En Sıcak Konular

ELTON JOHN'DAN HZ. İSA'YA (A.S) İĞRENÇ SALDIRI

20 Şubat 2010 22:19 tsi
ELTON JOHN'DAN HZ. İSA'YA (A.S) İĞRENÇ SALDIRI Hazreti İsa ile ilgili hakaret içeren sözleri sebebiyle büyük tepki gören İngiliz pop şarkıcısı Elton John, sözleriyle ilgili tepkiler çığ gibi büyüyünce geri adım attı.

Elton John çark etti

Hazreti İsa ile ilgili hakaret içeren sözleri nedeniyle büyük tepki gören İngiliz pop şarkıcısı Elton John, sözleriyle ilgili tepkiler çığ gibi büyüyünce geri adım attı.

İngiliz şarkıcı, Hz. İsa ile ilgili sözlerine gelen tepkiler üzerine bugün Amerikan WGN-TV kanalı muhabiri Dean Richards'a yaptığı açıklamada, sözlerinin amacını aştığını ve yanlış anlaşıldığını ifade etti.

John'un Richards ile yaptığı röportajın yarın yayımlanması ve ünlü şarkıcının özür dilemesi bekleniyor.

DÜNYA ATEŞ PÜSKÜRÜYOR

BBC'nin "Parade" dergisine verdiği demeçte Hazreti İsa için hakarete varan ifadeler kullanan ünlü şarkıcı Elton John'a başta Hristiyan alemi olmak üzere tüm dünya tepki gösteriyor.John’un sözleri ABD’deki Hıristiyan toplulukları öfkelendirirken, ülkede Katolik Birliği’nin başkanı Bill Donohue, İngiliz şarkıcının bu konuda yorum yapacak "son kişi" olduğunu söyledi.

"JOHN'UN SÖZLERİ SAÇMALIK"

ABD'deki Hristiyan topluluklarından Christian Voice’un yöneticisi Stephen Green de şarkıcının söylediklerini "saçmalık" olarak nitelendirdi ve yüz binlerin öfkesini şöyle dile getirdi: "John ilgi çekmeye çalışıyor."John’a ülkesi İngiltere’den şiddetli tepki geldi. BBC kanalına konuşan İngiliz Kilisesi sözcüsü, "Hz İsa’nın tarihi kişiliğiyle ilgili yorumları yapacak kişi John değil, bu işin bilimiyle uğraşanlardır" dedi.

BULGARİSTAN'DAN SERT TEPKİ

John'a en sert eleştirilerden biri ise Bulgaristan Ortodoks Kilisesi oldu.Filibe bölgesi metropoliti Nikolay, kilise adına yaptığı resmi açıklamada, Bulgaristan'da 13 Haziran'da konser verecek olan şarkıcının sözlerinin, "kutsal Paskalya orucu döneminde Hristiyanları doğru yoldan saptırmayı amaçladığını" öne sürdü.

"KENDİ GÜNAHLARINA BAKSIN"

Nikolay, "Bu insan (Elton John), kendi günahını Hz. İsa'ya yakıştırmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.*

 

Mir Haber'in Notu: Hz .İsa'ya Hıristıyanların yüklediği misyon ya da bakış açısı,biz müslümanları bağlamaz.Fakat O, Kur'an-ı Kerim'de ismi zikredilen ve övülen bir peygamber'dir.İman ederiz ki Allah'ın kulu ve Resûlü'dür.Her türlü hakaretten ve iftradan münezzehtir.Mübarek Şahsı'na yapılmış bu iğrenç saldırıyı nefretle  kınıyoruz.

 

*Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/elton-john-cark-etti/dunya/sondakika/20.02.2010/1201707/default.htm?ver=76

 



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,583 µs