En Sıcak Konular

ZAHİD AKMAN VE DAVUT DURSUN'A HAPİS CEZASI

25 Şubat 2010 18:07 tsi
ZAHİD AKMAN VE DAVUT DURSUN'A HAPİS CEZASI RTÜK Başkanı Davut Dursun ile eski başkan Zahid Akman, ‘görevi kötüye kullanmak’tan 2 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

RTÜK'te çifte hapis cezası!..

RTÜK Başkanı Davut Dursun ile eski başkan Zahid Akman, ‘görevi kötüye kullanmak’tan 2 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

RTÜK’te çifte hapis cezası
RTÜK Başkanı Davut Dursun ile halen üye olarak görev yapan eski Başkan Zahid Akman, ‘görevi kötüye kullanmak’tan 2 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme 5 bürokrat hakkında ise beraat kararı verdi
Mahkeme, hapis cezasına çarptırılan Ahmet Dursun ve Zahid Akman’ın, belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasını da kararlaştırıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun ve halen üye olarak görev yapan eski Başkan Zahid Akman, “Görevi kötüye kullandıkları” gerekçesiyle, 2 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı. RTÜK Başkanı Dursun ile üye olarak görev yapan eski Başkan Zahid Akman’ın da arasında bulunduğu 3’ü eski 9 RTÜK üyesi ve 5 bürokratının, “İdari yargı kararlarını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullandıkları” iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı.

Savcının esas hakkındaki görüşü
Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, sanıklar Mehmet Dadak, Lütfettin Mesutgil ve Ahmet Batun, şikayetçi RTÜK Uzman Denetçisi Cengiz Özdiker ile tarafların avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı, daha önceki celsede verdiği esas hakkındaki görüşünü tekrarladı. Sanıklar ve avukatları, esas hakkındaki savunmasında, suç işlemediklerini ifade ederek, beraat talebinde bulundu. Kararı açıklayan Mahkeme Hakimi Ali Erkılınç, RTÜK bürokratı sanıklar Özgen Sezer, Şeref Ataklı, Mehmet Nuri Erikel, Lütfettin Mesutgil ve Ahmet Batun hakkında, atılı suçun yasal unsurları gerçekleşmediği gerekçesiyle beraat kararı verildiğini bildirdi.Erkılınç, TCK’nın “Zincirleme suç” başlıklı 43. ve “Takdiri indirim nedenleri” başlıklı 62. maddelerinin uygulanmasının ardından, “Eylemlerinin ağırlığına ve kasıtlarının yoğunluğuna göre”, sanıklar RTÜK Başkanı Davut Dursun, halen üye olarak görev yapan eski Başkan Zahid Akman ve üye Abdulvahap Darendeli’nin, TCK’nın 257/1. maddesinde düzenlenen, “Görevi kötüye kullanma” iddiasıyla, 2 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Diğer sanıklara verilen ceza
Mahkeme, aynı gerekçelerle, RTÜK üyesi Mehmet Dadak ve eski üye Arif Merdol’un 2 yıl 2 ay 10’ar gün, RTÜK Başkanvekili İlhan Yerlikaya, Üye Taha Yücel ile eski üyeler Şaban Sevinç ve Paşa Yaşar’ın ise 2 yıl 9 ay 10’ar gün hapisle cezalandırılmalarına karar verdi. Sanıkların ayrıca, Türk Ceza Kanununun 53. maddesi uyarınca belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması da kararlaştırıldı. Sanık avukatlarının, kararı temyiz edecekleri öğrenildi.

Deniz Feneri’nin Alman savcısı: Fazla beklemeyiz
Frankfurt Savcılık Sözcüsü Doris Müller-Scheu, Deniz Feneri e.V. davası kapsamındaki son durumu değerlendirdi. Gazeteport’a açıklamalarda bulunan Müller-Scheu, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ve eski RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında dava açmak için biraz daha Türkiye’den istedikleri bilgileri bekleyeceklerini ancak istedikleri bilgilerin gelmemesi halinde ebedi bir bekleyişe girmeyeceklerini ve davayı o bilgiler gelmeden açacaklarını söyledi. Alman savcı, şunları söyledi: “Karaman ve Akman’ın da içinde bulunduğu şahsılara karşı ne zaman dava açılacağı henüz kesinleşmedi. Bir müddet daha Türkiye’den istediğimiz bilgilerin gelmesini bekleyeceğiz. Ancak tabii Türkiye’den istediğimiz bilgiler uzun süre gelmezse, bu bilgiler olmaksızın dava yine açılır.”

MHP’li Çıplak’tan ‘14 kuruluşa farklı dilde yayın’a tepki
RTÜK’ün MHP’li üyesi Esat Çıplak, Üst Kurul’un 14 kuruluşa farklı dil ve lehçelerde yayın yapma izni vermesine tepki gösterdi. Çıplak, yaptığı açıklamada, RTÜK’ün söz konusu radyo ve televizyon kuruluşlarının denetlenmesine ilişkin altyapıyı kurmadan ve kurumları denetleyecek personel teminine gitmeden yayın izni vermesini doğru bulmadığını ifade ederek, muhalefet şerhi düzenlediğini açıkladı. Çıplak şöyle dedi: “Bu kanallar 24 saat süreyle reklamlar, haberler, müzik, eğlence gibi farklı içerikli yayınlar yapacak. Bunları RTÜK’ün kuruluş kanunu çerçevesinde yayın ilkeleri, reklamlar açısından izlemesi ve değerlendirmesi gerekiyor. Oysa RTÜK bu denetlemeyi sağlayacak hiçbir mekanizmayı oluşturmadı.”  (Haber:Sümeyra YILMAZ-Yeniçağ)

 

KAYNAK: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=32280



Bu haber 986 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,388 µs