En Sıcak Konular

AYNI MADEN AYNI DRAM

25 Şubat 2010 18:11 tsi
AYNI MADEN AYNI DRAM BALIKESİR’in Dursunbey ilçesinde 17 madencinin can verdiği faciadan 4 yıl sonra yine ocaklar söndü. Ölenlerin hayat hikayeleri de yürekleri dağladı.

13 madencinin can verdiği ocaktan dram fışkırıyor.

BALIKESİR’in Dursunbey ilçesinde 17 madencinin can verdiği faciadan 4 yıl sonra yine ocaklar söndü. Ölenlerin hayat hikayeleri de yürekleri dağladı.

1 Haziran 2006: 17 ölü
Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde meydana gelen grizu patlamasında 13 kişiyi kaybettik. Benzer acıyı yine aynı bölgede 4 yıl önce yaşamıştık.  Tarih 1 Haziran 2006’ydı. Aynı  madendeki feci patlamada 17 madencimiz yaşamını yitirmiş, 7 kişi de yaralanmıştı.
Toprağın 700 metre altında gerçekleşen grizu patlamasında şehit olan 17 işçinin cesetleri, belediyenin meyve-sebze saklamak için kullandığı soğuk hava deposuna konulmuştu. Ekmek parası için verilen mücadelede yaşamlarını yitirenlerin hikayeleri o gün de yürek burkmuştu.
Cehennemden ağır yaralı çıktı
Maden ocağında yanarak yaralanan işçilerden 3’ü, tedavi amacıyla İstanbul’a getirildi.
23 Şubat 2010: 13 ölü
Anneler dul çocuklar yetim
Ailelerine ekmek getirmek için madene girdiler. O madenden ölüleri çıktı. Geride gözü yaşlı dul kadınlar ve yetim yavrular kaldı.
Geriye kalan gözyaşı ve acı
Memleketlerinde toprağa verilen 13 işçinin cenaze törenlerinde hüzün ve yas hakimdi. Olayın şokunu atlatamayan aile yakınları, gözyaşlarına boğuldu, sinir krizi geçirdi.
İşte o mezarlık
Üzüntünün ve yasın hakim olduğu bölge. 13 kişi patlamanın gerçekleştiği bu bölgede daha iyi bir hayat için mücadele veriyordu.

Grizu patlamasından geriye üç hüzün kaldı
1 ay sonra dünya evine girecekti
Hayatını kaybedenlerden 23 yaşındaki Mehmet Özel’in 26 Mart’ta düzenlenecek düğünle dünya evine girmeye hazırlandığı ortaya çıktı. Yuva kurmak için çalışan Özel’in nişanlısı Fatma Çelik, acı haberi aldığında gözyaşlarına boğuldu. 4 kardeşten en küçüğü olan Özel’in iki ağabeyi de madende çalışıyor.
2006’da ölen amcasıyla aynı kaderi paylaştı, haziranda evlenecekti
22 yaşında alnının teriyle çalışan Serkan Aydın’da, 2006 yılında aynı madende meydana gelen kazada yaşamını yitiren amcasıyla aynı kaderi paylaştı. Aydın’ında, 5 Haziranda yapılacak düğün için hazırlık yaptığı öğrenildi.
Bükköy’den kaçtı, Odaköy’de  ölüme yakalandı
2 ay önce 19 kişinin öldüğü kaza nedeniyle Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Bükköy’deki maden ocağının kapatılmasının ardından Engin Tanrıkulu, Odaköy’deki ocakta çalışmaya başladı. Ölüm Engin Tanrıkulu’nu Odaköy’de gerçekleşen patlamada yakaladı.
Dursunbey’deki faciaya 4 tutuklama
Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy’deki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasıyla ilgili gözaltına alınan şirket sahibi Erhan Ortaköylü ile birlikte 4 kişi tutuklandı. Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı da olan Şen Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin (Şentaş Madencilik) sahibi Erhan Ortaköylü, şirket ortaklarından Nihat Kosova ve Emre Temizer ile madenin başmühendisi Barış Deler ve mühendis Halil Karakılıç, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Barış Deler, savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen Ortaköylü, 2 ortağı Nihat Kosova ve Emre Temizer ile madenin mühendisi Halil Karakılıç tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=32282

 



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,820 µs