En Sıcak Konular

ABD TÜRKİYE'DE ''OLANLARIN'' FARKINDA

25 Şubat 2010 11:31 tsi
ABD TÜRKİYE'DE ''OLANLARIN'' FARKINDA ‘Balyoz planı’ operasyonuna ilişkin ABD’den üst üste iki açıklama gelmesi dikkat çekti. Operasyondan hemen sonra açıklama yapan ABD’den dün de “Türkiye’de olanların farkındayız” değerlendirmesi geldi.

ABD Balyoz’dan haberdar!  

‘Balyoz planı’ operasyonuna ilişkin ABD’den üst üste iki açıklama gelmesi dikkat çekti. Operasyondan hemen sonra açıklama yapan ABD’den dün de “Türkiye’de olanların farkındayız” değerlendirmesi geldi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Balyoz operasyonunun gerçekleştirildiği Pazartesi günü yaptığı açıklamadan sonra önce gün de bir kez daha operasyonu değerlendirdi. Pazartesi günkü açıklamasında “Türkiye’deki siyasetin ve toplumun gelişimi içinde bu konular yeni değil. Spesifik bir endişemiz olduğunu düşünmüyorum. Şurası açık ki, atılan tüm adımlar Türk yasalarıyla uyumlu ve şeffaf olmalı” görüşünü öne çıkartan Crowley, önceki gün ise “Türkiye’de olanların tabii ki farkındayız ve bunun şeffaf bir süreçle ve Türk yasalarına uygun olarak yürütüldüğünü görmek istiyoruz” dedi.

Haberimiz var!
Crowley, ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlediği günlük basın toplantısında, bir gazetecinin, “Türk ordu komutanlarının hükümeti devirmek için gizli darbe planları yaptığına dair haberler konusunda bilginiz var mı?” şeklindeki sorusunu, “Tabii ki Türkiye’de olanların farkındayız ve bunun şeffaf bir süreçle ve Türk yasalarına uygun şekilde yürütüldüğünü görmek istiyoruz” diye cevapladı. “Türk hükümetinin geleceğinden endişeli olup olmadığının” sorulması üzerine de Crowley, şunları söyledi: “Bir endişemiz olduğuna dair bilgim yok. Türkiye ile ilişkilerimize, Türk hükümeti ile aramızdaki etkileşime değer veriyoruz. Dün de (Pazartesi günü) söylediğim gibi, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton geçen hafta Doha’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile başarılı bir ikili görüşme yaptı. Geniş çapta bir dizi konuda Türkiye ile temas halinde olmayı sürdüreceğiz.”

Crowley, bir gazetecinin, “(Kıbrıs konusunda) ABD’nin Ankara Büyükelçisi, ‘Türkiye’nin barışçıl bir ülke olduğunu, komşularını işgal etmediğini, Kıbrıs’a ve Irak’ın kuzeyine dair güvenlik endişelerinin olduğunu’ söyledi. Bu açıklamaya katılıyor musunuz” diye sorması üzerine, “Tabii ki katılıyorum” dedi. Aynı gazetecinin, “Yani Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgal etmediğinde mutabık mısınız? ABD’nin siyasetini mi değiştirdiniz?” sorusuna da şu cevabı verdi: “Bakınız, biz geriye değil, ileriye doğru odaklanmış durumdayız. Türkiye ile Yunanistan ve Kıbrıs Türk toplumu ile Kıbrıs Rum toplumu arasında BM’nin yardımıyla çok yapıcı bir diyalog sürmekte. Bunda bir rol oynamaktan mutluyuz. Bunu adil bir çözüme kavuşturma çabasına odaklanmış durumdayız. Son 35 yılın tarihi üzerinde geri çalışmanın bir değeri olduğunu düşünmüyorum.”

 

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000895&tarih=2010-02-25


 



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,020 µs