En Sıcak Konular

DÜNYACA ÜNLÜ RED SNAPPER GHETTO SAHNESİNDE…

16 Şubat 2010 15:41 tsi
DÜNYACA ÜNLÜ RED SNAPPER GHETTO SAHNESİNDE… İngiliz grup Red Snapper, İlk Türkiye konseri için 19 Şubat Cuma akşamı GHETTO’da olacak.

DÜNYACA ÜNLÜ RED SNAPPER TÜRKİYE’DE, GHETTO SAHNESİNDE

Etkinlik: Red Snapper (UK)

Tarih: 19 Şubat Cuma

Saat: 22:30

Ücret: 25-35 TL

http://www.myspace.com/redsnapperofficial

www.ghettoist.net

Trip-hop ve elektronika’nın hayatımıza girip düşlerimizi süslediği senelerde Portishead ve Massive Attack’la birlikte, dinlemeye doyamadığımız diğer bir grup Red Snapper’dı. Ali Friendster’in kalp çarpıntısı yapan double bass tınıları, Richard Thair’in sert davulları, David Ayers’in melankolik gitarıyla birleşince 90’ların en ilham verici gruplarından biri ortaya çıktı. Akustik enstrümanlarla elektronik müzik yapan Red Snapper, uzun süren sessizliğin ardından geçen sene çıkardığı “Pale Blue Dot” isimli albümü ile hayatımıza tekrar giriyor. İnanılmaz sahne performanslarıyla da akıllara kazınan grup, 19 Şubat Cuma gecesi Ghetto’yu sallamaya hazırlanıyor. Bu gecenin sonunda herkesin ağzında aynı cümle olacak: ‘hayatımda izlediğim en iyi konserdi!’.

*Warm up & After Party by Mindfreq

*Visuals by x-static

GHETTO SEZONUN EN ÖNEMLİ KONSERLERİNDEN BİRİNİ SUNAR: RED SNAPPER

Trip-hop ve elektronikanın hayatımıza girip düşlerimizi süslediği senelerde Portishead ve Massive Attack’la birlikte, dinlemeye doyamadığımız diğer bir grup Red Snapper’dı. Ali Friendster’in kalp çarpıntısı yapan double bass tınıları, Richard Thair’in sert davulları, David Ayers’in melankolik gitarıyla birleşince 90’ların en ilham verici gruplarından biri ortaya çıktı. Geçtiğimiz seneler boyunca çıkardıkları inanılmaz albümlerle birçok gruba ilham veren Red Snapper, özellikle trip-hop tarzının oturmasında büyük rol oynadı. Sadece müzik için değil hayat içinde kilometre taşı parçalara imza atmış olan grup 90’lı yıllardaki popülerliklerinin ardından bir süre dinlenmiş olsalar da hayatımıza yeni renklerle geri döndü. Akustik enstrümanlarla elektronik müzik yapan (Fuck Off Jazz) Red Snapper, uzun süren sessizliğin ardından geçen sene çıkardıkları “A Pale Blue Dot” isimli albümlerinin ardından yeni albüm çalışmalarına hızla başladı. İnanılmaz sahne performanslarıyla da akıllara kazınan grup, 19 Şubat Cuma gecesi GHETTO’yu sallamaya hazırlanıyor.

Caz, füzyon ve elektronik müzik takipçilerinin heyecanla Türkiye’ye gelmesini beklediği grup, İstanbul’un Kültür Başkenti sıfatına yakışır nitelikte, akıllardan uzun süre silinmeyecek bir performans sergileyecek. Red Snapper’ın önümüzdeki aylarda çıkaracağı yeni albümü için bir nevi test sürüşü olacak ve canlı müziğin sınırlarının zorlanacağı gecenin etkisinden uzun süre kurtulamayacağınızdan eminiz.

İngiliz acid caz trio tarzının temsilcisi Red Snapper’ın akustik enstrümanlar ve elektronik dokularla oluşturduğu sentez oldukça dikkat çekici. / Jason Ankeny (Allmusic)

 

 

DÜNYACA ÜNLÜ RED SNAPPER GHETTO SAHNESİNDE…

Red Snapper Londra’nın Hammersmith bölgesinden çıktı. Grup; White Noise grubundan Chris Butler’ın yardımlarıyla satın aldıkları albüm haklarını, Wrap Records’la kontrat imzalayarak müzik piyasasına girdi. Albümleri 'Prince Blimey' Tim Holmes (Death In Vegas)  tarafından yapıldı, canlı performanslarındaki başarıyla beraber, müzik eleştirmenlerinin de övgüsünü kazandılar. Albümlerine çeşitli müzisyenler ve vokalistler konuk oldu. Yer aldıkları konserler ve festivallerden sonra, Red Snapper tekrar stüdyoya girip epik bir albüm olan “Reeled and Skinned”e imza attı. Ardından çok ses getiren “Out Aim is to Satisfy”ı piyasaya sürdü. Bu albümü de çok satıp, eleştirmenler tarafından övgü aldıktan sonra, “A Pale Blude Dot” albümü için kolları sıvadılar ve albüm 2008’de müzikseverlerle buluştu. Müziklerinde saksafon melodileriyle dinleyicilerin içine işleyip, hip hop melodileriyle coşturdular ve müzik piyasasında farklarını ortaya koydular. İngiliz grup Red Snapper, 19 Şubat Cuma akşamı GHETTO’da olacak.

Red Snapper’ın kurucusu kim?

Ben (Ali), David ve Richard. Richard ve ben davullardan oluşan ve double bass breaker’lardan oluşan bir albüm yapmak üzere bir araya geldik.  Daha önceleri de buluşup,  hip hop ve bass’ları karıştırarak oluşturduğumuz bir müzik yapmayı denerdik.   David ve Allan’ı da saksafon ve flüt çalarlardı. Bir şekilde stüdyoda bir araya geldik. Espri yapıp, şakalaşırken, müzik yapmaya başladık. Yakaladığımız sound gerçekten çok farklıydı. Sonra bunları kaydettik ve her şey böyle başladı.

Albümlerinizde, klasik olmuş şarkılardan sample alarak, kendi tarzınızı içine sokmanız oldukça ilginç?

Evet, Rich’le beraber duyduğumuz akılda kalıcı müzikleri loop’a alıp üzerine bir şeyler yazıp ya da yaptığımız müziğin arasına koyarak şarkılar üretiyoruz.  İşin ilginç tarafı şarkılarımızda çalan ve popüler olan melodileri kimsenin fark etmiyor olması.  Aslına bakarsanız biz ortaya yeni bir şeyler çıkarıyoruz,  bu bizim tarzımız ve bizi heyecanlandıran da bu. 

Acid caz tarzını  geri getirip araya başka şarkılardan remixler katmak gerçekten çok orijinal bir fikir. Nasıl oldu bu?

Böyle bir müzik yapmaya başladığımızda bize de orijinal gelmişti. Bence acid caz bir daha popülaritesini kaybetmeyecek. Ama bunun için konserlerde olabildiğice canlı çalmalı ve dans müziği canlı performans olarak yaşatmalısınız. Biz de zaten bunu için uğraşıyoruz.

 

Aslı Delikara -Gulay Acar-Turuncu İletisim



Bu haber 1,148 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,038 µs