En Sıcak Konular

04 Ocak 2008 Türkiye Gündemi

4 Ocak 2008 10:37 tsi
04 Ocak 2008 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de gündem şu şekilde oluşacak...


1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, veda ziyaretinde bulunacak olan Libya'nın Ankara Büyükelçisi Mohammed A. Mangush'u Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - Gül, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bilgütay ve beraberindeki heyeti de Çankaya Köşkü'nde kabul ederek görüşecek.
    
     2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Konukevi'nde, ''Tarih Bilincinden İşbirliğine Somut Adımlar'' isimli Afganistan fotoğrafları sergisinin açılışını yapacak.
     - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.
    
     3- Diyarbakır'daki patlamayla ilgili gelişmeler takip ediliyor.
    
     4- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Genelkurmay Karargahı'nda ziyaret edecek.
    
     5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Suriye'nin ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'da Türk-Suriye İş Konseyi toplantısına katılacak.
     - Dardari, toplantı öncesinde Devlet Bakanı Tüzmen ile bir araya gelecek.
     - Ekren, Dardari, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İstanbul'da Enerji Sektörü temsilcileri ile toplantı yapacak.
     - Başbakan Yardımcısı Ekren ile Dardari, temasların ardından imza törenine katılacak ve basın toplantısına düzenleyecek.
    
     6- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Hatay'da inceleme ve ziyaretlerde bulunacak, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Şubesi'nin açılış törenine katılacak.
    
     7- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Suriye Ulaştırma Bakanı Yarub Süleyman Bedr ile İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ Genel Müdürlüğünü ziyaret edecek.
     - Bakanlar, Tuzla'daki tersanelerde incelemelerde bulunduktan sonra Deniz Ticaret Odasını ziyaret edecek, Türk ve Suriye Deniz Ticaret Odaları arasındaki mutabakat zaptı imza törenine katılacaklar.
     - Binali Yıldırım ve Yarub Süleyman Bedr, daha sonra Sivil Havacılık Mutabakat Zaptı'nı imzalayıp, basın toplantısı yapacaklar.
    
     8- Sağlık Bakanı Recep Akdağ Ankara'da, Çocuk Aşı Takvimi'nde
     ''Beşli Aşı Uygulaması''nın başlatılması dolayısıyla Kaletepe AÇSAP Merkezi'nde düzenlenecek törene katılacak.
    
     9- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünü ziyaret edecek.
    
     10- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Biyologlar Birliği Derneği Başkanı Kadir Sorucuoğlu ve beraberindeki heyetle Parti Genel Merkezi'nde görüşecek.
    
     11- Kenya'da siyasi ve etnik şiddet olayları...
     - Kenya'da devlet başkanlığı seçimine itiraz eden muhalefet, daha önce iptal edilen kitlesel protesto gösterisini yapacak.
     - ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jendayi Frazer, Nairobi'de iktidar ve muhalefet liderleriyle görüşecek.
    
     12- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, tarımda 2007 yılını değerlendirecek, 2008 yılında neler beklediklerini açıklayacak.
    
     13- Toplantı... Tören...
     - Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir
     Akyürek ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, 2007 yılında yurt içinde ve dışında düzenlenen Mevlana etkinliklerinin değerlendirileceği toplantı düzenleyecek.
     - İzmir Valisi Cahit Kıraç, Karşıyaka Çocuk Yuvasında ve Adem Dertsiz Yetiştirme Yurdu'nda incelemelerde bulunacak.
     - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediyenin iştiraki Kent Konut AŞ tarafından Karamürsel ilçesinde yapılan ''Karamürsel Konutları''nın tanıtımını yapacak.
     - Türkiye Böbrek Hastalarını Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nce, organ naklinde gösterilen başarı ve duyarlılık nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'a Antalya'da düzenlenecek törenle şükran plaketi sunulacak.
    
     14- Yüksek petrol fiyatının ekonomiye etkisi...
     - Türkiye'nin, petrol dahil enerji ithalat faturasının 2008'de 40 milyar doları aşması bekleniyor.
     - Petrolde 1 dolarlık artış, ekonomiye 200 milyon dolarlık bir fatura çıkarırken, cari açığı 350 milyon dolar artırıyor.
    
     15- Fortis Türkiye Kupası 3. tur gruplarında 2. hafta maçlarından ilkinde Trabzonspor ile Kırıkkalespor, Trabzon'da karşılaşacak.
    
     16- Beko Basketbol Ligi'nde 15. haftanın ilk maçında Ankara'da, Türk Telekomspor ile TTNet Beykoz karşı karşıya gelecek.
     - Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 11. haftanın ilk maçında Ankara'da, Çankaya Üniversitesi ile Panküp TED Kayseri Koleji karşılaşacak.
    
     17- Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen, Turkcell Süper Lig ve yardımcı hakemleri ile (A) klasman bayan FIFA hakemlerinin katılacağı Devre Arası Hakem Semineri Antalya'da başlayacak.
    
     18- TSYD'nin düzenlediği eğitim semineri, Antalya Belek'te sona eriyor.



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,636 µs