En Sıcak Konular

MAHMUD MABHUH SUİKASTİ'NİN AYRILTILARI BELLİ OLDU

17 Şubat 2010 10:37 tsi
MAHMUD MABHUH SUİKASTİ'NİN AYRILTILARI BELLİ OLDU Hamas’ın askeri kanadının liderlerinden Mahmud Mabhuh 20 Ocak’ta Dubai’de kaldığı beş yıldızlı otel odasında ölü bulunmuştu.

Film gibi suikast! 
 
Hamas liderinin öldürülmesiyle ilgili detaylar

Açıklamaya göre, Mabhuh’tan kısa süre sonra Dubai’ye ulaşan biri kadın 11 kişilik ekip Hamas liderini otele kadar izledi.

19 saat içinde Mabhuh’u öldürüp ülkeyi terk etti

Hamas’ın askeri kanadının liderlerinden Mahmud Mabhuh 20 Ocak’ta Dubai’de kaldığı beş yıldızlı otel odasında ölü bulunmuştu. Cinayetin ardından derin bir soruşturma yürüten Dubai polisi ise önceki gün ulaşılan detayları açıkladı. Buna göre, cinayeti işleyen ekip 19 kişiden oluşuyordu. Bunların 11’i İngiltere, üçü İrlanda, ikisi Fransa ve biri de Almanya pasaportu taşıyordu. Altı kimliği belirsiz şüpheli daha olduğu, cinayete yardım ettiği tespit edilen iki Filistinlinin de Ürdün’de yakalandığı açıklandı.

Otelleri dolaştılar

Açıklamaya göre, Mabhuh 19 Ocak’ta Dubai’ye ulaştı. Geceyarısında sonra ise cinayeti işleyen çetenin üyeleri teker teker ülkeye girmeye başladı. Çete üyeleri beş gruba ayrıldı. Bu gruplardan dördü gözcülük yaparken, biri cinayeti işlemekle görevlendirildi. Çete üyeleri kentteki bazı otellere girip çıktıktan sonra saat 16.25’te ilk zanlı, Mabhuh’un kaldığı El Bustan Oteli’nde göründü. Daha sonra takma sakal, peruk, güneş gözlüğü ve tenis kıyafeti giyen diğer çete üyeleri de otelin içinde dolaşmaya başladı. Gruptan dört kişi aynı asansöre bindikleri Mabhuh’u izleyerek odasına tespit etti. 230 numaralı odada kalan Mabhuh’a ulaşmak için karşısındaki 237 numaralı odayı tuttular. Mabhuh odadan ayrılınca elektrikli bir cihaz kullanarak içeri girdi ve Hamas liderinin dönüşünü beklemeye başladı. 20.24’te Mabhuh otele döndü. Üç dakika sonra da gözcü gruplarda yer alan iki kişi koridorda tespit edildi.

10 dakika sürdü

Yaklaşık 10 dakikada Mabhuh’u boğarak öldüren grup 20.46’da odayı terk etti ve otelden ayrıldı. Otelden son olarak 20.47’de grubun tek kadın üyesi olan İrlandalı Gail Folliard ayrıldı. Bütün ödemelerini nakit olarak yapan ve yeni alınmış cep telefonu hatları kullanan çete üyeleri havaalanına ayrı ayrı giderek, iki saat içinde Avrupa ve Asya’ya giden uçaklara binerek Dubai’yi terk etti. Suikast ekibi ülkede 19 saat kaldı.

Şam’da yaşayan ve Gazze’ye gönderilen silahlardan sorumlu olan Mabhuh’un Dubai’ye silah satın almak için gittiği sanılıyordu. Hamas intikam yeminleri etti.

“MOSSAD PARMAĞI VAR”

Dubai polis şefi Dahi Halfan Tamim, olaya Mossad’ın karışmış olma ihtimalini göz ardı etmediklerini belirtti. İngiliz yetkililer de “İş Mossad’ın gibi gözüküyor” açıklamasını yaptı. Tamim “Bu kadar önemli bir ismin korumasız gezmesi dikkat çekici” derken, İrlanda hükümeti kullanılan pasaportların sahte olduğunu açıkladı. (VATAN DIŞ HABERLER )

 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Film_gibi_suikast/287955/45/


 



Bu haber 1,891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,692 µs