vitrine layık olanı koyun.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin “Geinişletilmiş İl Başkanları Toplantısı”nda bir konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’la dün yaptığı zirveyle ilgili medyada yer alan yorumlara sert tepki gösterdi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

“Muhalefetin tahriklerine gelmeyeceğiz. Eski alışkanlarıkları depreşen, talimatla manşet atan, Türkiye’yi bir yangın yeri gibi gösterip, ellerinde körüklerle koşuşturan medyanın tahriklerine gelmeyeceğiz.

Öyle garip, öyle çirkin yorumlar getiriyorlar ki... Yani akla hayale gelmez şeyler. Ya siz bu ülkeye yardımcı mı olacakısınız, ortamı kızıştıranın gayreti içinde mi olacaksınız? Bir ülkenin cumhurbaşkanının, başbakanın ve genelkurmay başkanıyla bir araya gelerek değerlendirmesi yanlış bir şey mi? Diğer kurumların başkanlarıyla bir araya gelmesi yanlış bir şey mi? Bu anayasayla cumhurbaşkanına verilmiş yetkiler, haklar. Bunu bile gazetelerin köşelerine garip garip yorumluyorlar.

O gazetelerin patronlarına sesleniyorum. ‘Ne yapayım, köşe yazarıma hakim olamıyorum’ diyemezsin. Sen bunun sorumlususun, diyeceksin.

Bu ülkeyi germeye, ekonomiyi alt üst etmeye kimsenin hakkı yok. Biz de müsaade edemeyiz. Bir anda ekonomik dengeler ne hale geldi. Köşende yazanın maaşını sen veriyorsun. Yarın feryat etmeye geldiği zaman da buna hakkın yok.

Bir taraftan hükümete vuracaksın, öbür taraftan ekonominin çökmesi için köşe yazarlarıyla elinden geleni yapacaksın. Piyasalar yüzde 6,5 puan düşüyorsa, bunun sebebi ortadadır.

Herkes çizgisini billmelidir. Köşe yazarlarınız beni eleştirebilir, haklarıdır. Ben de uyarımı yapmak zorundayım. Herkes yeri ve konumunu iyi bilmek zorundadır. Bu ülkeyi germeye hakları yok.

Üçlü görüşmeyi nasıl böyle yaparlar, genelkurmay başkanı oraya nasıl gidermiş, genelkurmay başkanının katıldığı toplantıya 'cumhurbaşkanı zirvesi' nasıl denir... Böyle saçma şeyler olur mu? Bunlar edebe ve adaba sığmaz. Herkes fikrini söylemekte serbesttir. Ama o insanlara o kalemleri teslim edenler de der ki ‘Kusura bakma, bizim dükkanda sana yer yok’. Herkes vitrinine layık olanı koyar."

HUKUK YALAMA OLDU

Başbakan Erdoğan konuşmasında, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın dün TBMM'de söylediği sözleri değerlendirdi:

'Geçmişte kim kime, neyi nasıl konuşmuş, bunları hep izliyoruz. Bizzat yaşayanlar konuşuyor şimdi. Ne diyor? İşte, böyle, böyle, böyle oldu... Ben isimlerini artık ağzıma almayacağım için konuşmuyorum.

Bırakın onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Bırakın onlar Ankara'da kaos üretsinler. Bırakın onlar kirli tuzaklarıyla kirli senaryolarıyla oyalansınlar. Onlar millete en küçük yararı bile dokunmayan tartışmalarla gerilimlerle günlerini gün etsinler. Biz yine milletin arasında olacak, yine milletimizle bir ve beraber hareket edeceğiz. Bugüne kadar Türkiye'yi topyekun kucakladık. Bundan sonra aynı samimiyetle kucaklayacağız. Değerlerine, yaşama biçimlerine saygılı olduk, bunları geliştirmenin gayreti içinde olduk. Bundan sonra da aynı hassasiyeti ortaya koyacağız.

Dün Parlamentoda birisi şöyle bir ifade kullanıyor: 'AK Parti Genel Başkanı, Başbakan dedi ki gensoru yalama oldu. Gensoru değil, hukuk yalama oldu' diyor. Buradan kendisine şunu hatırlatmak istiyorum. Hukuk yalama olmaz. Siz yasaları yalama ettiniz. Yasalar yalama oldu.

Hukuk farklı bir konudur, yasalar farklı bir konudur. Önce bunu iyi bil. Tahlil et, talim et, ondan sonra milletin karşısında bunu öyle oku. Hukuk doğuştandır. Yasalar sonradandır. Bunu bir defa iyi kavramamız lazım. İnsan, haklarıyla doğar. Haklarını kimse alamaz. Ha gasp ederler... Onun hesabını da verirler. Ama yasalar öyle değil. Yasalar, işte görüyorsunuz nasıl yalama oldular.

Milletimizin gündeminden, ülkemizin asli gündeminden asla kopmayacağız. AK Parti olarak bugüne kadar nasıl farklı olduysak, farkımızı nasıl bariz şekilde ortaya koyduysak bugünden itibaren de o farkı çok daha belirgin hale getireceğiz.'

ERKEN SEÇİM DÖNEMİ BİTTİ

2011 yılının ortalarında Türkiye'nin bir kez daha genel seçime gideceğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

'Açıkçası daha bir buçuk yıl olmasına rağmen seçimin sıkça telaffuz ediliyor olmasını, sürekli gündeme getirilmeye çalışılmasını ülkem ve milletim adına son derece faydasız ve talihsiz görüyorum. Ancak muhalefet başta olmak üzere belli çevrelerin seçim tartışmaları üzerinden hükümeti yavaşlatmak, yıpratmak gibi bir gayretin, oyunun içinde olduğunu da çok net olarak görebiliyoruz.

Yasama faaliyetlerine yönelik her türlü engellemeyi ve yavaşlatmayı yapan muhalefet, bu tür tartışmaların içine çekerek, hükümetin hızını kesmeye çalışıyor veya keseceğini zannediyor.

16 ayda bir hükümetlerin değiştiği, sürekli erken seçimlerin yaşandığı, erken seçimlerin ülkeye ağır bedeller ödettiği o günler artık geride kalmıştır."

 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://www9.gazetevatan.com/Erdogan_Kose_yazarina_hakim_ol_/289965/1/

 



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,321 µs