En Sıcak Konular

ERZİNCAN FIRTINASINDA 3 POLOMİK

19 Şubat 2010 01:32 tsi
ERZİNCAN FIRTINASINDA 3 POLOMİK Erzincan Başsavcı'nın tutuklanması ile yaşanan krizle ilgili merak edilen üç soru...

Erzincan fırtınasında 3 polemik 

Erzincan Başsavcı'nın tutuklanması ile yaşanan krizle ilgili merak edilen üç soru:

1-Bakanlık, mesajı niye 05.58’de verdi?

Adalet Bakanlığı, Başsavcı İlhan Cihaner’in Erzurum’da sorgusu sürerken Çarşamba sabahı sürpriz basın açıklaması yaptı. Erzurum’da soruşturmayı yapan savcılara destek niteliği taşıyan açıklama ilginç bir zamanlamayla saat 05.58’de Anadolu Ajansı’nda (AA) yayınladı. Detayları şöyle... Basın Müşavirliği’nden AA’ya saat 23.00’te yazılı açıklamanın yer aldığı elektronik posta atıldı. Basın Müşavirliği görevlileri AA çalışanlarıyla görüşerek açıklamanın sabah 06.00-06.30 gibi yayınlanmasını istedi. Ve haber sabah 05.58’de yayına girdi. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, dün Ergin’in “’İhsas-ı rey’de bulundunuz” eleştirisini bu açıklamayı gündeme getirerek yanıtladı: “Asıl Adalet Bakanı’nın kendisi sabaha karşı 05.00’te yaptığı açıklamayla ihsas-ı rey’de bulunmuştur.”

2-Çiçek, tutuklanan savcıyı aradı mı?

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, yerel seçimler öncesi Erzincan Başsavcısı Cİhaner’i arayarak İsmailağa Cemaati operasyonuyla ilgili görüştüğü iddia ediliyor. Çiçek, bugüne kadar bu konuda konuşmadı, Ancak Adalet Bakanı önceki gün “Kendisi ifade etmiştir, o süreçte bilgi alma mahiyetinde bir müracaattır, girişimdir” deyince ortalık karıştı. Başbakan Yardımcısı Arınç da dün, “Adalet Bakanı Türkiye’nin bütün başsavcılarıyla görüşebilir. Önemli olan yargısal göreve müdahale edip etmediğidir” dedi. Cemil Çiçek ise akşam saatlerinde şu açıklamayı yaptı: “Bir tek cümle dahi benim bu olayı kabul ettiğime dair hiçbir yerde görülemez. Bu bilgi kirliliği ortamında bir kısım konuların siyasetin konusu yapılmasını istemedim. Bir tek yerde de söylemedim. Yargının saygınlığı bir ülke için çok önemlidir. buna herkes saygı duyacak, herkes saygı duymalı, yargının kendisi de saygı duymalı.”

3-Müsteşar HSYK’ya destek için mi girdi?

Müsteşar olmadan toplanamayan HSYK’nın, savcıların özel yetkilerini geri aldığı toplantıya Müsteşar Ahmet Karaman katıldığı için tartışma yaşanıyor. Bu, “Zımmi destek” olarak yorumlandı. Arınç dün, olayı şöyle anlattı: “Müsteşar katılmış ama aniden bir HSYK üyesi önerge verip bu konuyu gündeme getirince, Sayın Müsteşar itirazı etmiş. Ama toplantı başladığı için bu kararın alınmasını maalesef engelleyememiştir.” Ancak, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek bu iddiayı yalanladı, gündemden bir gün önce haberi olduğunu şöyle açıkladı: “Kararın alındığı toplantıdan bir gün evvel yapılan toplantıda bu konunun ertesi gün yapılacak toplantıda inceleme ve değerlendirmeye alınmasına ilişkin karar alındı. Kendisi karar oylamasına katıldı. Karşı oy kullandığına dair imzası vardır. Karar, 6’ya karşı 1 oyla alındı.”

Kemal Göktaş-Vatan

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://www9.gazetevatan.com/Erzincan_firtinasinda_3_polemik/288466/1/ 
 



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,025 µs