En Sıcak Konular

BUNUN BİR DE KADIKÖY'Ü VAR: 2-1

19 Şubat 2010 10:00 tsi
BUNUN BİR DE  KADIKÖY'Ü VAR: 2-1 Avrupa Ligi’nde,Lille karşısında Fenerbahçe 3'te geriye düştü, 5'te Vederson inanılmaz bir gol attı, Deniz'in hatasını Frau affetmedi: 1-2

İnanacaksın!

Sarı-lacivertli ekip maça şok golle başladı. Balmont henüz 2. dakikada ağları havalandırdı. Ancak 3 dakika sonra Vederson sahne aldı, muhteşem golle beraberliği sağladı. Frau, Deniz’in hatasını golle tamamladı. Güiza yüzde yüzde iki pozisyonu harcadı

Avrupa Ligi’nde şu ana kadar en zor maçına çıkıyordu Fenerbahçe. Rakip, hızlı hücumcuları ile liginde ün yapmış ve sürekli kazanan bir takımdı.
Lille, maça da bu övgüye değer karakter ile başlıyordu. Fenerbahçe savunması, Lille’in çok hızlı atakçılarının tehdidi ile daha baştan yalpalıyor, hemen de golü yiyiyordu.
Savunmanın sorunlu yapısı, Lugano-Bilica ikilisinin bildik hatalar zinciri, golden sonra da Fenerbahçe’nin zayıf karnı olacaktı. Hep diken üstünde oynadı sarı-lacivertliler. Tüm insiyatifi Fransızlara kaptırarak, ama Vederson’un müthiş golünün moral desteği ile oyuna devam ettiler. Alex’in Güiza ile birlikte yakaladığı mutlak gol şansının, İspanyol’un kötü son pası nedeniyle yok olması büyük şansın tepilmesiydi.

Savunma hatası
Fenerbahçe ikinci yarıya daha kontrollü ve üretken çıkmıştı ki, yine bir savunma hatası ikinci golü yediriyordu.  Oyun ikinci golden sonra terse döndü. Fenerbahçe takım halinde golü düşünüyordu. Pozisyon üretmek için büyük çaba ve ilk yarıya oranla daha mücadele eden bir ekip oluyordu. Tabii ki, Lille bu durumda ani ataklarla hep tehlike yaratacak, kendisi için hayati önem taşıyan üçüncü golü arayacaktı. Skor, yine de Fenerbahçe’nin avantajına gülümsüyordu.
2’de Fenerbahçe golü yedi. Frau, Fenerbahçe savunmasının arasındaki Balmont‘a verdi, bu oyuncu korner çizgisine kadar indi, önündeki Bilica’ya rağmen çaprazdan vurup, topu Volkan Demirel’in altından filelere gönderdi: 1-0

Erken goller
5’de Vederson, 30 metreden kaleye topu gönderdi ve kaleci Landreau’nun üzerinden müthiş bir gol attı: 1-1
35’te Alex orta alandan topu kapıp ani atak başlattı. Karşılarında tek oyuncu kalmışken, yanındaki Güiza’ya verdi, Güiza’nın, Alex’e topu iadesi kötü pas olunca, mutlak gol kaçtı.
52’de Balmont kendi alanından kaptığı topu uzun oynadı, Fenerbahçe kalesi önünde Deniz hatalı bir zamanlama ile kötü kafa vurup topu arkasındaki Frau’nun önüne düşürdü. Frau kalesini terkeden kaleci Volkan’ın altından topu filelere gönderdi: 2-1
80’de Emre pasını Alex’e, Alex de mutlak gol pasını Güiza’ya attı. Savunmanın arasından geçen Güiza, kaleci ile karşı karşıya kalıp, şutunu attı ama Landreau yatıp, golü önledi.

MAÇIN RÖNTGENİ

Maçın Adamı: Balmont

Lille’in ilk golünü atan, ikinci golün de uzun pasını veren Balmont, sahada Fenerbahçe’ye en fazla sorun çıkartan oyuncu oldu. İlk golde Fenerbahçe savunmasını bu futbolcuyu 20 metre durduramadı. Balmont Fenerbahçe savunmasındaki zaafı sezmiş olmalı ki, sürekli can alıcı paslarla gole dönük icraatlar yaptı.
Pas: 52
İsabetli pas: 40
Top çalma: 25
Top kaybetme: 24
Orta: 3
İsabetli orta: 1
Yaptığı faul: 3
Yapılan faul: 2
Topla buluşma: 69

Kırılma Noktası

DENİZ’İN HATASI

Deniz, savunmanın son adamı olarak kalmıştı. Arkasındaki Frau bindiriyor, Balmont’un attığı uzun top da süzülerek geliyordu. Bir adım erken davrandı, topa kontrolsüz bir kafa vurdu, Frau’yu gol pozisyona soktu. O da affetmedi bu hatayı ve maç gitti.

Andre Santos cezalı
Sarı-lacivertli takımın Brezilyalı oyuncusu, rövanş maçında forma giyemeyecek. Lille karşısında sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Brezilyalı oyuncunun eksikliği şimdiden sıkıntı yarattı. Uğur Boral’ın sakatlığı nedeniyle bu bölgedeki alternatifler azalırken, Daum’un büyük olasılıkla Vederson’u oynatacağı, önünde de Özer’e şans vereceği öğrenildi.

Fransız işkencesi
Fenerbahçe, Avrupa’da 7. kez Fransa temsilcisiyle eşleşti. 14 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 10 mağlubiyet alırken; 15 gol atıp kalesinde 36 gol gördü. Sarı-lacivertliler, Fransız ekipleri ile oynadığı son 7 maçı kaybetti. 1994-95’te UEFA Kupası 1. turunda Cannes takımına deplasmanda 4-0, sahasında 5-1 mağlup olarak elenen Fenerbahçe, 2001-02’de Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Lyon’a evinde 1-0 ve rakip sahada 3-1 yenilmiş, 2004-05’te Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta yer aldığı Lyon’a evinde 3-1 ve deplasmanda 4-2 mağlup olmuştu.

MAÇTAN NOTLAR

Paris gezisi
Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşları, dün sabah tren ile Paris’e gidip, turistik bir gezi yaptı. Akşam maç için yeniden Lille’e dönen yöneticiler, Paris’te müzeleri gezdi, Eyfel Kulesi’ni ziyaret etti.

Platini izledi
UEFA Başkanı Michael Platini, Lille- Fenerbahçe maçını Metropole Stadı’nın tribünlerinden izledi. Karşılaşmayı Başkan Aziz Yıldırım ile yan yana takip eden Platini, Fenerbahçeli yöneticilerle uzun uzun sohbette bulundu.

Özel aşcı geldi
Lille Kulübü, Fenerbahçe yöneticilerine bir yemek verdi. Fransız ev sahipleri, Türk yemeklerinin şöhretini bildiklerini, ancak Fenerbahçe için getirdikleri özel aşçının yaratacağı lezzet ile bir tür gösteri yapacaklarını iddia ettiler. Nitekim yöneticiler yemekleri çok beğendi.

Fransızca mesaj
Maçtan önce Metropole Stadı’nın skor tabelasında Fenerbahçe’ye ilişkin görüntüler yayınlandı. Galatasaray’ın ezeli rakibi diye bahsedilen kısa film gösteriminde, Carlos’tan da bahsedildi. Bu arada Önder ve Özer ile yapılan Fransızca kısa söyleşiler de karşılaşmadan önce verildi. (YUSUF KOBAL-Milliyet)

 

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/inanacaksin-/spor/haberdetay/19.02.2010/1201060/default.htm?ver=09


 



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,423 µs