En Sıcak Konular

''AYAR'' GENSORUSU TBMM'DE

18 Şubat 2010 14:57 tsi
''AYAR'' GENSORUSU TBMM'DE CHP, Habur’dan gelen PKK’lılar için hukuku çiğnemekle suçladığı İçişleri Bakanı Atalay hakkında gensoru verdi

Hesap vakti!

CHP, Habur’dan gelen PKK’lılar için hukuku çiğnemekle suçladığı İçişleri Bakanı Atalay hakkında gensoru verdi

GRUP başkanvekillerinin imzasını taşıyan gensoru önergesi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Önergede, Atalay’ın “Açılım diye adlandırılan proje kapsamında, terör örgütü mensuplarının tutuklanmaması için hukuku çiğneyip yargıyı yönlendiren  pazarlıklar yaptığı”  iddia edildi.

‘Ben çekiliyorum’
KONFORLU odasını beğenmediği için toplu görüşe çıkmama kararı alan Öcalan, “Bundan sonra ne olur bilemiyorum. Savaşsınlar, barışsınlar demiyorum, talimat vermiyorum” dedi.

Ayar gensorusu TBMM’de
CHP, Habur’dan gelen PKK’lılar için hukuku çiğnemekle suçladığı İçişleri Bakanı Atalay hakkında Anayasanın 98 ve 99., Meclis iç tüzüğünün 106. maddeleri gereğince gensoru açılmasını istedi

CHP, İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkındaki gensoru önergesini, TBMM Başkanlığına sundu. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanlığına sundukları önerge hakkında bilgi verdi. Önergede, “demokratik açılım” olarak adlandırılan projenin, dış güçlerin de desteği ile siyasi iktidar tarafından ortaya konulduğu kaydedilerek Atalay hakkında Anayasanın 98 ve 99., Meclis iç tüzüğünün 106. maddeleri gereği gensoru açılması isteniyor. “Proje ile nelerin öngörüldüğü, kimlerle hangi pazarlıkların yapıldığı, bu kapsamda kimlere ne sözler verildiği ve nelerin hayata geçirilmesinin planlandığı hakkında TBMM’ye ve kamuoyuna inandırıcı hiç bir açıklama yapılmadığı” ileri sürülen önergede, “Sonucu belli olmayan, amaçları netlik kazanmamış, hiçbir yasal dayanağı oluşturulmamış, ucu açık bir süreç, AKP Hükümeti eliyle Türkiye’ye dayatılmak istenmiştir” görüşüne yer verildi.

Terör örgütüyle planlandı
Önergede, şunlar kaydedildi: “Mahmur Kampından hareket eden 26 kişilik grup ile Kandil Dağından hareket eden 8 kişilik terör örgütü üyesine, 19 Ekim 2009’da Habur Sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptırılmıştır. Grubun Türkiye’ye ulaşmasından önce, Habur gümrük sahasında mobil mahkeme salonu hazırlanmış, aralarında İçişleri Bakanlığı Müsteşarının da bulunduğu üst düzey kamu görevlilerinin hazır bulunduğu karşılama için bir düzen kurulmuştur. Habur’da yaşanan süreci, siyasi iktidar ile terör örgütü mensuplarının birlikle planladıkları, üzerinde anlaştıkları ve hayata geçirmek üzere eş zamanlı olarak harekete geçtikleri, tartışmasız olarak gözler önüne serilmiştir. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından özel yetkili savcılar; 34 kişinin 4 saat gibi kısa bir sürede ifadelerini alarak, bunlardan 29’unu serbest bırakmıştır. 5 kişi ise TCK’nın 314. maddesi uyarınca terör örgütüne üye olma suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş, aynı gün bu 5 kişi de serbest bırakılmıştır. Habur’da serbest bırakılan terör örgütü üyelerinin, TCK’nin etkin pişmanlık hükümlerinden nasıl yararlandırıldıkları sorusunun yanıtı, yargı üzerinde yapılan ayarı gözler önüne sermektedir.”

Meclis’te ‘talimat’ tartışması
TBMM’de Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Yasa Tasarısıyla ilgili görüşmelerde tartışma yaşandı. MHP Milletvekili Şenol Bal, “Açılım dikkatle incelendiğinde muhtevasının PKK kanlı terör örgütünün katil lideri tarafından çeşitli vesilelerle ortaya konulan talep ve şartlarla birebir örtüştüğü herkesin malumudur. İmralı canisinin terörün sona ermesi için ortaya koyduğu şartlar, hükümet tarafından adeta talimat olarak algılanıp açılım programı adı altında uygulamaya konulmak istenmektedir” diye konuştu. Bunun üzerine AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, tepki gösterdi. Daha sonra söz isteyen MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile “sesini yükselttiğini” iddia ettiği Başkanvekili Yılmaz Pakdil arasında kısa süre tartışma yaşandı. Bunların ardından söz alan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise, “(PKK liderinin taleplerini talimat olarak alan...) Böyle bir sözü hiçbir milletvekiline, Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir vatandaşına yakıştıramıyorum” dedi. MHP sıralarından laf atılması üzerine Atalay, “Dövmek sizin işiniz” dedi. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasını öngören tasarı, yapılan oylamada kabul edilerek yasalaştı.

Teröristbaşı daha fazlasını istiyor
İmralı’da yatan terör örgütü elebaşısı Adullah Öcalan, adaya getirilen beş mahkumla birlikte ortak görüşe çıkmama kararı aldıklarını söyledi. İmralı’da kendisi için özel hazırlanan lüks koğuşunda yatan teröristbaşı, kendisine sağlanan imkanların artırılması için 12 ocakta başlayan eylemin cezaevindeki şartlar düzeltilinceye kadar süreceğini belirtti. Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre avukatlarıyla haflalık olağan görüşme yapan Öcalan, yeni isteklerini sıralayarak şunları söyledi: “Boğazımdaki akıntı devam ediyor. Havalandırmada diğer arkadaşlarla biraraya gelemiyorum. Haftada on saat görüşme hakkımız varken haftada sadece bir saat görüşebiliyoruz. Bakanlığın açıklaması uygulanmıyor. Bugüne kadar toplam dört kez görüştüm. Ancak son görüşmede görüşme süresini elli dakikaya indirdiler. Bakan’ın açıkladığını bile burada uygulamıyorlar. Bu şartlar düzeltilinceye ve tüm haklarımız verilinceye kadar ortak görüşe çıkmama kararı aldık.” Öcalan, “Ben şubat-marttan sonra ne gelişir bilemiyorum” diyerek şunları söyledi: “Savaşsınlar, barışsınlar demiyorum, talimat vermiyorum, ne yaparlarsa kendi kararlarını kendileri vermelidir. Kürtler kendi onurlarını korumayacaklar mı, kendi haklarından vaz mı geçecekler onlar karar verecekler Üzerimize daha da gelecekler. Her açıdan üzerimize gelecekler, bizi nefessiz bırakacaklar. Arkasından da askeri operasyon gelebilir. İşte şubat ve mart ayları geliyor. Ben nötr hale geleceğim aradan çekileceğim. Eğer çözüm için gelirlerse ben burada her zaman katkı sunmaya hazırım.” (Haber: Fatih ERBOZ-YENİÇAĞ)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=31878



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,449 µs