En Sıcak Konular

DÖN BABA DÖNELİM

25 Şubat 2010 23:10 tsi
DÖN BABA DÖNELİM AKP yanlısı yazar Fehmi Koru da,Erdoğan gibi gelişerek değişmeye devam ediyor.

DÖN BABA DÖNELİM

AKP Hükümeti gazını aldı gidiyor. Önce Asker, sonra da Yargı’ya saldırdı. Bu cesareti nereden bulduğu daha çok tartışılacak, ama yandaş medyasındaki tavır da dikkatlerden bir türlü kaçmıyor.
Şunun şurası daha 2008 yılının Kasım ayında (yani sözde Demokratik Açılım sürecinde) Tayyip Erdoğan’a “Obama gibi geldi, Bush gibi oldular” diyen AKP yanlısı yazar Fehmi Koru da, üstadı Erdoğan gibi gelişerek değişmeye devam ediyor.

TARİH 6.11.2008

Fehmi Koru NTV’de katıldığı bir haber programda AKP Hükümeti’nin iktidardaki tavır değişikliğini “Türkiye'de 2002 yılında yaşanan Obamacı bir yaklaşımdı ama Türkiye 2008 yılına geldiğinde biraz Bush'u andıran bir yönetim anlayışı içinde sorunlara yaklaşıyormuş gibi görünüyor” sözleriyle ortaya koyuyor. Yani AKP’nin demokrasiden uzaklaşan bir yaklaşım sergilediğini itiraf ediyor.

TARİH 9.11.2008

AKP Hükümeti’nin başı Tayyip Erdoğan ise, AKP’nin Bağcılar İlçe Kongresi’nde, hükümete yakınlığı ile bilinen Yenişafak gazetesinin yazarı Fehmi Koru’ya, bilinen üslubu ile cevabını veriyor. “Sevsinler seni, yazıklar olsun. Biz ne Obama’yız, ne Bush’uz. Biz, biziz. Bizi, kimseye benzetmesinler”…

TARİH 17.02.2010

Hani aradan geçen süre sadece 15 ay… Bu 15 ay içinde Koru’nun sergilediği tavır da ortada. Ancak AKP Hükümeti’nin Yargı’ya karşı başlattığı saldırı Yüksek Yargı’dan gelen tokat gibi açıklamalarla karşılık bulurken, Fettullah Gülen cephesinde AKP ile bir mevzi daha bulan Koru, bakın nasıl AKP Hükümeti’nin yaramazlık yaptığını konuşmaya başlıyor. Yer: Kanal 7 Televizyonu. Saat: 20:00…

“AK Parti yaramaz bir parti. Yaramazlık yapıyor. Yani, kendisinden daha önceki iktidarlar, iktidar olmuş siyasi partiler gibi ufak tefek işlerle meşgul olup bir de kendilerini zenginleştirmekle meşgul olmak yerine Türkiye’yi gerçekten demokratikleştirmek için büyük çabalar gösteriyor. Anayasa’yı değiştirmek istiyor, yasalarda değişiklikler yapıyor, Türkiye’de demokrasinin önünü tıkayan neler varsa onların ortadan kaldırılması için çaba gösteriyor. Dolayısıyla da pek çok duvarla karşı karşıya. O duvarları ya yıkacak, ya o duvarlara çarpacak. Şimdi gördüğümüz manzara aslında bundan ibarettir.”

OBAMA’YA DÖNÜŞ

“Kendilerini zenginleştirmekle meşgul olmak yerine” diye kurduğu gülünç cümle bir yana, AKP’nin yürüttüğü saldırı politikasının yılmaz bir savunucusu olan Koru, 15 ayda değişen görüşleri ile adeta haysiyet cellâtlığı yapmakta da bir beis görmüyor. AKP’nin yarattığı hukuki ve siyasi skandalları görmezden gelerek bu gidişata çanak tutan Fehmi Koru’nun sözde demokrasi havariliğinin de artık pek de sağlam temellere oturmadığını söylemek haksızlık olmayacaktır.
Adalet Bakanı tarafından HSYK ve Yüksek Yargı’ya yönelik “talimatla” yapılan suçlamalar doğrudan yargıya müdahale çabası olarak dikkat çekerken, karşılıklı sert açıklamalarla gelişen sürecin hukukun üstünlüğü ilkesi ve demokrasi ile doğrudan bağlantılı olduğunu birilerinin AKP Hükümeti’ne ve bu hükümetin yandaşlarına anlatması gerekiyor. Zira siyasi otoritenin yargı üzerinde yaratmaya çalıştığı bu atmosfer, kendilerine çok daha fazla zarar getirecektir.
Fehmi Koru yaşanan bunca olaydan sonra şimdi de “Bush gibiydiler ama artık Obama gibi oldular” mı diyecek? Dese de kimse rahatsız olmaz her halde. Ne de olsa AKP, “dönüş ve keskin dönüşler” konusunda artık uzmanlığını ilan etmiş durumda. Vatandaş ise, “Acaba bu yüzden mi AKP yaramaz bir parti?” diye kendi kendine soracak gibi görünüyor.

Hakan Cem Işıklar
Odatv.com

Kaynak: Odatv.com,http://www.odatv.com/n.php?n=don-baba-donelim-2502101200

 

 



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,859 µs