En Sıcak Konular

ASRIN DAVASI NASIL ÇÖKTÜ?

21 Şubat 2010 11:59 tsi
ASRIN DAVASI NASIL ÇÖKTÜ? Öyle anlaşılıyor ki Türkiye üzerinde gizli hesabı olan odaklar, yargının ve ordunun peşini bırakmak niyetinde değiller.

Asrın davası nasıl çöktü?

Sorular... Sorular... Sorular... Erzurum’daki özel yetkili savcı Osman Şanal, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından özel yetkisi kaldırıldıktan sonra, evinde ve makamında arama yaptırıp ‘Ergenekon terör örgütü üyesi’ olduğu iddiasıyla tutuklanmasını sağladığı Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in dosyasını yangından mal kaçırırcasına İstanbul Ergenekon savcılarına neden gönderdi?
Başsavcı Cihaner’in avukatı Turgut Kazan’ın "militan" dediği Savcı Osman Şanal’ın "suçüstü" sayılması gereken bu tasarrufu, Silivri’yi bir ‘muhalifleri toplama kampına’ dönüştürmeyi amaçladığı iddia edilen ‘Ergenekon komplosu’nun çöktüğü anlamına gelmez mi?
Savcı Osman Şanal, Ergenekon komplo zincirinin kopmaması ve ‘asrın davası’ dedikleri Ergenekon Davası’nın çökmemesi için mi, yoksa yüklendiği misyonun yarım kalmaması için mi Başsavcı Cihaner’in dosyasını kendinden sonraki özel yetkili savcıya bırakmak istemedi?
*
Sorular... Sorular... Sorular...
3 MİT görevlisi ile 6 askeri tutuklatan, MİT binasına baskın yaptığı söylenen, gözaltına alınan 3 astsubayın 3. Ordu’daki odasında arama yapmak isteyen ancak izin verilmeyen, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’i şüpheli sıfatıyla iki kez ifade vermeye çağıran Özel yetkili savcı Osman Şanal’ın isminin, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in yürüttüğü cemaat soruşturması dosyasında bir muhbirin suçlamalarına muhatap olduğu doğru mudur?
28 Ekim 2009’da Erzincan’daki baraj gölünde bulunan mühimmatın jandarma tarafından incelenmesi sırasında da orada olan Savcı Osman Şanal, Başsavcı Cihanel’in yürüttüğü cemaat soruşturmasında devreye girip dosyayı devraldığında, iki savcı arasında yetki tartışması çıktığı ve taraflar birbirini Ankara’ya şikayet ettikleri; Başsavcı Cihaner, Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı’nın kendisine telefon ederek soruşturmayı durdurmasını istediklerini iddia ettiği halde, Adalet Bakanlığı neden müfettiş göndermemiştir?
2008’de Kemah’ta biri yarbay 9 askerin şehit olduğu mayınlı saldırıyla ilgili soruşturmayı da yürüten ve Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu’nun tutuklanmasını sağlayan Savcı Şanal’ın Erzincan’da yürüttüğü sorgulamada, ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nda ıslak imzası bulunan Albay Dursun Çiçek’in de adının geçtiği doğru mudur?
*
Sorular... Sorular... Sorular...
Yargı ile yürütme arasındaki kriz ülkeyi sarsarken, Milli Güvenlik Kurulu toplantısına iki saat kala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un ses kaydının bazı internet sitelerine düşmesinin bir açıklaması var mıdır?
Gerçi Genelkurmay’dan yapılan açıklamada ‘Ses kaydının, Sayın Genelkurmay Başkanı’nın yurtdışında asker’ personele yapmış olduğu bir konuşmadan yararlanılarak düzenlendiği anlaşılmıştır’ deniliyor ama, böyle bir ses kaydının MGK toplantısından önce medyaya sızdırılması, Genelkurmay Başkanı’na açık bir meydan okuma değil midir?
Öyle anlaşılıyor ki Türkiye üzerinde gizli hesabı olan odaklar, yargının ve ordunun peşini bırakmak niyetinde değiller.
Tek çıkar yol var:
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dediği gibi, erken seçime gitmek ve AKP iktidarından bir an önce kurtulmak...
AKP ne kadar istemese de, şartların erken seçimi kaçınılmaz hale getireceği anlaşılıyor.
Artık ne milletin tahammülü kaldı, ne de devletin...

Sırrı Yüksel Cebeci-Tercüman

 

Kaynak: Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=13

 



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,059 µs