En Sıcak Konular

AVNİ DOĞAN: ''ŞİMDİ BİZ ONLARI FİŞLİYORUZ''

21 Şubat 2010 19:20 tsi
AVNİ DOĞAN: ''ŞİMDİ BİZ ONLARI FİŞLİYORUZ'' AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan,"Şimdiye kadar bizi fişlediler şimdi biz onları fişliyoruz" dedi.

AKP'li Doğan'dan inanılmaz sözler 
 
Şimdiye kadar bizi fişlediler şimdi biz onları fişliyoruz

AKP Milletvekili Avni Doğan, “Bu memlekette kimin kızının başı örtülü, hepsini fişlemişler. Kimin çocuğu İmam- Hatip’e gidiyor hepsini fişlemişler. Kim muhafazakar, kim ramazanda oruç tutuyor hepsini fişlemişler. Eee şimdi biz onları fişliyoruz. 40 sene onlar bu halka yaptı, inşallah sıra bizde” dedi.

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Kahramanmaraş Belediyesi Meclisi tarafından mahalle yapılan ancak itiraz üzerine Danıştay kararı ile yeniden belde statüsüne kavuştuğu için 7 Mart’ta belediye başkanlığı seçimi yapılacak Karacasu Beldesi’ndeki partisinin seçim bürosunu ziyaret etti. Aynı zamanda TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi de olan Doğan, seçim bürosunda yaptığı konuşmada, fişleme konusunu gündeme getirdi. Doğan şunları söyledi:

“Türkiye’nin Ak Parti’ye 10 sene daha ihtiyacı var. Her yerde, Karacasu’da ihtiyacı var. Türkiye’de ihtiyacı var. Eğer biz birazcık tökezlersek bu Ergenekoncular falan bu defa çok kötü intikam alır, halktan. Bu memlekette kimin kızının başı örtülü, hepsini fişlemişler. Kimin çocuğu İmam Hatip’e gidiyor hepsini fişlemişler. Kim muhafazakar, kim ramazanda oruç tutuyor hepsini fişlemişler. Eee şimdi biz onları fişliyoruz. 40 sene onlar bu halka yaptı, inşallah sıra bizde. Yapmaya çalıştığımız bu arkadaşlar.”

Karacasu’yu yeniden belde yaptıklarını kaydeden Doğan, “Buralardaki halk, Kahramanmaraş Belediyesi’ne bağlanmayı istemiyordu. Eğer biz isteseydik ve açılan davalarda savunma hakkımızı kullansa idik, bu yerleşim yeri yeniden belde olamazdı. Biz hükümetiz ve bizim istemediğimiz şeyi de kimse yapamaz. Soyguncuyla, hırsızla ve namusumuzla mücadele etmek için iktidardayız” dedi.

Doğan, Kahramanmaraş tarihindeki en uzun süreyle milletvekilliği yapan isim olduğunu da şöyle anlattı: “Ben bir müteahhitle aynı masaya oturup bir çay içmedim. Eğer siyasetçiler, vekiller, belediye başkanları, zenginlerden yardım almaya başlamışsa iş bitmiş. Bizi konuşturmasınlar. Bizi konuştururlarsa laf bitmez. Yahu hükümet biziz. Yapılan her şeyi biz yaparız. Bizim istemediğimiz şeyi de kimse yapamaz.” [1]

AKP o sözler için Doğan'ı uyardı 
 
Milletvekili Doğan'ın 'fişleme' sözlerine uyarı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın "uyarıldığını" belirterek, parti olarak kuruldukları günden bu yana "fişlemeye karşı tavır koyduklarını, demokratik bir ülkede kimsenin fişlenmesini doğru bulmadıklarını" vurguladı.

Çelik, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın bir konuşmasındaki "40 yıldır onlar bizi fişledi, şimdi de biz onları fişliyoruz" sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Doğan'ın ifadelerinin sadece kendisini bağlayacağını belirterek, "kendisinin yaptığı yazılı açıklamayla sözlerine açıklık getirdiğini, pişmanlığını ortaya koyduğunu" dile getiren Çelik, "Bu sözleri söylememesi gerektiğini, maksadını aşan sözler olduğunu ifade etmiştir. Biz parti olarak kurulduğumuz günden beri fişlemelere karşı hep tavır koyduk. Demokratik bir ülkede kimsenin fişlenmesini doğru bulmuyoruz. Kimseyi fişlemiyoruz, kimseyi fişlemeye niyetimiz yok. Böyle bir niyetimiz de, böyle bir eylemimiz de yok. Kimsenin de bizi veya halkı fişlemesini de arzu etmiyoruz" dedi.

Hüseyin Çelik, Avni Doğan'ın sözlerinin bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, parti olarak bu sözleri tasvip etmediklerini, bu sözlerin arkasında olmadıklarını vurguladı. Sözleriyle ilgili rahatsızlığın Doğan'a da iletildiğini kaydeden Çelik, "Sayın Milletvekilli bu sözlerinden dolayı uyarılmıştır" diye konuştu.

Demokratik bir ülkede hiç kimsenin fişlenmesinin doğru kabul edilemeyeceğini, bunun tasvip edilemeyeceğini yineleyen Çelik, "Kim yaptıysa yaptı. Biz başkalarının yaptığı yanlışlara ve hatalara düşmedik, düşmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tartışılacak sözler

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın Ergenekon'la ilgili olarak "Kimin başı örtülü, kim muhafazakar fişlemişler. Eğer biz birazcık tökezlersek bu Ergenekoncular bu defa çok kötü intikam alır" demişti.

Avni Doğan da, konuşmasının basında yer almasının ardından bir açıklama yapmış, "Maksadım, 40 yıldır fişleme yapanları deşifre ettiğimizi açıklamaya çalışmaktı. Kastım buydu, ancak cümle maksadını aşmıştır" ifadelerini kullanmıştı.[2]
 

Kaynak: Vatan Gazetesi

[1].http://haber.gazetevatan.com/AKPli_Dogandan_inanilmaz_sozler/288766/1/

[2].http://haber.gazetevatan.com/AKP_o_sozler_icin_Dogani_uyardi_/288892/9/
 



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,409 µs