En Sıcak Konular

KÖR GÖZLÜ AVRUPA

14 Şubat 2010 09:11 tsi
KÖR GÖZLÜ AVRUPA Başbakan gerçekten Avrupa’yı tanımıyor mu, kamuoyuna mı oynuyor, kimin gözü kör kimin değil bilmiyor mu?

Kör gözlü Avrupa!  

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği büyükelçileri için Ankara’da verdiği yemekte Avrupa’ya hitaben sert ifadeler kullandı. Avrupa Parlamentosu’nun “Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesini isteyen” kararına kızan Erdoğan şöyle konuştu:
“Avrupa Parlamentosu’un gözü kör müdür Allah aşkına? Bunu söylemeyeceğiz de neyi söyleyeceğiz? Biraz gözlerini açsın. Kulaklarını doğruya, hakikate açsınlar. Ve bu dilleri doğruyu, gerçekleri konuşsun.”
Yemekte bulunan herkes şaşkınlıkla dinledi bu konuşmayı. Böyle bir tavır beklemiyorlardı. Hele “baş müzakereci”  Egemen Bağış’ın şaşkın bakışları kameralara da yansıdı.
“Başbakan gerçekten Avrupa’yı tanımıyor mu, kamuoyuna mı oynuyor, kimin gözü kör kimin değil bilmiyor mu? Diye sorasımız geliyor.
Avrupa Parlamentosu “Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesi ile ilgili kararı Türkiye ile ilgili olarak hazırlanan rapordaki sadece bir madde. Raporda Türklerin acilen Gazi Magosa’yı boşaltıp Rumlara teslim etmesi de isteniyor. Oylama geçtiğimiz pazartesi günü yapıldı. Oylama günü Egemen Bağış  Londra’da  idi. İngiliz Parlamentosu Lordlar Kamarası’nda, “Küresel Strateji Forumu” adlı düşünce kuruluşunun öncülüğünde, “Türkiye’nin Yükselen Network Dünyasındaki Rolü” başlıklı seminerde  bir konuşma yaptı.  
Başmüzakereci Bağış yaptığı konuşmada “Türkiye’nin AB’ye girmesi halinde nasıl büyük faziletler olacağını” anlattı. Bağış,   Birleşik Krallık’ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Chris Bryant’ın verdiği resepsiyona da katıldı. Brıyent başmüzakerecimize “Kıbrıs’tan Türk askerinin derhal çekilmesi gerektiğini” söyledi. Bu yönde aralarında geçen konuşma basına pek yansımadı. Başmüzkerecimiz Türkiye’ye döndüğünde havaalanında yaptığı açıklamada “İngiliz bakanla yediği yemeğin güzelliklerini içeren!” bir konuşma yaptı.
O sırada ise Avrupa Parlamentosu, Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesi gerektiğini vurgulayan kararı onaylamakla meşguldü.
Bakanımızın haberi yoktu!
O hala İngiliz yetkililerle yediği yemeğin etkisindeydi.
Briyent’in talebi ile Brüksel’in talebinin aynı olması, hem de aynı saatlerde gündeme gelmesi bile “Avrupalı dostlarımızın ne kadar hazırlıklı ve planlı olduğunu” göstermiyor mu?
Yani burada “Avrupa’ya “kör müsünüz?” diye kızarken gerçek körleri görmek gerekmiyor mu?
Sahi Avrupa neden Türkiye’ye “Kıbrıs’tan askerini çek” diyor.
Ek Protokolü kim imzaladı acaba?
Nedir Ek protokol?
Türkiye, Avrupa Birliği ile müzakerelerin başlaması için önümüze konulan şartlardan biri olan Gümrük Birliği Ek Protokolü’nü Ağustos 2005’de imzaladı. Bu imza ile Kıbrıs Rum Kesimi, Avrupa Birliği’nin bir parçası olarak Türkiye tarafından kabul edilmiş oldu. Kıbrıs Rum Kesimi, Avrupa’ya göre Kıbrıs Cumhuriyeti idi. KKTC ise bu cumhuriyete bağlı bir parça olarak görülüyordu. Yani Türkiye bir taraftan Kıbrıs Rumlarını devlet olarak tanıyor, öbür yandan AB’nin bir parçası olan toprakların işgalcisi durumuna düşüyordu.
AB, Türkiye’den attığı imzaya sadık kalmasını istiyor. Madem “AB’ye göre adanın tamamının devleti olan Kıbrıs Rumlarını devlet olarak tanıtan protokole imza attın neden gereğini yapıp askerini AB topraklarından çekmiyorsun diyorlar. Yok, madem askerini çekmeyeceksin neden imza attın diyorlar. Bu protokolü imzalarken “gözlerinizle okumadınız mı?” diyorlar?
“Bunun sadece bir mali protokol değil, bir işgal protokolü olduğunu” görmediniz mi diyorlar.
Başbakan Erdoğan ise “ AB’yi kör olmakla suçluyor.” 

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj Gazetesi

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000716&tarih=2010-02-14



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,061 µs