En Sıcak Konular

FRANSA'DA ÇARŞAF GİYENE BİN DOLAR CEZA!

8 Şubat 2010 22:28 tsi
FRANSA'DA ÇARŞAF GİYENE BİN DOLAR CEZA! Beş milyondan fazla Müslümanla Avrupa'da en kalabalık Müslüman nüfusu barındıran ve demokrasinin beşiği olarak kabul edilen Fransa, İsviçre'deki minare yasağını bile az gördü: Çarşaf giyene bin dolar ceza!

Fransa Ya sev ya terk et!

Beş milyondan fazla Müslümanla Avrupa'da en kalabalık Müslüman nüfusu barındıran ve demokrasinin beşiği olarak kabul edilen Fransa,  İsviçre'deki minare yasağını bile az gördü: Çarşaf giyene bin dolar ceza!

Demokrasi ve insan haklarını bahane ederek dünyada işgal tamtamları çalan Avrupa'da İslam karşıtlığı hızla yayılıyor. İsviçre'nin minareyi yasaklamasının ardından, diğer Avrupa ülkeleri işi daha da ileri götürerek müslümanların kılık kıyafetine para cezası kesmeye başladı.

Her fırsatta dünyaya insan hakları dersi vermeye çalışan Batı'nın maskesi düşüyor. İsviçrenin minareye bile tahammül edemeyen yasakçı zihniyeti diğer Avrupa ülkelerinde göstermelik olarak eleştirilse de Müslümanlara yönelik uygulamalarla İsviçreye taş çıkartıyorlar.

Her çarşaflıya bin dolar ceza
Fransa'da çarşafla dolaşan kadınlara bin dolardan fazla para cezası öngören bir yasa hazırlanıyor. Fransa cumhurbaşkanı Sarkozy de Fransa'nın ve Fransızların çarşafı istememekte haklı olduklarını açıklayarak yasağa destek verdi. Faransa, bu uygulamalarla müslümanlara ya Fıransızlar gibi yaşayacak ya da ülkeyi terkedeceksiniz diyor. Göç Bakanı Eric Besson ise daha ileri giderek bu kıyafetleri 'ulusal kimliğe bir hakaret' diye niteledi. Ancak yasak sadece burkaya yönelik değil, planlamada çarşafın ve sonrasında ise başörtüsünün yasaklanması var. Hatta Fransa'da çarşafla dolaşan kadınlara bin dolardan fazla para cezası öngören bir yasa hazırlanıyor.

Önce okullarda şimdi de kamusal alanda
İsviçre'deki minare yasağını destekleyen Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ise, nikabın ve burkanın, 'kadınları hapseden, aşağılanma ve itaatin sembolleri' olduğunu söylerek, bunların "Fransa'da hoş karşılanmayacağını" kaydetti.

"Eşi örtülülere vatandaşlık verilmesin"
Fransa Adalet Bakanı Michele Alliot-Marie ise, eşleri örtülü olan göçmenlere vatandaşlık hakkı verilmemesini istedi. Fransız kanalına dün açıklamada yapan Alliot-Marie bir soru üzerine burka konusunda meclis araştırma komisyonu kurulduğunu hatırlattı. Asgari düzeyde birtakım konularda hükümetin kesin kararlı olması gerektiğini ifade eden Fransız Bakan, "Mesela, Fransız vatandaşlığı talep eden bir göçmenin, vücudunun örtülü ve bizim değerlerimizi paylaşmayan bir eşi varsa, başvurusu reddedilmeli'' diye konuştu.

 

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/fransa-ya-sev-ya-terk-et-152418.htm



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,177 µs