En Sıcak Konular

SEÇİMDE AKP'YE ÇALIŞAN TUNCELİ ESKİ VALİSİ BAŞINA İŞ ALDI

12 Şubat 2010 17:01 tsi
SEÇİMDE AKP'YE ÇALIŞAN TUNCELİ ESKİ VALİSİ BAŞINA İŞ ALDI Eski Tunceli Valisi Mustafa Yaman'a yerel seçimler öncesinde Valilik imkanlarını bir siyasi partinin seçim propagandasına yardım etmek için kullandığı gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis ve memuriyetten men cezası verildi.

Eski Tunceli Valisi'ne hapis cezası
 
Eski Tunceli Valisi Mustafa Yaman'a yerel seçimler öncesinde Valilik imkanlarını bir siyasi partinin seçim propagandasına yardım etmek için kullandığı gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis ve memuriyetten men cezası verildi. Ancak Yaman'ın cezası ertelendi. Yargıtay 8. Dairesi, ceza hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Yani Yaman, 5 yıl içerisinde aynı suçu işlemezse verilen hüküm ortadan kalkacak. Karara, Vali Mustafa Yaman'ın itiraz hakkı bulunuyor.

Tunceli’de 29 Mart yerel seçimleri öncesi beyaz eşya dağıtan ve Yargıtay tarafından 7 ay 15 gün hapis ve memuriyetten men cezasına çarptırılan ve halen Giresun Valiliği’ni sürdüren eski Tunceli Valisi Mustafa Yaman, kentte 5 milyon TL değerinde beyaz eşya dağıtmıştı.

SEÇİM KANUNU'NA MUHALEFETTEN DAVA

 Giresun Valiliğine atanan eski Tunceli Valisi Mustafa Yaman hakkında, 29 Mart yerel seçimlerinden önce yapılan beyaz eşya ve mobilya yardımı nedeniyle dava açılmıştı. Yargıtay Başsavcılığı, Vali Yaman'ın Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a muhalefetten, 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.

Yaman, "Memur ve hizmetlileriyle her türlü araç, gereç ve imkanlarını siyasi bir partinin veya adayın emrinde veya herhangi bir siyasi faaliyette çalıştırmaları, kullanmaları veya kullandırılmaları yasaktır" hükmünü ihlal etmekle suçlanıyordu.

Yüksek Seçim Kurulu, Vali Yaman'ın, 29 Mart 2009 tarihideki yerel seçimler öncesinde başlattığı "beyaz eşya dağıtımı" nedeniyle, "seçimin düzenine ve dürüstlüğüne ilişkin YSK kararlarını uygulamakta duyarsızlık gösterdiğine" hükmetmişti. Kurul, idari disiplin yönünden gereğinin takdir ve ifasının yapılması için Yaman'ı İçişleri Bakanlığına bildirmiş, İçişleri Bakanlığı da konunun incelenmesi ve araştırılması için 2 mülkiye başmüfettişi görevlendirmişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da Vali Yaman hakkında soruşturma başlatmıştı. Başsavcılık, soruşturmanın ardından hazırladığı iddianameyi, yargılamanın yapılacağı Yargıtay 8. Ceza Dairesi'ne gönderdi. Yargıtay 8. Ceza Dairesi, iddianameyi kabul etti.

VALİ YAMAN: GÖRÜŞ YOK   

Tunceli Valisi olarak görev yaptığı sırada, 29 Mart yerel seçimleri öncesi valilik imkanlarını bir siyasi partinin seçim propagandasına yardım etmek için kullandığı gerekçesiyle Yargıtay'da 7 ay 15 gün hapis ve memuriyetten men cezası verilen, ancak bu cezası ertelenen Vali Yaman, konuyla ilgili görüş belirtmeyeceğini söyledi.

 

Kaynak: Hürriyet Gazetesi,http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13770485.asp?gid=229

 
 



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,148 µs