En Sıcak Konular

GÖZALTILAR ANKARA'NIN TANSİYONUNU YİNE YÜKSELTTİ

24 Şubat 2010 10:56 tsi
GÖZALTILAR ANKARA'NIN TANSİYONUNU YİNE YÜKSELTTİ CHP lideri Deniz Baykal,‘Balyoz’ iddialarını soruşturma kapsamında komutanların gözaltına alınmasını sert ifadelerle eleştirdi... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gelişmeleri değerlendirirken AKP’yi topa tuttu..

Yaylım ateş!

Türkiye'de yeni bir 'Malta Sürgünleri' sahneleniyor!
CHP lideri Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında ‘Balyoz’ iddialarını soruşturma kapsamında komutanların gözaltına alınmasını sert ifadelerle eleştirdi: Şerefli vatan evlatları işgal güçlerinin isteği üzerine ve ağır suçlamalarla Malta’ya sürgüne gönderildi. Sonuçta hiçbir şey olmadığı ortaya çıktı. Son 2 günde yaşananlar, çok tehlikeli bir istikamete gidişi ortaya koymuştur. Cumhuriyet tarihinde ilk kez yargı, yargının karşısına hükümet kararıyla çıkarıldı. Bu olay, yargının siyasallaşmakta olduğunu gösteriyor.

Ortadaki yıkım tablosu intikamcı hükümete ait!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gelişmeleri değerlendirirken AKP’yi topa tuttu: Bugün karşımıza çıkan yıkım tablosu, intikamcı hükümetin varlığından kaynaklanıyor. Her seçim yaklaştıkça, sahte bir mağduriyete inşa edilen gerilim stratejisini sahneliyor, korku uyandırmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı ve Başbakan dışında birbiriyle uyumlu hiçbir makamın olmaması dikkat çekicidir. Bu gidişin devamı mümkün değildir. Yaşanan devlet krizidir, çare derhal seçimdir.

Devlet krizi yaşanıyor
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye’nin gündemini değerlendirdiği grup toplantısında “devlet krizi” olduğuna işaret ederek, “Fitne, fesat, nifak, yalan ve riyanın saltanatını sürdürmesi artık mümkün değil” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İktidar, muhalefet, adalet, ordu, üniversite, medya ve bütün sivil toplum kuruluşları aralarındaki sonuçsuz tartışmaları, atışmaları ve kışkırtıcı beyanları gerilimin ateşi düşünceye kadar ertelemelidir. MHP ilk genel seçime kadar bu sükunet , istikrar ve toparlanma sürecine katkı yapmaya hazır ve kararlıdır” diye konuştu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, yüksek yargı organları başkanları, Genelkurmay Başkanı ile gerek görülecek diğer yöneticilerin katılımıyla devlet zirvesi düzenlenmesi ve ’sağlam güvenceleri içerecek bir mutabakatla irade beyanı’nın kamuoyuna açıklanmasını önerdi.

Çözülüş hali
Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında, yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Hükümetin hiçbir sorun karşısında direnecek, çözecek gücü, ahlakı, anlayışı ve niyeti kalmadığını söyleyen Bahçeli, her alanda tam bir teslimiyet ve çözülüş hali yaşandığını, Türkiye’nin ise bu yükü taşımaya artık tahammülünün kalmadığını kaydetti. Artık tek çarenin seçim olduğunu belirten Bahçeli, “Fitnenin, fesadın, nifakın, yalan ve riyanın saltanatını sürdürmesi artık mümkün değil. Milli iradenin şamarı, ar ve haya duygusunu, vicdan ve insafını kaybetmiş olanların yüzünde patlayacak” dedi.

Devletin zirvesi toplansın
Yaşanan sorun alanlarıyla ilgili olarak elinde bilgi, belge, doküman ve delil bulunan herkesin, konuyu medyaya taşımadan doğrudan ilgili adli makamlara iletmesini isteyen Bahçeli, medyada yer alan hukuki delillerin menşei ve servis edilme nedenlerinin de hukuk tarafından sorgulanması gerektiğini ifade etti. Bahçeli, sorunun devletin bekasını etkileyecek, rejimin güvenliğini zedeleyecek boyutta olduğuna dikkat çekti.

MGK üyeleri töhmet altında
Bahçeli, konuşmasında 19 Şubat’ta toplanan Milli Güvenlik Kurulu’nun ardından yapılan açıklamayı da eleştirerek şunları söyledi: “Yapısı ve temsil şekli değişen kurulun hükümetin siyasi düşüncelerini meşrulaştırmaktan, hükümet tasavvurlarını devlet projesi haline getirmekten öte bir anlam taşımadığı ortaya çıkmıştır. İşin tehlikeli olan yanı ise, kurul marifetiyle yapılan tavsiyelerde kurul üyelerinin tamamının töhmet altına giriyor olmalarıdır.”

