En Sıcak Konular

TALİBAN DİRENİYOR

20 Şubat 2010 12:32 tsi
TALİBAN DİRENİYOR Afganistan’da bugüne kadarki en büyük harekâtını sürdüren NATO, ülkenin güneyinde yer alan Taliban’ın kalesi Marcah’ta çetin direnişle karşılaştı.

Taliban NATO’ya kök söktürüyor 
 
Afganistan’da bugüne kadarki en büyük harekâtını sürdüren NATO, ülkenin güneyinde yer alan Taliban’ın kalesi Marcah’ta çetin direnişle karşılaştı.

Afganistan’ın güneyindeki Helmand vilayetinde Taliban’a karşı başlatılan geniş çaplı operasyonun 7. gününde açıklama yapan NATO’nun İngiliz komutanı General Nick Carter, ‘çetin bir direnişle karşı karşıya olduklarını’ belirterek, ‘kontrolün tam olarak ele geçirilmesi için yaklaşık 30 güne ihtiyaç duyduklarını’ öne sürdü. NATO ve Afgan güçleri, ülkenin güneyindeki Helmand vilayetinde süren ‘Müşterek Harekât’ ile Taliban’ı kıskaç altına almaya çalışırken, Pakistan’da da örgütün üst düzey yöneticilerine yönelik gizli operasyonlar sürüyor. Taliban liderlerinden Molla Abdülgan Birader’in ele geçirilmesinin ardından, örgütün iki üst düzey yöneticisinin daha yakalandığı ortaya çıktı. Bu gelişmeyi ilk duyuran Kunduz valisi Muhammed Ömer oldu.

Kunduz’da da operasyon yapılacak!
Afganistan’ın Kunduz Valisi Muhammed Ömer; lider kadronun yanı sıra karşıt gruplara yönelik operasyonların da süreceği mesajını verdi. Afgan yetkili, şu anda güneyde devam eden büyük askeri harekâtın bir benzerinin gelecek günlerde kuzeyde, Kunduz bölgesinde gerçekleştirileceğini belirterek, “Afgan Hükümeti,  ISAF ve koalisyon güçleri önümüzdeki bir iki sene içersinde Taliban’ı ülkeden tamamıyla tasfiye etmeyi kararlaştırdı. Yani buna ülkenin kuzeyi ve kuzeydoğusu dâhil. Bu nedenle yakın gelecekte Helmand’dakine benzer büyük bir harekât başlatılacaktır. Bu harekâtta Kunduz ve Baglan’a ağırlık verilecektir.”

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000810&tarih=2010-02-20

 



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,193 µs