En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ:''CEHALET GÖZLÜĞÜYLE MİLLETİ BÖLÜYORLAR''

24 Şubat 2010 16:42 tsi
HAYDAR BAŞ:''CEHALET GÖZLÜĞÜYLE MİLLETİ BÖLÜYORLAR'' Haydar Baş, “Vatandaşlarımıza sen Kürtsün, Lazsın, Çerkezsin, Boşnaksın deyip ayrışıma tabi tutup, ecnebilerin ekmeğine yağ sürmeye çalışanlar var” dedi.

Cehalet gözlüğüyle milleti bölüyorlar  

‘Milletimiz arasına cehalet gözlüğüyle fitne sokuluyor’ diyen Prof. Dr. Haydar Baş, “Vatandaşlarımıza sen Kürtsün, Lazsın, Çerkezsin, Boşnaksın deyip ayrışıma tabi tutup, ecnebilerin ekmeğine yağ sürmeye çalışanlar var” dedi. 

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Tarsus’tan canlı olarak yayınlanan Meltem TV’de yayınlanan Ekoanaliz programında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Türkler Anadolu’ya girdikten sonra sahip oldukları anlayışla Anadolu’da yaşayan herkesi kendilerine hayran bıraktıklarını söyleyen BTP Genel Başkanı, “Kendi devletlerinden Türk milletinin hizmetini görmeyen insanlar biz de Türk’üz, biz de Müslümanız demeye başladılar” diye konuştu. Tüm insanlığım Türk milletini beklediğine dikkatleri çeken Haydar Baş konuşmasında demokrasi ve insan haklarını dilinden düşürmeyen batılıların Afganistan ve Bosna’da sergiledikleri vahşete değindi ve “Bu nasıl insan hakları? Bu nasıl demokrasi?” diye sordu.

İnsanlık Türk milletini bekliyor
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Baş, Tarsus’tan canlı olarak yayınlanan Ekoanaliz programında Türkiye’de yaşayan herkesin, Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziyle, Boşnağıyla bir millet olduğunu söyledi. Prof. Dr. Baş şöyle konuştu: “Bizim içimizde Lazımız var, Çerkezimiz var, Kürdümüz, Boşnağımız, Sırpımız, Arabımız var. Ama biz bir milletiz. Biz bir milletiz. Kültürü bir, maneviyatı bir ve siyaseti bir milletiz. Örfüyle, âdetiyle ve geleneğiyle tek yürek tek bileğiz elhamdülillah. Biz bir zamanlar bu tutkuyla bütün insanlığa hizmet ettik. Öyle ki o insanlığın altına yatak üstüne yorgan olduk. Bugün yeminle konuşuyorum tüm insanlık Türk milletini bekliyor.

Türk milletini bölünmeye zorluyorlar
Türk milletini cehalet gözlüğüyle tefrik etmeye ve sen Kürtsün, Lazsın, Çerkezsin diye ayrıştırmaya çalışıldığını söyleyen BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “1071’de Alparaslan Anadolu coğrafyasına girdiği zaman İslam kültürünü, İslam medeniyetini, örfünü, âdetini ve maneviyatını o toplulukta o kadar mükemmel uygulamış ki düşenin yâri olmuş, kendi aç kalmış onların karnını doyurmuş. Anadolu coğrafyasında yaşayanlar hiçbir milletten, kendi insanlarından ve kendi devletlerinden bile göremedikleri bu anlayışa o kadar hayran kaldılar ki hepsi, biz de Türküz, biz de Müslümanız demeye başladılar. İşte bu coğrafyadaki bu mozaik bütünlüğünün adı, İslam–Türk mozayiğidir. Ama bunun Kürdü var, Lazı var, Boşnağı ve Çerkezi var. Ama bunların hepsi kardeştir. Bu espriden yola çıkarak medeniyetimizi tahlil edemeyenler cehalet gözlüğüyle onu tefrik etmeye, sen Kürtsün, Lazsın, Çerkezsin, Boşnaksın deyip ayrışıma tabi tutup, ecnebilerin ekmeğine yağ sürmeye çalışanlar var. Bilesiniz ki onlar sizin dostlarınız değil.”

Bu nasıl insan hakları?
Afganistan ve Irak’ta demokrasi ve insan hakları havarisi kesilen ülkeler tarafından sergilenen vahşeti hatırlatan Haydar Baş, “Bu nasıl insan hakları? Bu nasıl demokrasi?” diye sordu. BTP Lideri, “Afganistan’da bir mahalleye girip topyekûn yok ediyorlar. Geliyorsunuz biz zamanlar Çeçenistan ve Bosna öyle değil miydi? Irak’ta 3 milyon insan heder edildi. Bu nasıl insan hakları? Bu nasıl demokrasi? Buna son vermeye var mısınız? Aziz kardeşlerim bu anlayışa çanak tutanlar, bu anlayışla beraber biz Türk milletine hizmet edeceğiz diyenler, iyi bilesiniz ki ya onlar kendisini tanımadı yahut da hizmet ettikleri o kişileri tanımadılar. Allah o kişileri de ayıktırsın” diye konuştu.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000882&tarih=2010-02-24


 



Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,883 µs