Sicili bozuklarla işbirliği yapmayız
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan ne kadar direnirse dirensin Türkiye’nin erken seçim iklimine girdiğini belirterek, “Sandık, milletin önüne konacak” diye konuştu.
Devlet Bahçeli, MHP’nin anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerini dile getirerek, “Yeni anayasayı hazırlamak, ancak yenilenmiş bir vicdan, aklanmış ahlak ve tertemiz siyasi erdemin yapacağı ve sonuç alacağı bir girişim olmalı. Anayasa sicili bozuk, sabıkası kabarık, lekelenmiş zihniyetlerin değiştireceği bir metin değildir. Köhnemiş, çürümüş, tükenmiş ve teslim olmuş zihniyetlerden tertemiz ve yeni bir toplum sözleşmesi beklemek abesle iştigaldir. Milliyetçi Hareket’in kadrolarını aşağılayan, her biri aziz ceddimizin hatıralarının sembolü üç hilale tabela diyerek tahkir eden, faşist, kafatasçı, ırkçı gibi alçakça iftiralarla gıybette bulunan milyonlarca Türkiye sevdalısına her gün hakaret eden bir zihniyetle işbirliği yapmamız asla söz konusu olmayacaktır” diye konuştu.

AKP yargının göbeğinde
Deniz Baykal, cumhuriyet tarihinde ilk kez yargının yargı karşısına çıkarıldığını söyledi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında emekli kuvvet komutanlarının gözaltına alınmasını eleştirdi ve “Eğer sabah 4’te kapınız çaldığında ‘sütçüdür’ diyebiliyorsanız demokrasi vardır. Ama ’eyvah geldiler’diyorsanız, korku sizin ruhunuza işlemişse, işte o ülke demokratik bir ülke olmaktan çıkmış demektir” dedi.

Yargı yargının karşısında
Son iki günde yaşananların Türkiye’de gidişatın temposunu yükselterek çok tehlikeli bir istikametine doğru götürmekte olduğunu ifade eden Baykal, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez yargı yargının karşısına hükümet kararıyla çıkarılmıştır. Faşizmden demokrasiye geçen ülkelerde böyle bir tablo yaşanmamıştır” şeklinde konuştu.

Neden tutuklandılar
“Son operasyonda tutuklanan 48 kişi önümüzdeki aylar içinde darbe yapacaktı, 1-2-3 ay sonra, geleceğe yönelik bir darbe uygulamasını hayata geçirmek üzereydiler, şimdi elleri tutuldu, o nedenle mi gözaltına alındılar” diye soran Baykal sözlerini şöyle sürdürdü: “Aklı başında kimse, bu insanların böyle bir darbe gerçekleştirme çabası içinde oldukları kanaatinde değil. Bunlar geçmişte darbe düğmesine bastılar mı? 2003’te bu insanlar darbe projesini ortaya koydukları zaman, bunu birilerinden mi sakladılar? Neymiş? Bir askeri tatbikat vesilesiyle, aslında darbeye yönelik bir proje ortaya koymuşlar. 7 yıl boyunca neyi beklediniz?

Şerefli vatan evlatları sürgüne gönderildi
CHP lideri Deniz Baykal, bir günde içlerinde eski kuvvet komutanlarının da bulunduğu 48 TSK mensubunun gözaltına alınmasını sert ifadelerle eleştirdi: Şerefli vatan evlatları işgal güçlerinin isteği üzerine ve ağır suçlamalarla Malta’ya sürgüne gönderildi. Sonuçta hiçbir şey olmadığı ortaya çıktı. Son 2 günde yaşananlar, çok tehlikeli bir istikamete gidişi ortaya koymuştur. Bu olay, yargının siyasallaşmakta olduğunu gösteriyor.

Çiçek-Başbuğ parolayı görüştü
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan’ın yurtdışında olması nedeniyle vekalet görevinin kendisinde olduğunu belirterek, “Dün bir gazetede yer alan ’işaret ve parola’ konusu başta olmak üzere değerlendirme ihtiyacı çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı ile görüşme yapılmıştır” dedi. Bazı internet sitelerinde, iki günden beri yaşanan bir kısım gelişmelerden de yola çıkarak “yanlış, yanıltıcı, eksik ve suizanna imkan verecek bir kısım bilgilerin kamuoyuna yansıtılmakta olduğunu” ifade eden Çiçek şunları kaydetti:

Yakıştırma bilgiler
“Bilgi kirliliğinin büyük yoğunlukla yaşandığı bu ortamda, olup bitenlerle ilgili söyleyeceğim şey şudur; Bir; bu bilgilerin çok önemli bir kısmı, doğru olmadığı gibi art niyetlidir. İşaret ve parola görüşmesi dışındaki tüm bilgiler yakıştırmadır ve doğru değildir.” Bu arada Cemil Çiçek’in bu akşam saat 18:00’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapacağı görüşme iptal edildi. (Haber:Fatih ERBOZ-Yeniçağ)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=32223



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,199 µs