En Sıcak Konular

ÖLÜM EMRİNİ NETANYAHU VERDİ

22 Şubat 2010 11:50 tsi
ÖLÜM EMRİNİ NETANYAHU VERDİ Hamas liderlerinden el Mabhuh’a suikast emrinin bizzat İsrail Başbakanı Netanyahu tarafından verildiğini belirten Sunday Times gazetesi, “MOSSAD, Orta Doğu’daki benzer operasyonları şimdilik askıya aldı” dedi

Ölüm emrini o verdi

Ölüm emri Netanyahu’dan

Hamas liderlerinden el Mabhuh’a suikast emrinin bizzat İsrail Başbakanı Netanyahu tarafından verildiğini belirten Sunday Times gazetesi, “MOSSAD, Orta Doğu’daki benzer operasyonları şimdilik askıya aldı” dedi
Dubai’de 20 Ocak’ta öldürülen Hamas’ın önde gelen liderlerinden Mahmud El Mabhuh suikastıyla ilgili dün çarpıcı bir iddia daha ortaya attı. İngiliz Sunday Times gazetesi, el Mabhuh’a suikast emrinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından verildiğini yazdı.

Provası bile yapıldı

Haberde, “Meir Dagan: MOSSAD’ın gizli savaşının arkasındaki beyin” başlığı kulanıldı. MOSSAD Başkanı Dagan’ın fotoğrafıyla yayımlanan haberde, Ocak ayı başında Netanyahu’nun, Tel Aviv’in kuzeyinde bulunan istihbarat merkezine giderek, Dagan’la görüştüğü kaydedildi. Gazete, çeşitli kaynaklardan aldığı bilgiye göre bu görüşmede, bazı suikast timi üyelerinin de bulunduğunu ve Netanyahu’nun bu kişilere Mabhuh’un öldürülmesiyle ilgili yetki vererek, bir toplantı yaptığına dikkat çekti. Bu tür operasyonlarda son yetkiyi veren kişinin genelde Netanyahu olduğunun vurgulandığı haberde, MOSSAD’ın Mabhuh’un Dubai’ye gideceğini öğrendiğini ve kalacağı lüks otelde Mabhuh’u öldürmeyi planladığı, hatta Tel Aviv’de bulunan bir otelde bunun için prova bile yapıldığı ifade edildi. “Görev riskli olarak görülmüyordu ve Netanyahu Mabhuh’un ölüm emrini imzalayarak, yetkisini verdi” denilen haberde, şöyle denildi:

Riskli görülmüyordu

“MOSSAD şimdi çok mahcup durumda. İngiliz, Fransız, Alman ve İrlandalıların kimliklerini kullanarak bu operasyonu gerçekleştirmesi, batılı hükümetleri kızdırdı. Benzer operasyonları Orta Doğu’da da yapmayı planlayan MOSSAD, bunları durdurdu çünkü artan güvenlik, ajanlarını tehlikeye sokabilir.”
Tel Aviv’de toplanan yüzlerce kişi hükümetin politikalarını protesto etti. Eylemcilerin hedefinde Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak vardı.

Pasaportları İsrail polisi kopyaladı

İngiliz Sunday Mirror gazetesi de İngiliz bakanların, El Mabhuh’un öldürülmesinde görev alan suikast timinin kullandığı İngiliz pasaportlarının İsrail sınır polisi tarafından kopyalandığına inandığını yazdı. Gazete, diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, Tel Aviv Ben Gurion Havaalanındaki yetkililerin İngilizlerin pasaportlarını alarak, kopyaladığını ve daha sonra 6 İngilizin her şeyden habersiz olarak bu suikastın ortasında kendini bulduğunu kaydetti. İngiltere’nin konuya ilişkin soruşturmayı ülkedeki Ağır Organize Suçlarla Mücadele Ajansı ve dış istihbarat servisi MI6 ile yürüttüğünü hatırlattı.
 
AB toplantısında Lieberman’a suikast sorulacak

İrlanda Dışişleri Bakanı Micheal Martin, İsrail Dışişleri Bakanıyla, Hamas liderlerinden Mahmud El Mabhuh’un öldürülmesine karışanlardan bazılarının İrlanda pasaportu taşıması konusunu görüşecek. Martin, bugün yapılacak AB dişişleri bakanları toplantısı sırasında görüşmeyi planladığı Avigdor Lieberman’a olaydan duydukları derin endişeyi aktaracağını ve kendilerinden konunun açıklığa kavuşturulmasını isteyeceğini belirtti. Toplantıda, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband da İsrailli mevkidaşı Lieberman ile konuyu görüşeceği belirtildi.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=32117

 



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,659 µs