En Sıcak Konular

ERMENİSTAN: ''TÜRKİYE AB'Yİ İSTİYORSA SINIRLARINI AÇMALI''

14 Şubat 2010 09:25 tsi
ERMENİSTAN: ''TÜRKİYE AB'Yİ İSTİYORSA SINIRLARINI AÇMALI'' Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın Genel Sekreter Yardımcısı Vigen Sarkisyan tehditkar bir şekilde konuşarak, “AB üyeliği arzusu taşıyan Türkiye’nin Ermenistan sınırlarını açması en mantıklı olandır” dedi.

Ermenistan AB sopası gösterdi  

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın Genel Sekreter Yardımcısı Vigen Sarkisyan tehditkar bir şekilde konuşarak, “AB üyeliği arzusu taşıyan Türkiye’nin Ermenistan sınırlarını açması en mantıklı olandır” dedi. 

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Genel Sekreter Yardımcısı Vigen Sarkisyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki protokollerin onaylanma süreciyle ilgili olarak bundan sonraki önemli adım için beliren tarihin 24 Nisan olduğunu söyledi. Sarkisyan, Washington’daki düşünce kuruluşu Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (CSIS) Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreciyle ilgili konferans verdi. “Protokollerin parlamentolarda onayına giden sürecin, Yukarı Karabağ ile bağlantı kurma gibi herhangi bir ön koşul içermemesi ve mantıklı bir zaman dilimi içerisinde olması gerektiğini” savunan Sarkisyan, “onay süreci uzadıkça yeni zorlukların da ortaya çıkma tehlikesinin bulunduğunu” söyledi. Sarkisyan, “21. yüzyılda beklenen, blokajlar, ambargolar değil, vizyoner liderlik” ifadesini kullandı.

Türkiye sınırları mutlaka açmalı
“İki ülke arasındaki sınırın açılması gerektiğini” savunan Sarkisyan, “mantıklı ve normal olanın da AB üyeliği arzusu taşıyan bir ülkeyle AB’nin Doğu Ortaklığı girişimi üyesi bir ülke arasında sınırların açık olması olduğunu” söyledi. Sarkisyan, “iki ülke arasındaki yakınlaşma sürecinin Ermenistan açısından, bölgedeki sorunların da çözümü anlamına geldiğini” ifade ederek, “Protokollerin hayata geçirilmesi, insanların birbirini daha iyi anlaması, ortak zemin ve çıkarların yaratılması ve komşular arasında en zor konuların ele alınmasına olanak verecek. Bu ekonomik açıdan da hem bölgeye hem iki ülkeye yarar sağlayacağı gibi, insanlar ve sivil toplum arasında da temasları artırıp, aralarındaki anlaşmazlıkların çözümüne katkı sunacaktır” dedi.

24 nisan vurgusu
Onay için “son süre” koymanın sakıncalarına değinen Sarkisyan, ancak protokollerle ilgili süreçte iki ülke arasındaki önemli gelişmelerin, belirli zaman kısıtlamaları sayesinde olabildiğini ileri sürdü. Örnek olarak, ortak açıklamanın 1915 olaylarının yıl dönümü olarak gördükleri 24 Nisandan önce, 22 Nisanda yapılması, diğer önemli adımların Türkiye–Ermenistan futbol maçlarının olduğu zaman diliminde atılmasını veren Sarkisyan, sürecin bundan sonraki önemli adımı için beliren yeni tarihin ise 24 Nisan günü olduğunu savundu. Sarkisyan, protokollerin onayı için önce TBMM’nin kararını bekleyeceklerini, eğer TBMM protokollerden yana tavır ortaya koyarsa, Ermeni parlamentosunun da buna olumlu karşılık vereceğinden şüphe duymadığını belirtti.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000706&tarih=2010-02-14
 



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,628 µs