En Sıcak Konular

DARBENİN BAŞBAKANLARI

18 Şubat 2010 11:23 tsi
DARBENİN BAŞBAKANLARI Kafesti, Balyozdu, Sarıkızdı derken şimdi ortalıkta darbe planlayıcılarının başbakan adaylarının adı dolaşıyor.

Darbenin başbakanları  

Kafesti, Balyozdu, Sarıkızdı derken şimdi ortalıkta darbe planlayıcılarının başbakan adaylarının adı dolaşıyor. Bir dönem ATO başkanı Sinan Aygün’ü dillerine doladılar. Sonra TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğu’nun darbe sonrası başbakan olacağını uydurdular. Şimdi de eski AKP’li Turhan çömez’in “darbenin başbakanı” olacağını fısıldıyorlar. Hatta Abdullatif  Şener’i bile bu çukurun içine attılar.
Ortalıkta “darbe sonrası başbakan adayları furyası var!
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, halen yurt dışında kaçak olan eski AKP’li Turhan çömez için “şok” ifadeler kullandı. Balıkesir’de yayınlanan Marmara Bölge Gazetesi’nde çıkan  manşet habere göre Edip Uğur “Çömez, milletvekili seçilmeden önce Erdoğan’ın özel kalem müdürü olarak görev yaptı. Başbakan’a en yakın olan biri ancak onun koltuğuna oturmak için böyle bir ihanetin içine girebilir. Bir daha milletvekili olamayacağını anlayan Çömez, Balyozcularla, Sarıkızcılarla işbirliği içine girerek, yanlış yalan bilgileri aktararak onları yanlış işlerin içine sokmuş. Edindiğimiz bilgilere göre Turhan Çömez’in adı darbenin başbakanı olarak geçiyor.”
AKP Genel Başkan Yardımcılığı gibi çok önemli bir mevkide bulunan bir kişinin böylesini “desteksiz atması” siyasetin seviyesini de ortaya koyuyor. Ne demek “başbakana en yakın olan bir kişi ancak onun koltuğuna oturmak için böyle bir ihanetin içine girer?”
Yani başbakanla yakın mesai içinde çalışırken şu veya bu şekilde yolları ayrılan kişiler, “bu muhteşem teze göre” ancak başbakanın koltuğuna oturmak için ihanet ederler!
Yani eski maliye bakanı Kemal Unakıtan’ın işi hayli yaş!
Yakında onu da “darbenin başbakanı adayları arasına sokarlar!”
Turhan Çömez şu anda yurt dışında. Hakkında yargı süreci devam ediyor. Bir vekil “başbakanın eski kalem müdürü” hakkında nasıl böylesine ucuz bir şekilde “hain” diyebilir anlayabilmiş değilim. Adam hakkındaki iddialar mahkemede gündeme gelsin bakalım neyle suçlanıyor.
Ama hayır, AKP Genel Başkan Yardımcısı hükmü vermiş: “Turhan Çömez’i başbakan yapacaklardı! Hain bu adam! O zaten başbakanın özel kalem müdürüydü. Onun için Erdoğan’ın koltuğuna göz koydu!”
İşte Ergenekon davasının geldiği trajikomik tablo bu. Ortalıkta bir sürü darbe planı iddiası. Bir sürü darbe başbakanı. Bir sürü darbe bakanlar kurulu. Köksal Toptan’ından Turhan Çömez’e bir sürü AKP’li kabinede.
Yani bu iddiaları kabul edersek darbe sonrası kurulacak hükümet üyelerinin çoğu AKP kökenli olacaktı!
Yani darbeci askerler AKP’yi çok seviyormuş canım!
İnsanlar kendilerini mahkeme yerine koyup hüküm vermek yerine ellerindeki belgeleri mahkemeye aktarsalar daha şık olur diye düşünüyorum. Eğer AKP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur’un elinde “darbe ile ilgili, Turhan Çömez’in başbakan adaylığı ile ilgili”  bilgi ve belge varsa gitsin bunları savcıya versin. Balıkesir’de yayın yapan bir mahalli gazeteye kükreyerek sorunlar çözülmez.
İktidar partisinin tepesindeki bir isme yakışmıyor.

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj

Kaynak: Yeni mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000786&tarih=2010-02-18

 



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,721 µs