En Sıcak Konular

AVRUPA HALKI ''MİLLİ PARA''SINI GERİ İSYİYOR

19 Şubat 2010 11:29 tsi
AVRUPA HALKI ''MİLLİ PARA''SINI GERİ İSYİYOR Avrupa Birliği’nin 2 önemli ülkesi Almanya ve Hollanda’da yapılan anketler, Euro’nun artık milli para olarak istenmediğini ortaya koydu.

Euro’ya isyan  

Avrupa Birliği’nin 2 önemli ülkesi Almanya ve Hollanda’da yapılan anketler, Euro’nun artık milli para olarak istenmediğini ortaya koydu. Her iki ülkenin halkları, “Milli paramızı isteriz” görüşünde. 

Almanlar’dan sonra Hollandalılar’ın da yüzde 92’si komşunun Euro’dan çıkarılmasını istedi.

Tepkiler giderek artıyor
AB’nin sorunlu üyesi Yunanistan’a tepki giderek büyüyor. Almanya’dan sonra Hollanda’dan da komşumuz Yunanistan için ürküten anket çıktı. Hollandalılar’ın yüzde 92’si Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkarılmasını istiyor. Hafta başında yapılan başka bir ankette de Almanlar’ın yüzde 53’ü Avrupa Birliği’nin gerektiği takdirde Yunanistan’ı Euro Bölgesi’nden atması gerektiğini belirtmişti. Aynı ankette Almanlar’ın yüzde 67’si Almanya’nın ve diğer AB hükümetlerinin Yunanistan’a milyarlarca Euro kredi vermesine karşı çıkmıştı. Son olarak Avrupa Birliği’nin güçlü ülkelerinden Hollanda’daki ankette Almanya’daki sonuçlara yakın çıktı. Hollanda’da yayımlanan De Telegraaf gazetesince yaptırılan ankete göre Hollanda halkının çoğunluğu Yunanistan’ın Euro bölgesinden ayrılmasını istiyor.

“Euroyu bırakalım, kendi paramıza dönelim”
Habere göre, ankete katılan 5 bin 300 kişinin yüzde 92’si Yunanistan’ın Euro para biriminden çıkmasını isterken, cevap verenlerin yüzde 90’ından büyük bir bölümü de Hollanda ve Almanya’nın Euro bölgesini terk edip ulusal para birimlerine dönmelerini istiyor. Ankete katılanların yüzde 60’tan büyük bir bölümü, elinde Yunanistan tahvilleri bulunan bankaların zor duruma düşerek yeni bir kriz başlatabileceği için Yunanistan’daki gelişmelerden endişe duyuyor. AB, Yunanistan için acil yardım planı düşünmezken, Euro Bölgesi, Yunanistan’a önlem alması için 15 Mayıs’a kadar süre tanıdı.

İngiltere’de işsizlik 13 yılın zirvesinde
Avrupa’da Yunanistan’la başlayan borç krizi İspanya ve Portekiz’e sıçrarken, sıradaki ülkelerin başında gösterilen İngiltere’de işler yolunda gitmiyor. İngiltere’de işsizlik oranları  1997’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Resesyon işletmeler, araba üreticileri ve bankalardaki işleri yok ettiğinden, İngiltere’de işsizlik ocakta, 13 yıl önce Tony Blair’in iktidardaki İşçi Partisi’ni yönettiğinden bu yana en yüksek seviyesinde sıçradı. İşsizlik yardımı başvuruları önceki aya göre 23.500 artarak 1.64 milyona ulaştı.
 

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10000790&tarih=2010-02-19



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,603 µs