En Sıcak Konular

ATALAY'IN GENSORUSU REDEDİLDİ, AKP 1 FİRE VERDİ

25 Şubat 2010 20:59 tsi
ATALAY'IN GENSORUSU REDEDİLDİ, AKP 1 FİRE VERDİ Demokratik açılıma jest için PKK'lıların Habur'dan girişi sırasında yaşananlar için Beşir Atalay hakkında verilen gensoru önergesi reddedildi.

Atalay'ın gensorusu reddedildi

Demokratik açılıma jest için PKK'lıların Habur'dan girişi sırasında yaşananlar için Beşir Atalay hakkında verilen gensoru önergesi reddedildi.

TBMM'de yapılan gerilimli oturumun ardından gensorunun gündeme alınıp alınmaması üzerine oylama yapıldı.

Gensoru görüşmesinin gündeme alınması 146'ya karşı, 310 ret oyu ile kabul edilmedi. Oylamada 456 milletvekili oy kullandı. Böylece Atalay hakkındaki gensorudan kurtulmuş oldu.

GENSORU'DA FİRE

CHP'nin İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında  verdiği gensoru önergesine, Ak Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan kabul oyu  verdi.

Oylama tutanaklarına göre, oylamaya 460 milletvekili katıldı. 146 kabul  oyuna karşılık, 310 milletvekili önergenin reddi yönünde oy kullandı. 4  milletvekilinin oyu ise “mükerrer” olduğu gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

Ak Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan, önergeye kabul, Ankara Bağımsız  Milletvekili Emrehan Halıcı ret oyu kullandı.

DP Rize Milletvekili ve eski Başbakan Mesut Yılmaz kabul oyu verdi, BDP  milletvekilleri oylamaya katılmadı.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti'den istifa eden Elazığ Bağımsız Milletvekili  Feyzi İşbaşaran da önergenin kabulü yönünde oy kullandı.
        
GENSORU GÖRÜŞMELERİNDEN NOTLAR
        
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin İçişleri Bakanı Beşir Atalay  hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmelerini izlemek için saat 14.50'de  Meclis'e geldi.

Erdoğan, Genel Kurula girmeden önce kuliste, Devlet Bakanı ve Başbakan  Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ak Parti Genel Başkan  Yardımcısı Kürşad Tüzmen ve Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti Grup Başkanvekilleri  Mustafa Elitaş ve Ayşenur Bahçekapılı ile bir süre sohbet etti. Başbakan Erdoğan  ve beraberindekilerin sohbetine daha sonra, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu,  Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih  Kapusuz ile bazı milletvekilleri de katıldı.

Başbakan Erdoğan, yaklaşık yarım saat kaldığı kulisten, Ak Parti Grup  Başkanvekili Suat Kılıç konuşma yapmak için kürsüye çıkınca, Genel Kurul salonuna  girdi.

Genel Kuruldaki görüşmelerin ardından, kuliste gazetecilerin sorularını  yanıtlayan Başbakan Erdoğan, daha sonra Meclis'ten ayrıldı.
        
SAKIK'IN İDDİALARI BAYKAL'A İLETİLDİ
        
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da görüşmelerin büyük bir kısmını kuliste,  gazeteciler ve milletvekilleri ile izledi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın TBMM Genel Kurulunda yaptığı  konuşmada kendisine yönelik dile getirdiği iddialar, milletvekilleri tarafından  Deniz Baykal'a iletildi. Baykal'ın bu iddialara ilk tepkisi, “Onlar kimi  söylemiş, biz kimi istemişiz? Gönderdiğimizi söylediği heyette kim varmış?”  şeklinde oldu.

Daha sonra gazetecilerin bu konuda daha detaylı açıklama istemesi üzerine  Baykal, “Ne Genel Başkan olarak, ne partinin yetkili organları, bir şekilde  teröre bulaşmış bir kimsenin, CHP içinde yer tutması önerisinin muhatabı olmayı  bile kabul etmeyiz” dedi.

Deniz Baykal, yanında oturan milletvekillerine, CHP'nin hazırladığı,  “AKP'nin açılım fiyaskosu/sorular-yanıtlar” başlıklı kitabın dağıtılıp  dağıtılmadığını da sordu.
        
MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ
        
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de gensoru oylamasının ardından, bir  süre kuliste milletvekilleri ile sohbet etti. Bahçeli'nin sohbetinde, partisinin  iki kadın milletvekili, TBMM Başkanvekili Meral Akşener ile İzmir Milletvekili  Şenol Bal da yer aldı.

TBMM Genel Kurulundaki konuşmaların tamamlanmasının ardından, MHP Grup  Başkanvekili Oktay Vural'ın, konuşmasında muhalefete yönelik kullandığı bazı  ifadelerine açıklık getirmesini istemesi üzerine, Bakan Atalay söz aldı.

Bunun üzerine Atalay, konuşmasında, “muhalefet ve iktidarın, terör gibi  önemli konularda daha fazla diyalog içinde olması gerektiğini belirttiğini”  anımsattı. Beşir Atalay, Meclis'e hakaret etmek gibi bir kastının olmadığını  belirterek, “Sadece ben şunu ifade ettim: Böyle önemli bir konuda ülkenin  Başbakanı randevu istiyor. Ama iki muhalefet partisinin genel başkanı randevu  bile vermiyor” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi,http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13933158.asp?gid=229

 

 



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,266 µs