En Sıcak Konular

ÇANKAYA'DA 3 SAATLIK KRİTİK ZİRVE

25 Şubat 2010 18:34 tsi
ÇANKAYA'DA 3 SAATLIK KRİTİK ZİRVE Çankaya Köşkü'ndeki kritik zirve üç saat sürdü ve saat 14:00'te bitti. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ'un katıldığı zirveyle ilgili üç paragraflık bir açıklama yapıldı.

Kritik zirve üç saat sürdü...

Çankaya Köşkü'ndeki kritik zirve üç saat sürdü ve saat 14:00'te bitti. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ'un katıldığı zirveyle ilgili üç paragraflık bir açıklama yapıldı.

Kısa açıklamada önemli mesajlar verildi ve şunlar vurgulandı:Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ ile olağan görüşmeleri birlikte yapmayı uygun görmüşlerdir.

Görüşmede son günlerde tartışılan konular ayrıntısı ile ele alınmıştır.

Gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlarımız çerçevesinde çözüme kavuşturulacağından vatandaşlarımızın emin olmaları ve bu süreçte kurumlarımızın yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinci ile hareket etmesi hususları da vurgulanmıştır "

Öte yandan kritik zirvenin ardından değerlendirme yapan Başbakan Erdoğan da 'Zirve çok iyi geçti' dedi.

Açıklama Ankara kulislerinde üç temel özelliği ile dikkat çekti.

Birincisi bu zirvenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isteği üzerine gerçekleştiğinin vurgulanması oldu...

İkinci pargarafta Balzoy Operasyonu ve paşaların gözaltına alınmalarının ayrıntılı olarak masaya yatırıldığı ince bir dille kamuoyuna duyurulmuş oldu.

En önemli mesaj ise son paragrafta geldi. Burada kurumların birbirlerini yıpratmamaları önerildi, sağduyu çağrısı yapıldı. Bu paragrafın satır aralarından, en azından şimdilik Ankara'daki  yüksek tansiyonun biraz düşeceği düşünülüyor.

Genelkurmay’da düzenlenen orgeneraller toplantısının Genelkurmay intenet sitesinde duyurulması ve 'toplu istifa' söylentilerinin Ankara'da yüksek sesle dile getirildiği kritik 48 saatin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ilk kez bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü’nde bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ görüşmesi öncesi çekilen görüntüler, zirvenin başlamasından bir kaç dakika sonra internete verildi.

Görüşme için Başbakan Erdoğan saat 10.55’te, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ise saat 10.50’de Çankaya Köşkü’ne giriş yaptı. Çankaya Köşkü’nün 1 No’lu kapısında çok sayıda basın mensubu girişleri takip etti.

GÖRÜNTÜLER İNETERNETE VERİLDİ

Görüntülerde, Cumhurbaşkanı Gül’ün bulunduğu odaya önce Başbakan Erdoğan, ardından Genelkurmay Başkanı Başbuğ giriyor. Başbakan Erdoğan’ın elindeki siyah deri çanta ile Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un ’bond’ tipi çantası dikkat çekiyor.Salondaki yuvarlak masanın ortasına Cumhurbaşkanı Gül otururken, Gül’ün sağında Başbakan Erdoğan, solunda ise Genelkurmay Başkanı Başbuğ yerini alıyor. Oturma şekline göre Erdoğan ve Başbuğ’un karşı karşıya gelmesi dikkat çekici görüntüler arasında yer aldı.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/kritik-zirve-uc-saat-surdu-/siyaset/sondakika/25.02.2010/1203826/default.htm?ver=46

 



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,305 µs