En Sıcak Konular

ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ:''KÜRDOLOJİ OKUMAK İSTEYEN ÇOK''

10 Şubat 2010 11:29 tsi
ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ:''KÜRDOLOJİ OKUMAK İSTEYEN  ÇOK'' Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı kurulan Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü’nün Kürtçe ile ilgili programına, 2010-2011 akademik yılının sonbahar döneminden itibaren yüksek lisans öğrencisi alınması hedefleniyor.

‘Kürdoloji’ programı önümüzdeki döneme hazır hale gelecek  

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı kurulan Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü’nün Kürtçe ile ilgili programına, 2010-2011 akademik yılının sonbahar döneminden itibaren yüksek lisans öğrencisi alınması hedefleniyor. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, “Kürtçe için çok talep geldiğini” bildirerek, “Kürdoloji okumak isteyen çok” dedi. Enstitünün Kürtçe ile ilgili programına bu yıldan itibaren yüksek lisans öğrencisi alınmaya başlanacağını kaydeden Omay, enstitüde Kürtçe’nin yanı sıra Süryanice ve Arapça ile ilgili bölümler de olacağını ifade etti. Konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Omay, şu anda öğretim üyelerinin bulunması konusunda çalıştıklarını kaydetti. Kontenjanların da henüz netlik kazanmadığını söyleyen Omay, kontenjanlar ile diğer konulardaki çalışmalarının YÖK’e sunulacağını, buna YÖK’ün onay vereceğini anlattı. Enstitüde ‘tezli yüksek lisans’ yapılacağını vurgulayan Omay, “(Tezsiz yüksek lisans) diye bir şeyi kabul etmem. Bu, abes bulduğum bir şey” dedi.

Kürtçe programa yüksek lisans öğrencisini 2010-2011 akademik yılının sonbahar döneminde almayı planladıklarını ifade eden Omay, “Bu sene Kürtçe muhakkak başlayacak. Süryanice bu sene başlar mı bilemiyoruz, başlayabilir, uğraşıyoruz” diye konuştu. Kürtçe programında yüksek lisans için başvuru potansiyeline ilişkin soru üzerine Omay, şunları söyledi: “Kürtçe için çok talep var. Bütün dünyadan çok ciddi talep var inanamazsınız. Ben de şaşırıyorum. Avrupa’dan var, diğer yerlerden var. Sadece Kürtlerden değil, Hollandalılardan, İngilizlerden... Yabancı uyruklu çok. Bu, harika bir şey. Bekliyordum zaten.”

 

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000629&tarih=2010-02-10

 



Bu haber 1,001 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,237 µs