En Sıcak Konular

''ÜLKEDE ADALET OLSA BAKAN OLAMAZDI''

22 Şubat 2010 11:33 tsi
''ÜLKEDE ADALET OLSA BAKAN OLAMAZDI'' CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, HSYK’ya ağır suçlamalar yönelten Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i topa tuttu...

ALİ DİBO MARKALI ADALET!

Ülkede adalet olsa Bakan olamazdı!
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, HSYK’ya ağır suçlamalar yönelten Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i topa tuttu: Bu ülkede gerçek anlamda adalet olsaydı o kişi Adalet Bakanı olamazdı. Geçmişinde Ali Dibo markası olan biri normal, sağlıklı, hukuku çalışan bir demokraside Adalet Bakanı olamaz!

Hukuk adına hukuk katlediliyor...
AKP görmek istediğini görüyor, istemediğini görmüyor. En somut örneği, Erzincan ve Erzurum’da yaşanan olaylardır. Bu bir hukuk dramıdır. Şimdi yandaş yargı kavramı çıktı. Hukuk adına hukuk katlediliyor, Adalet Bakanı HSYK’yı suçluyor. Hani bunu söyleyen kişide adalet duygusu olsa sineye çekeceğiz.

Ali Dibo markalı adalet
Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede gerçek anlamda adalet olsaydı o kişi Adalet Bakanı olamazdı. Geçmişinde Ali Dibo markası olan birisi normal, sağlıklı çalışan, hukuku çalışan bir demokraside Adalet Bakanı olamaz” dedi
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat’ta, parti binasında basın toplantısı düzenledi. İktidarın görmek istediğini gördüğünü, görmek istemediğini görmediğini savunan Kılıçdaroğlu, “Bunun en somut örneği, Erzincan ve Erzurum’da yaşanan olaylardır” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben daha önce arama yapılacak adres kısmı kapatılmış bir mahkeme kararı ile adres kısmı açık olan bir mahkeme kararını açıklamıştım. O dönem değişik açıklamalar gündeme gelmişti” diye konuştu.  Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Erzurum’daki bir hukuk dramıdır. Hukuk dramı hukuku korumak adına yapılıyorsa, hukuk adına hukuk katlediliyorsa orada ciddi sorunlar vardır. Bütün hukuk çevreleri aşağı yukarı yapılan işin yanlışlığına dikkat çektiler. Ama bir ülkenin Adalet Bakanı, adaletin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca gasp edildiğini söyleyebiliyor. Hani bunu söyleyen kişi de adalet kavramı olsa diyeceğiz ki hadi bu eleştiriyi de sinemize çekeceğiz. Zaten bu ülkede gerçek anlamda adalet olsaydı o kişi Adalet Bakanı olamazdı. Geçmişinde Ali Dibo markası olan birisi normal, sağlıklı çalışan, hukuku çalışan bir demokraside Adalet Bakanı olamaz.”

Yandaş yargı kavramı
Kılıçdaroğlu,“Eskiden yandaş medya vardı. Şimdi yandaş yargı kavramı çıktı. Yargının yandaşlığı olabilir mi? Yargı, yasama ve yürütme dışında üçüncü bir erktir. Yürütme organına bağlı yargı olabilir mi?” diye konuştu.

Ali Dibo olayı nedir?
Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde  bir şirketin müdürü olan Harun Özkan, 2006 yılında Aydınlık dergisine verdiği röportajda Ali Dibo mekanizmasını ortaya çıkarmıştı. AKP İl Genel Meclisi adayı Harun Özkan, “Milletvekillerinden bize teklif geldi. ‘Beraber ihalelere girelim, siz de kazanın biz de kazanalım’ dediler. Biz de  ‘olur’  dedik” diye konuşmuştu. Harun Özkan’ın anlatımına göre, Ali Dibo mekanizmasıyla ihale alan milletvekillerinden biri de şimdiki Adalet Bakanı Sadullah Ergin’di. Dergiye göre, AKP Hatay Milletvekili Fuat Geçen de, Hatay’daki devlet ihalelerinin Sadullah Ergin’in koordinatörlüğü ile dağıtıldığını söylemişti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat’ta yaptığı konuşmada, “Erzurum’daki bir hukuk dramıdır. Hukuk adına hukuk katlediliyorsa orada ciddi sorunlar vardır” dedi. (Haber: Önsel ÜNAL-yeniçağ)

 

Kaynak. Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=32125

 

 



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,747 µs