En Sıcak Konular

OKTAY VURAL'IN ERDOĞAN TEŞHİSİ

11 Şubat 2010 12:33 tsi
OKTAY VURAL'IN ERDOĞAN TEŞHİSİ MHP Grup Başkanvekili Oktay Vurali: Ben Sayın Başbakan’a teşhisi koydum. Dunning-Kruger sendromu (cahil cesareti).... Nobel ödülü kazanmış bir tespittir.

MHP'li Vural'dan Erdoğan'a teşhis!

AKP’lilerin MHP’lilere saldırdığı Meclis’teki kavga sonrası milliyetçileri ‘faşizm’le suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a cevap MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’dan geldi: Ben Sayın Başbakan’a teşhisi koydum. Dunning-Kruger sendromu (cahil cesareti).... Nobel ödülü kazanmış bir tespittir.

Başbakan sosyolojik vaka

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Ben Başbakan Erdoğan’a teşhisi koydum; Dunning-kruger
sendromu. Bu tıbbi değil, sosyolojik bir tespit. Başbakan bilmediği konuları anlatıyor” diye konuştu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın grup toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa’ya 2004 yılında yaptığı ziyarete ilişkin eşiyle ilgili iddiasına da isim vermeden değinen Vural, bu konularda gerekli özenin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Herkes kendine gelsin
Başbakan Erdoğan’ın da “eş üzerinden gidip, sorunu eş üzerinden tanımlayıp, siyaseti eş üzerinden eleştirdiğini” ileri süren Vural, şöyle devam etti: “Bunlar kabul edilebilir hususlar değil. Herkes kendine gelmelidir. Başbakan Erdoğan, başörtüsü sorununu, eşinin başörtüsü sorununa indirgedi. ’Ben imam hatipliyim diye mi böyle yapıyorlar’diyor. Bu ne demek? Bu sorun sadece onların sorunu mu? Diğer meslek liselerinden mezun olanlar, insan değil mi? Bunlara yapılan ayrımcılık nedir? Senden başka imam hatip mezunu yok mu Sayın Başbakan?”

Faşizm eleştirisine cevap
Başbakan Erdoğan’ın kendilerini “faşist” olarak nitelendirdiğini belirten Vural, “Faşizmi bilmediğini söylüyor.  bilmediğin konuyu niye anlatıyorsun? Hem bilmiyorsun, hem konuşuyorsun. Demek ki ekonomi de bilmiyorsun ama konuşuyorsun. ’Teğet geçti’ diyorsun, ekonomi ile geometriyi karıştırdın. Maşallah milleti dümdüz ettin, milleti işsiz bıraktın” diye konuştu. Vural, şöyle devam etti: “Bildiğin ne? Gel onu konuşalım. Bizi tıp dünyasına havale etmiş. Kendisi hangi raporlara sahip, onu bilmiyorum. Ben teşhisi koydum, Dunning-Kruger sendromu... Nobel ödülü kazanmış bir tespittir.” Dunning-Kruger sendromunun ne olduğu konusunda ayrıntılı bilgi isteyen gazetecilere Vural, “Siz araştırır bakarsınız internetten. Bu tıbbi bir tespit değil. Bu sosyolojik bir tespittir. Sayın Başbakan bilmediği konuları anlatıyor ya, oradan illiyet bağını kurun” dedi.

Hedef gösterdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “metre önerisine” ilişkin soru üzerine Vural, bunun deneme-yanılma yöntemiyle anlaşılacağını söyledi. Vural, “Başbakan kürsüdeyken ’dur’ bile dememiştir. Nasıl grup toplantısında kürsüdeyken kameramanlara ’açık, çıksınlar’diyecek kadar hedef gösterdiyse, o gün de hedefi göstermiştir. Sayın Genel Başkanımız bir çizgi koymuştur” şeklinde konuştu. (Haber:Macit SOYDAN)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=31416

 



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,971 µs