En Sıcak Konular

EMEKLİ KUVVET KOMUTANLARI FIRTINA,ÖRNEK VE SAYGUN SERBEST BIRAKILDI

25 Şubat 2010 21:45 tsi
EMEKLİ KUVVET KOMUTANLARI FIRTINA,ÖRNEK VE SAYGUN SERBEST BIRAKILDI Savcılar Eski Kuvvet Komutanları Özden Örnek ve İbrahim Fırtına'yı serbest bıraktı...

Fırtına, Saygun ve Örnek serbest bırakıldı

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakılan emekli Org. Fırtına 'Balyoz planı yanlış anlaşıldı. Hukuki yanlışlıkları gidermek için buradaydım. Şimdi aranızdayım' dedi.

“Balyoz Planı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin  Saygun ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in savcılık sorguları tamamlandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sabah saatlerinde getirilen emekli orgeneraller Fırtına, Saygun ve Örnek'in savcılıktaki ifade verme işlemleri yaklaşık 5,5 saat sürdü.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin  Saygun ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Fırtına: Şu an aranızdayım

İbrahim Fırtına, "Gerek şahsıma, gerek Hava Kuvvetlerine, gerekse kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik doğruymuş gibi gösterilen hususlardaki eksiklikleri, yanlışlıkları açıklamak için, yapılmakta olan hukuki bir sürecin aydınlatılması için buradaydım. Bunu yeteri kadar yaptığıma inanıyorum ve şu an aranızdayım" dedi.

Saygun'a yurtdışı yasağı

Savcı, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin  Saygun hakkında denetimli serbestlik uygulanmasını istedi, mahkeme yurtdışı çıkış yasağı koydu.

Tanyeri adliyede

Balyoz operasyonunda gözaltına alınan eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi (SAREM) Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, Adli Tıp kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Bir süre içeride kalan Tanyeri, kontrolün ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi,http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13935886.asp?gid=229



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,795 µs