En Sıcak Konular

BALYOZ'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

24 Şubat 2010 11:30 tsi
BALYOZ'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında adliyeye getirilen 12 kişiden 2’si mavazzaf subay 7 kişi tutuklanmaları istemi ile mahkemeye sevk edildi.Mahkemeye sevk edilen 7 kişi de tutuklandı.

Balyoz’da 5 kişi serbest, 7 kişi tutuklandı  

Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında adliyeye getirilen 12 kişiden 2’si mavazzaf subay 7 kişi tutuklanmaları istemi ile mahkemeye sevk edildi. 5 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 7 kişi de tutuklandı. 

Balyoz Planı soruşturması kapsamında gözaltına alınarak emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 9’u emekli 11 askerin savcılıktaki sorgusu sonrasında 4 kişi serbest bırakıldı. 2’si muvazzaf 7 kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ergenekon tutuklusu Hava Albay Cengiz Köylü ise, Balyoz soruşturmasından serbest bırakıldı.

Sabah saat 09.30 sıralarında muvazzaf askerler Tümamiral Ramazan Cem Gündeniz ve Tuğamiral Aziz Çakmak sivil plakalı askeri minibüsle adliyeye getirilerek, hakim ve savcıların kullandığı bölümden içeri alındı.
Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tuğamiral Engin Baykal, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli kurmay albaylar Ahmet Metin Dikici, Ali İhsan Çuhadaroğlu ve Ümit Özcan saat 10.45, emekli Tümamiral Özer Karabulut, emekli Korgeneral Ayhan Taş ve emekli Koramiral Lütfi Sancar ise saat 14.45 sıralarında adliyeye getirildi.

Hangi sorular soruluyor?
İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen emekli askerlere 80 sayfadan oluşan soru yöneltildiği öğrenildi.
İstanbul Cumhuriyet Savcıları Bilal Bayraktar, Mehmet Berk ve Ali Haydar tarafından sorgulanan şüphelilere sorulan sorular arasında "Camilere saldırı planları, 1. Ordu Komutanlığı’nın sorumluluk alanı ve basında yer alan planlarda geçen bilgilerden haberdar olup olmadıkları ve planla ilgili söz konusu seminere katılıp katılmadıkları"nın da bulunduğu belirtildi.
Bu arada, şüphelilere, "Ergenekon" soruşturması ve davasının sanıklarıyla ilgili herhangi soru yöneltilmediği ifade edildi.

Albay bir suçlamadan serbest
Saat 13.15 sıralarında ise ikinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından Albay Cengiz Köylü, Hasdal Askeri Cezaevinden ring aracıyla adliyeye getirilerek, geniş güvenlik önlemleri altında binaya alındı. Yaklaşık üç saat adliyede kalan Albay Köylü, "Balyoz Güvenlik Harekatı Planı"na ilişkin soruşturmayı yürüten savcılardan biri tarafından "şüpheli" sıfatıyla sorgulandı.
Yaklaşık 5 saat Savcı Mehmet Berk tarafından sorgulanan Köylü’ye bir gazete tarafından yayımlanan "Oraj Planı" ile ilgili "Oraj Planı’nı siz mi hazırladınız? şeklinde sorular yöneltildiği öğrenildi.
Savcılık sorgusunun ardından bu soruşturma kapsamında serbest bırakılan Köylü, ikinci "Ergenekon" davası kapsamında tutuklu olduğu için Hasdal Askeri Cezaevine geri götürüldü.

7 KİŞİ TUTUKLANDI
"Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Tümamiral Ramazan Cem Gündeniz, Tuğamiral Aziz Çakmak, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tümamiral Özer Karabulut, emekli Kurmay Albay Ümit Özcan ve emekli Kurmay Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu tutuklandı.

Kaynak: Yeni mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000891&tarih=2010-02-24 

 



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,554 µs