En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''KÖYLÜYE TOPRAĞINI SATMAYA ZORLUYORLAR''

26 Şubat 2010 10:05 tsi
HAYDAR BAŞ: ''KÖYLÜYE TOPRAĞINI SATMAYA ZORLUYORLAR'' BTP Lideri Haydar Baş,Türk Tarımı'nın içler acısı halini anlatırken,'Gelinen durum dolaylı yoldan bu toprakları satın mesajıdır' dedi.

Köylüyü toprağını satmaya zorluyorlar 
 
Hükümetin tarımı mahkûm ettiği noktada tarım kesiminin ürünlerini zararına sattığını ve parasını da zamanında alamadığını dile getiren Prof. Dr. Haydar Baş, “ Gelinen durum dolaylı yoldan bu toprakları satın mesajıdır” dedi.
 
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş yaptığı açıklamada,tarım sektörünün Türkiye için çok önemli bir sektör olduğunu dile getirdi. “Gıda ürünleri, savaşta top ve tüfekten bir daha kıymetlidir” diyen Prof. Dr. Baş, tarım sektörünün her halükarda devlet tarafından desteklenmesinin bir zaruret olduğunu söyledi. Açıklamasında siyasilerin Avrupa Birliği’ne tarım ürünü yetiştiren 35 milyon nüfusun 10 milyona düşürülme sözü verdiğini açıkladı. Tarım sektörünün desteklenmesi için gereken kaynağın nasıl bulunacağını da açıklayan Haydar Baş, “ben sadece Gümüşhane’nin sahip olduğu kaynaklarla Türkiye’yi 100 yıl idare ederim” diye konuştu.

Tarım ürünleri silahtan kıymetlidir
Tarım sektörünün stratejik bir sektör olduğunu açıklayan Haydar Baş, yeri geldiğinde tarım ürünleri silahtan da daha kıymetlidir diye konuştu. Haydar Baş şunları söyledi: “Tarım çok önemli bir sektördür. En stratejik sektörümüz tarımdır. Sizin ekmeğiniz, suyunuz olmazsa savaşamazsınız. Onun için ekmek ve su savaşta top ve tüfekten bir daha kıymetlidir. Binaenaleyh bu sektörün her dönem ayakta durması ve en güçlü sektör olması şarttır. Şimdi siz topa, tüfeğe para verirken bundan şunu kazanacağım diye hesap ediyor musunuz? Etmiyorsunuz. Niye böyle bir hesaba girmiyorsunuz? Çünkü korunmanız için buna mutlak suretle bir yatırım yapmanız lazım. Tarım ürünleri de aynen bunun gibidir.”

AB’ye verilen söz tutuluyor
Bağımsız Türkiye Partisi’nin iktidarı döneminde tarım sektörüne sadece kâr mantığı ile bakılmayacağını dile getiren BTP Genel Başkanı, üretim miktarının da elde edilen kazancın da kat kat artacağını söyledi. Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: “Bağımsız Türkiye Partisi iktidarı döneminde ‘ben tarımdan şunu kazanıyorum şu kadar kazanmam lazım’ hesabı olmayacak. Tarımda üretimi birken ikiye, ikiyken dörde, dörtken sekize çıkartmanın hesabı olacak. Şimdi bunlar ne yapıyorlar? Dördü ikiye, ikiyi bire indirmenin hesabını yapıyorlar. Neden? Avrupa Birliği diyor ki; ‘Ey Türkiye sen Avrupa Birliği’ne girmek istiyorsun. AB’ye girebilmen için sen İspanya’nın, İtalya’nın, Portekiz’in, Yunanistan’ın rakibi olmayacaksın. Niye? Orada zeytin var. Orada üzüm, buğday, pamuk ve fındık var bunların hiçbirinde bu ülkelerin rakibi olmayacaksın. E ne olacak? Senin 35 milyon insanın köylerde tarım ürünlerinin yetiştirildiği bölgelerde yaşıyor bu nüfusu 10 milyona düşüreceksin. Ondan sonra ben seni Avrupa Birliği ülkelerinden sayacağım.’ Bunlar da buna evet dediler.Şimdi bu sözün gereğini yerine getiriyorlar.”

Toprağınızı satın diyorlar
Tarımla iştigal eden milyonların bu şekilde baskı altında tutulmasını ve ürettikleri ürünler üzerinden kar etmelerine olanak tanınmamasını ‘topraklarını satın mesajı veriliyor’ şeklinde değerlendiren Prof. Dr. Haydar Baş şunları söyledi: “Eğer ürettiği ürününü karlı bir şekilde satabilse tarımla iştigal eden vatandaşın o toprağı terk edip başkasına satması mümkün müdür? Cebine parasını indirdiği zaman vatandaş o tarlasını terk eder mi? Etmez. Ama bugün olduğu gibi zararına ürettiklerini satan ve parasını da zamanında alamayan kardeşlerimiz o bağı bahçeyi satar mı satmaz mı? Satmak zorunda kalır. Bu dolaylı yoldan bu toprakları satın mesajıdır. Kendi adamlarıyla birlikte bu işin üzerine çullandılar, bu politikaları hayata geçirdiler onun için tarım köylüsünün ürünleri para etmiyor. Bunun para edebilmesi için devletin mutlak suretle onlara destek vermesi lazım. Bunu Türkiye’de yapabilecek tek bir iktidar var o da Bağımsız Türkiye Partisi iktidarıdır.”

Sadece Gümüşhane Türkiye’yi 100 yıl bakar
Bazı aklı evvellerin tarıma bu kadar destek verecek parayı nereden bulacaksınız? diye sorduklarına değinen BTP Genel Başkanı, Türkiye’nin bir yılda faize 70 milyar dolar ödediğini bu paranın 5 milyar doları tarım kesimine verilse bu kesimin abat olacağını dile getirdi.Haydar Baş şöyle konuştu: “Bazıları, ‘nereden bulacak? , nasıl yapacak? , diye sorabilirler. Sen bir yılda 70 milyar dolar faize para veriyorsun. Ben o 70 milyar doların 5 milyar dolarını tarım kesimine versem abat olur burası yahu. Senin mantığın yanlış. Sen yüz kişide 99 kişiyi aç bırakıyorsun bir kişiyi zengin ediyorsun. Buna Bağımsız Türkiye Partisi olarak biz son vereceğiz. Sadece kaynağımız bu değil. Yeminle konuşuyorum ben sadece Gümüşhane’yle Türkiye’yi 100 yıl idare ederim. Nasıl mı? Bizim Gümüşhane’miz çok zengin altın rezervlerine sahip. Tahminlerde göre en az 10 trilyon dolarlık altın rezervi var Gümüşhane’nin. Ayrıca trilyon dolarlık mermer rezervi var. Ne ediyor 12 trilyon dolar. Bu madenler işlendiği zaman en az bire on değer kazanıyorlar. 12 trilyonu 10’la çarparsanız 120 trilyon eder. Ne oldu? 12 trilyonumuz 120 trilyon oldu. 120 trilyon serveti olan bir milletin, bir devletin köylüsünün, işçisiniz, memurunun, çiftçisinin aç kalması mümkün olabilir mi? Ben milletimi bir eli yağda bir eli balda yaşatacağım. Ama at sahibine göre kişner bunlar bu işi bilmezler. Ondan sonra sana nerden bulacaksınız der.”

Kaynak. Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000905&tarih=2010-02-26
 



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,542 µs