En Sıcak Konular

EY TÜRK,AKP İŞİNİ GÜCÜNÜ ELİNDEN ALIYOR!

12 Şubat 2010 15:42 tsi
EY TÜRK,AKP İŞİNİ GÜCÜNÜ ELİNDEN ALIYOR! Meşruiyetinin kaynağını ABD ve AB’de arayıp bulan bir partinin, Türk Milleti’ne hizmet edemeyeceğini orta sınıf görmeliydi. Galiba yokluk içine düşmeden anlamayacaklar!

Ey Türk, AKP işini gücünü elinden alıyor!

Tayyip Erdoğan, bir alışveriş merkezinin açılışında, “Bakkal dükkanı olayı bitti. Ne yapacaklar? Belki marketler, belki süpermarketler halinde bunu aşmanın gayreti içinde olacaklar” demişti. Bu arada yeni süpermarket yasasının da TBMM’ye sunulacağını açıklamıştı.
Konuyla ilgili önemli bir gelişme var. Gayrimenkul alanında danışmanlık hizmeti sunan Jones Lang Laselle’in raporuna göre, bu yıl Türkiye’deki gayrimenkul piyasasında canlanma bekleniyor. Jones Lang Laselle Türkiye Başkanı Avi Alkaş da değerlendirmesinde 2009 yılında yapı market, hipermarket, elektronik marketler gibi ana kiracıların birincil projelere olan taleplerinin güçlü seyrettiğini belirterek, şunları söyledi: “Halihazırda Türkiye’de faaliyet gösteren Tesco, Metro, Darty ve Electroworld gibi büyük ana kiracıların yanında, İzmir’de ilk mağazasını açan Best Buy, Mediamarkt, Leroy Merlin ve Baumaxx gibi perakende markalarının Türkiye pazarında genişleme hedeflerinin olduğunu görmekteyiz. Ayrıca Decathlon, Basler, Aftershock ve Bijou Brigette, Paris Hilton gibi uluslararası giyim ve aksesuar markaları 2009 yılında Türkiye pazarına giriş yaptı. Yine bu dönemde zorlu ekonomik koşullara rağmen lüks perakende markaları da Türkiye pazarına yatırım yapmaya devam etti. Lüks markaların genişleme stratejileri, cadde perakendeciliğine olan güçlü talebin ana sebeplerinden biri oldu. Brioni, Hermes, Prada ve Mont Blanc Nişantaşı’nda ilk mağazalarını açarken, Miu Miu da İstinye Park’ta faaliyete geçti. Gelecek dönemde Houblot ve Lanvin gibi lüks markalar da Türkiye’de mağaza açmayı planlıyor.”

* * *

Zaten İngiltere’nin Financial Times gazetesinde 7 Aralık 2006 tarihinde, Vincent Boland ve Paul Betts, “Türk Lokumu” başlıklı yorumda “Geçtiğimiz dört yıl içerisinde AB ve IMF’nin teşvik ettiği reformlar, Türkiye ekonomisinin AB’ye entegrasyonunu pekiştirdi. Bu da Dexia, Fortis, Citigroup ve BNP Paribes gibi yabancı yatırımcıların, ekonomik dönüşümden en fazla faydalanan sektör olan bankacılık sektörüne girmelerini sağladı. Öte yandan yatırım bankaları İstanbul’da çok ciddi miktarlarda alımlar yapıyor” diyorlardı.
Büyük alışveriş merkezlerinin tamamını, adı geçen firmalarla birlikte düşünürsek, Türkiye’de orta sınıfı oluşturan esnafın yakın gelecekte sıfırlanacağını söyleyebiliriz. Artık Türkiye’de sadece bakkallar değil, kasaplar, manavlar, nalburlar, züccaciyeciler de ortadan kaldırılacaktır. Esnaf tamamen yok edilecektir. Eczaneleri tafsiye ederek ilâcı bile marketlerde satmayı planlayan, doktorları hastane zincirlerinden birinde çalışmaya mecbur eden bir iktidar ile karşı karşıyayız.
Bütün bu mesleklerdeki insanlar, AKP’nin oy deposudur oysa!

* * *

Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Konutu’nda AB ülkelerinin büyükelçilerine “Türkiye’nin, Batılı vizyonu bu kadar güçlü bir zemine sahipken buna rağmen halen ayrıcalıklı ortaklık gibi maçın ortasında oyunun kurallarını değiştirmeye ve süreci sulandırmaya yönelik tekliflerin ortaya atılıyor olması, büyük bir samimiyetsizlik örneğidir” diye şikâyet ediyor!
Meşruiyetinin kaynağını ABD ve AB’de arayıp bulan bir partinin, Türk Milleti’ne hizmet edemeyeceğini orta sınıf görmeliydi. Galiba yokluk içine düşmeden anlamayacaklar!

Arslan Bulut-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12030



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,925 µs