En Sıcak Konular

DİYARBAKIR'DA PATLAMA

3 Ocak 2008 17:17 tsi
DİYARBAKIR'DA PATLAMA Diyarbakır'da askeri servis aracına bombalı saldırı düzenlendi.Patlamada 5 kişi hayatını kaybetti.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da askeri servis aracına bombalı saldırı düzenlendi.
Edinilen ilk bilgiye göre, Yenişehir Semti Dedeman Oteli arkasında askeri bir servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi.
Meydana gelen patlamada yaralıların olduğu öğrenildi.

DİYARBAKIR'DA PATLAMA: 4 ÖLÜ

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı.
Mimar Sinan Caddesi'nde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada ölen 4 kişinin çocuk olabilecekleri bildirildi.
Patlamada, aralarında asker, öğrenci ve sivillerin de bulunduğu 20'den fazla yaralı olduğu belirtildi.

ERDOĞAN: PATLAMADA 4 KİŞİ ÖLDÜ, 52 KİŞİ YARALANDI

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki patlamada 4 kişinin öldüğünü, 6'sı ağır 52 kişinin yaralandığını bildirdi.
     Erdoğan, ''Bu tür olaylar bizim kararlılığımızı asla geriletmeyecektir. Aynı kararlılıkla terörle mücadelede gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta mücadelemizi sürdüreceğiz'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirdiği görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, terörün kanlı yüzünü Diyarbakır'da tekrar gösterdiğini söyledi.
     Patlamada 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6'sı ağır 52 vatandaşın da yaralandığını bildiren Erdoğan, ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi. Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Bu tür olaylar bizim kararlılığımızı asla geriletmeyecektir. Aynı kararlılıkla terörle mücadelede gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu konudaki kararlılığımız tamdır ve devamlıdır. Bunu milletimizin bize olan güveniyle sürdürmekteyiz; gerek güvenlik güçlerimiz gerekse Silahlı Kuvvetlerimiz aynı kararlılıkla bu süreci devam ettirmektedir. Bizler de siyasi ve diplomatik boyutta aynı kararlılığımızı sürdürüyoruz.''


DİYARBAKIR VALİSİ: 4 KİŞİ ÖLDÜ, 68 KİŞİ YARALANDI

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'da bir askeri aracın geçişi sırasında meyana gelen patlamada 4 kişinin öldüğünü, 4'ü ağır 68 kişinin yaralandığını söyledi.
     Diyarbakır Valisi Mutlu, patlamayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Vali Mutlu, patlamanın, askeri servis aracının özel bir dershanenin önünden geçtiği sırada yola daha önceden bırakılmış bir aracın içindeki bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu meydana geldiğini belirtti.
     Vali Mutlu, patlamada 4 kişinin öldüğünü, 4'ü ağır 68 kişinin yaralandığını açıkladı.


PATLAMADA ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ

DİYARBAKIR - Diyarbakır'daki patlamada ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin 2'sinin öğrenci, 3'ünün de vatandaş olduğu belirtildi.
     Yenişehir Semti Mimar Sinan Caddesi'nde askeri servis aracının geçişi sırasında bir araca yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu yaralılardan birinin yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 5'e yükseldi.
     Ölenler öğrencilerden birinin kız olduğu belirtildi.
     Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'daki patlamada ölenlerin kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığını söyledi.
     Vali Mutlu, olay yerinde incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamada, olay yerindeki 6 aracın ağır hasar gördüğünü ve olayla ilgili araştırmanın çok yönlü sürdürüldüğünü belirtti.
     Olayı gerçekleştirmiş olan terör örgütünün mensuplarının yakalanmasına çalışıldığını kaydeden Mutlu, "Şu anda gözaltına alınan yok. Olayı yapanların yakalanmasına çalışılıyor" dedi.


ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ PATLAMAYI KINADI

ANKARA - Amerikan Büyükelçiliği, Diyarbakır'daki patlamayı kınadı.
     Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "patlamanın, terörizmin yarattığı manasız trajedinin korkunç bir örneği olduğu" belirtilerek, "bu acımasız eylemden zarar görenlerin ailelerine ve arkadaşlarına kalpten gelen en derin hislerini sundukları" ifade edildi.
     Açıklama, "Bu vahşeti şiddetle kınıyoruz ve her çeşit terörizme karşı mücadelede Türkiye'nin yanında olma kararlılığımızı tekrar ifade ediyoruz" denildi.

BAYDEMİR SALDIRIYI KINADI
DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, patlamayı kınadı.
     Baydemir, yazılı açıklamasında, şunları ifade etti:
     ''Kentimiz daha önce de benzer acılar yaşadı. Bu acıların son bulmasını ve bunun son olmasını temenni ediyorum. Kimden gelirse gelsin insan yaşamını hedefleyen saldırıyı kınıyorum. Öncelikle yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum.''

 


    

 




Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,933 µs