En Sıcak Konular

BAYKAL: ''BİZ TARİHE KARŞI GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ''

17 Şubat 2010 10:48 tsi
BAYKAL: ''BİZ TARİHE KARŞI GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ'' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında eski milletvekili Hatip Dicle’nin terör örgütü PKK üyelerinin Habur’da teslim olmalarına ilişkin iddialarını değerlendirdi.

Hukukun ırzına geçildiği için gensoru veriyoruz!..

CHP lideri Deniz Baykal, gensoru verdikleri için kendilerine kızan Erdoğan’a anında cevap verdi: Gensoru Başbakan’ı çok kızdırmış. Biz tarihe karşı görevimizi yapıyoruz. “Hukukun ırzına geçilirken siz ne yapıyordunuz?” diye bize sorarlar. Ayarlamadınız da hakimler kendiliğinden mi gitti!

Tarihe karşı görevimizi yapıyoruz
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında eski milletvekili Hatip Dicle’nin terör örgütü PKK üyelerinin Habur’da teslim olmalarına ilişkin iddialarını değerlendirdi. Dicle’nin ifadesinde, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın teslim olan terör örgütü üyelerinin tutuklanmamalarına ilişkin olarak “Hakim ve savcılar ayarlandı. Geldikleri gibi geçecekler” sözlerini kullandığının yer aldığını belirten Baykal, “Bu tanıklık ortaya koyuyor ki bütün Türkiye’yi ayağa kaldıran o Habur girişinin arkasında gelenlere verilmiş bir teminat vardır. Gelenler oraya ’geliyoruz, acaba bizi tutuklayarak cezaevine atarlar mı?’ kaygısı içinde gelmemişlerdir, güvenle gelmişlerdir” diye konuştu.

Bizim ayıbımız değil
Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, CHP’nin konuya ilişkin vereceği gensoru için “bir şey olmayacağını biliyorlar yine de veriyorlar” ifadesini kullandığını söyleyerek, şöyle devam etti: “Orada oy verecek olanlar senin emir kulunsa, senin kapı kulunsa, senin talimatınla oy vereceklerse o bizim ayıbımız değil. Biz, tarihe karşı görevimizi yapıyoruz. Yarın çıkarlar derler ki ’Türkiye’de bu kadar maskaralık yapılırken, hukukun ırzına geçilirken siz anamuhalefe olarak ne yaptınız?’ Sorumluluğumuzun gereğini yapıyoruz. Zulme engel olamazsan hiç olmazsa zulüm karşısında tepki göster, boyun eğme. Biz, yapabileceğimizi yapıyoruz.”

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=31812



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,424 µs