En Sıcak Konular

BİR ACAYİP ''KOZMİK ODA'' RAPORU

10 Şubat 2010 11:19 tsi
BİR ACAYİP ''KOZMİK ODA'' RAPORU Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda aramalarda bulunan hakim Kadir Kayan, hazırladığı raporu savcılığa iletti. Raporda darbe iddiaları ile ilgili ‘delil bulunmuştur’ ya da ‘bulunamamıştır’ tespiti yer alıyor!

Kozmik rapor kafaları karıştırdı  

Bülent Arınç’a suikast iddiası ile gözaltına alınan bir binbaşı ile albayın görev yaptığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda aramalarda bulunan hakim Kadir Kayan, hazırladığı raporu savcılığa iletti. Raporda darbe iddiaları ile ilgili ‘delil bulunmuştur’ ya da ‘bulunamamıştır’ tespiti yer alıyor! 

Bülent Arınç’a suikast iddiası ile gözaltına alınan bir binbaşı ile albayın görev yaptığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda hakim Kadir Kayan tarafından 26 gün boyunca arama yapılmıştı. Devlet sırrı niteliğindeki kozmik odada yapılan aramalarda tutanağa geçirilen bulgular hakim Kadir Kayan tarafından rapor haline getirildi. Raporda kozmik odalardaki belgelerle ilgili detaylara yer verilmezken sadece darbe iddiaları ile ilgili ‘delil bulunmuştur’ ya da ‘bulunamamıştır’ tespiti yer alıyor. Bu rapor özel yetkili savcı Mustafa Bilgili’nin yürüttüğü soruşturmayı yakından etkileyecek.

Gözaltılar gelebilir
Hakim Kadir Kayan’ın sunduğu raporda “kozmik odada hükümete karşı darbe ididaları ile ilgili emir, talimat ve bulgu bulunmuştur” tespitinin yapılması durumunda gözaltına alınıp serbest bırakılan askerler hakkında dava açılması gündeme gelebilecek. Savcı Bilgili’ye sunulan raporda “Hükümete darbe iddialarını destekleyecek delil bulunamamıştır” tespitinin yapılması durumunda da askerlere takipsizlik verilmesi ihtimali ağırlık kazanacak. Hakim Kadir Kayan’ın raporundaki olumlu ya da olumsuz görüşü destekleyen delillerle ilgili ne soruşturma savcılığına ne de şüphelilere herhangi bir bilgi verilmeyecek. Ancak dava açılması durumunda kozmik odadaki aramaya ilişkin kimi belgeler mahkeme heyeti tarafından incelenebilecek.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000621&tarih=2010-02-10 



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,810 µs