En Sıcak Konular

YİNE GRİZU FACİASI:17 ÖLÜ

24 Şubat 2010 09:36 tsi
YİNE GRİZU FACİASI:17 ÖLÜ Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy’deki maden ocağında, toplam 17 kişinin hayatını kaybettiği, arama-kurtama çalışmalarının sona erdiği bildirildi.

Yine grizu faciası; 17 ölü  
 
Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy’deki maden ocağında, toplam 17 kişinin hayatını kaybettiği, arama-kurtama çalışmalarının sona erdiği bildirildi. 
 
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, vardiyada 46 işçinin çalıştığını belirterek, patlamanın ardından işçilerin bir kısmının ocaktan kendi çabalarıyla çıktığını söyledi.

DAHA ÖNCE DE FACİA YAŞANMIŞTI
Dursunbey’e bağlı Odaköy’de bulunan, Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Erhan Ortaköylü’nün sahibi olduğu, Şentaş Madencilik’e ait kömür madeninde, 1 Haziran 2006’da da yerin 700 metre derinliğinde meydana gelen grizu patlamasında 17 işçi hayatını kaybetmişti. Facianın ardından, olay yerinde inceleme yapan heyetin raporunu dikkate alan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, “madendeki ocaklarda açık ve kapalı usülde üretim yapıldığı, kuralsızlık ve denetimsizliğin hüküm sürdüğü, işçi sağlığı ve güvenliği konusunda yeterli önlemin alınmadığı, yeni kaza risklerinin yüksek olduğu” yönünde iddiaları gündeme getirmişti.

ÖLEN VE YARALANANLARIN ADLARI
Grizu patlamasının ardından kaldırıldığı Dursunbey Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden işçinin Engin Tanrıkulu olduğu bildirildi. Hastaneye getirilen ve yanık ünitesi bulunmaması nedeniyle Balıkesir’e sevk edilen 11 yaralının isimleri ise şöyle:

“Mehmet Demirel, İsmail Yaren, Ramazan Can, Mehmet Demirel (isim benzerliği), Ahmet Karaca, Hasan Hüseyin Karaca, Davut Yaren, Talat Tanrıkulu, Ömer Yüksel, Celal Açık, İbrahim Kahraman.”

Bu arada, çoğunda grizu patlaması nedeniyle ciddi derecede yanıklar bulunduğu saptanan yaralıların sevk edildiği Balıkesir’deki hastanelerde de yanık ünitesi bulunmadığı öğrenildi. Yaralıların İzmir ya da Bursa’ya sevk edilebileceği ifade edildi.

YERİN 500 METRE ALTINDA
Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy’deki madende grizu patlamasının yerin 500 metre altında ve girişin 250’nci metresinde meydana geldiği öğrenildi.

Madenin sahibi ve Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Erhan Ortaköylü patlamanın meydana geldiği madende yaptığı açıklamada, olaydan önce 46 işçinin madende çalıştığını, 3 işçinin ise vardiyaya gelmediğini söyledi. Ortaköylü, “Yanmanın meydana geldiği bölgede kapıya yakın olan işçiler ocaktan çıktı. İlk müdahalesi maden alanında yapılan yaralılar süratle Dursunbey Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şu anda madende 8-10 kişinin mahsur kaldığını tahmin ediyoruz. Bu işçilerimizin kurtarılması için çalışıyoruz. Burada bir gaz yanması olmuş. Küçük bir kaza değil. Allah kimsenin başına vermesin ama biz madenciler bununla yaşamak zorundayız. Şehitlerimiz var ama sayısını bilemiyorum” dedi.

BURSA’DAKİ FACİADA 19 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde 10 Aralık 2009’da Bükkey Madencilik’e ait kömür madeninde meydana gelen grizi faciasında 19 kişi ölmüştü. Bu kazadan sonra maden ocağı 6 ay süreli faaliyeti durdurulmuş ve maden ocaklarındaki denetimsizlik gündeme gelmişti.

YANIK YARALARI AĞIR
Yetkililer Balıkesir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ağır yaralılardan Hayrettin Kahraman’ın Kocaeli’ne, İsmail Yaren’ın de İzmir’e gönderileceği öğrenildi. Yaralılar Ramazan Fidan, Hasan Hüseyin Karaca ve Ramazan Koca’nın tedavileri Balıkesir Devlet Hastanesi’nde sürüyor. Yanık yaraları bulunan işçilerin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

ÖLÜ SAYISI 17 OLDU
Odaköy’deki maden ocağında grizu faciasında ölenlerin sayısı 17’e yükseldi. Ocakta ulaşılamayan madenci kaymayınca arama kurtarma çalışmalarına da son verildi.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000892&tarih=2010-02-24


 



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,726 µs