En Sıcak Konular

ERGENEKON TANIĞININ BELGE DİYE SUNDUĞU KUPÜR SAHTE HABER YALAN ÇIKTI

16 Şubat 2010 17:16 tsi
ERGENEKON TANIĞININ BELGE DİYE SUNDUĞU KUPÜR SAHTE HABER YALAN ÇIKTI MİLLİ İstihbarat Teşkilatı,Talip Doğan Karlıbel’in beyanıyla iddianameye konulan ve Veli Küçük’ün “Yakın bir gelecekte darbe olacak” şeklinde sözlerinin yer aldığı iddia edilen gazete kupürünün sahte olduğunu belgeledi.

Sahte 'belge'yi MİT aydınlattı

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), Ümraniye Davası tanığı Talip Doğan Karlıbel’in beyanıyla iddianameye konulan ve Veli Küçük’ün “Yakın bir gelecekte darbe olacak” şeklinde sözlerinin yer aldığı iddia edilen gazete kupürünün sahte olduğunu belgeledi.

Haberin kendisi de uydurma çıktı...   
MAHKEME heyetinin isteği üzerine kupürü araştıran MİT, haberin içeriğiyle oynandığını ve yazıya paragraf eklendiğini saptadı. Karlıbel, daha önce YENİÇAĞ ve CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu hakkında iftiralarda bulunmuştu.

Kupür de sahte çıktı
MİT, Ümraniye davası tanığı Talip Doğan Karlıbel’in beyanıyla iddianameye konulan, Veli Küçük’ün “Yakın bir gelecekte darbe olacak” ifadelerinin geçtiği National Zeitung gazetesi kupürünün sahte olduğunu ortaya çıkardı

Ümraniye davası tanıklarından Talip Doğan Karlıbel’in, ifadesinde sunduğu, davanın tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün; “Türkiye’de 25 yıldan beri darbe olmamıştır. Bunu büyük bir hata olarak görüyorum. Ama yakın gelecekte bir darbe olacak” şeklindeki sözlerinin yer aldığı gazete küpürü sahte çıktı. Vatan gazetesinin haberine göre, Veli Küçük’ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük’ün talebi üzerine mahkeme heyeti, Ümraniye davası birinci iddianamesine konulan kupürün MİT Müsteşarlığı’nca araştırılmasını istedi. MİT tarafından yapılan incelemede, haberin içerik yönünden farklı olduğu belirlendi.

Haber uydurma çıktı
Buna göre 28 Kasım 2003 tarihli National Zeitung’un başlığında yer alan, “Terör Cehennemi Türkiye AB’ye girecek mi?” ifadesi çıkarılarak, sadece “Almanları Halihazırda Tehdit Eden Şey Nedir?” başlığının bırakıldığı, devamında ise kopyala-yapıştır yöntemi ile bir paragraf eklendiği saptandı. MİT’ten gelen cevap dosyaya girdi. Avukat Zeynep Küçük, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede,  “Birinci iddianamede yer alan haberin orjinal çevirisinin olmadığını gördük. Orjinalini ve çevirisini talep ettik. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, haberin orjinal kupürünü bulamadı. Ancak MİT, orjinal kupürü bularak bize çevirisini gönderdi. Böylece haberin uydurma olduğunu gördük. Karlıbel’in kendisi bu düzmece belgeyi hazırlamış” dedi.

Yeniçağ’a da çamur atmıştı
Uzun yıllar Alman istihbarında çalıştığını öne süren Talip Doğan Karlıbel, daha önce de şok suçlamalarda bulunmuştu. 2001 ve 2007 yılları arasında Almanya’daki Ergenekon oluşumunun Türkiye’ye 1.5 milyon euro transfer ettiğini öne süren Karlıbel, bu paranın 120 bin eurosunun Yeniçağ Gazetesi’ne gönderildiğini öne sürmüştü. Karlıbel ayrıca, CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’li Ali Kılıç’ın, Almanya’da PKK’lılarla görüştüğü ve bir saunadan çıkarken polise takıldığı iddialarında da bulunmuştu. Ancak, CHP bu suçlamaların hepsinin yalan olduğunu belgeleriyle kanıtlayarak, Karlıbel’i dava etmiş ve kazanmıştı. (Haber:Salim YAVAŞOĞLU)

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=31748



Bu haber 1,005 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,800 µs