En Sıcak Konular

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI'NIN YAYIN HAKLARINI NTV ALDI

8 Şubat 2010 20:11 tsi
A MİLLİ FUTBOL TAKIMI'NIN YAYIN HAKLARINI NTV ALDI Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki merkez binasında açık arttırma usulü ile gerçekleştirilen ihalede NTV, toplam 28 milyon 150 bin dolar teklif ederek yeni yayıncı oldu.

A Milli Takım maçlarının yayın ihalesinde yüzde 87'lik artış

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve A Milli Takımımızın "2012 UEFA Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu" ve "2014 FIFA Dünya Kupası Eleme Grubu"nda Türkiye'de oynayacağı müsabakaların yurt içi ve yurt dışı TV yayın haklarının devri için düzenlenen ihaleyi NTV (A Yapım A.Ş.) kazandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki merkez binasında açık arttırma usulü ile gerçekleştirilen ihalede NTV, toplam 28 milyon 150 bin dolar teklif ederek yeni yayıncı oldu.

İhale Komisyonu Başkanı ve TFF 1.Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, TFF olarak, bugüne kadar yaptıkları işlerdeki aynıi titizliği, teknik direktör arayışlarında da sürdürdüklerini anlatan Lutfi Arıboğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bugünü kadar yaptığımız işlerdeki aynı titizliği, sabrı ve yoğun çalışmayı, A Milli Takım'ın teknik direktörünün belirlenmesinde de gösteriyoruz. Kamu oyunun biraz daha sabrına sığınıyoruz, ama sonucun çok önemli olacağını, hakikaten Türkiye'ye yakışır bir şekilde biteceğine inanıyorum. Çok uzun bir süre değil, biraz daha sabır lütfen.''

''Gelecek 10 yıl için adım attık''

Arıboğan, son 6 ayda 3 önemli ihale gerçekleştirdiklerini dile getirerek, buradan elde edilen bedellerle Türk futbolunun gelecek 10 yılı için önemli bir adım attıklarını söyledi.

''Bu rakamlarla açıkçası mali olarak Türk futbolunun 10 yıllık geleceği ile ilgili çok önemli bir adım attık'' diyen Lutfi Arıboğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türk futbolundaki kurumsallaşmayı, profesyonelleşmeyi, adil sportif rekabeti süratle gerçekleştirirken, burada en büyük destek olacak mali kaynakları yaratmanın mutluluğu içindeyiz. 6 ay içinde 3 önemli ihaleyi geride bıraktık. Öncelikle geçmiş dönemde yılık 14 milyon dolar olan Türkiye Kupası yayın bedelini 19 milyon dolara çıkardık, daha sonra süper lig yayın ihalesi toplam 3 pakette 420 milyon dolar gibi rekor rakama ulaştı. Yüzde 126'lık bir artışı gerçekleştirdik. A Milli Takım'ın yayın haklarını KDV dahil olmak üzere 33 milyon 127 bin dolara yükseldi.''

"Bu ihale birçok ilkleri içeriyor"

İhalenin birçok ilkleri içerdiğini belirten Arıboğan şunları söyledi: "Türk futbolunun en değerli markalarından biri olan Milli Takımımızın önümüzdeki 2 turnuvada oynayacağı grup eleme maçlarının yayın ihalesinin son derece şeffaf geçen süreci ve sonuçları bizi çok memnun etti. Yaklaşık 3 aydır yaptığımız çalışmaların meyvesini almak memnuniyet verici. Söz konusu ihale ile birlikte Milli Takımın sahasında oynayacağı grup eleme müsabakalarının hem yurtiçi hem de yurtdışı yayın hakları ilk defa aynı pakette satılmış oldu" dedi.

Tek paket uygulaması sayesinde, milli maçlarımızın en geniş erişime ve seyredilme oranına ulaşacağını ve özellikle yurt dışındaki vatandaşlarımızın milli maç özlemini dindireceklerini belirten Arıboğan şöyle devam etti: "Önümüzdeki 4 yıl, milli heyecan daha geniş kitlelere ulaşacağı gibi Türkiye Futbol Federasyonu prodüksiyonu bizzat kendisi yaparak yayın sinyalini de kendisi üretecek. Bu girişimlerle seyir kalitesini yükselterek maç yayını sırasındaki ekran kirliliğinin önüne geçeceğiz."

"Yüzde 87'lik artış Türk Futboluna olan güvenin eseri"

Yüzde 87'lik artışın çok önemli olduğunu belirten TFF 1.Başkan Vekili Lutfi Arıboğan diğer yenilikleri de şöyle sıraladı:

• Ekran grafiklerinde A Milli Takım ana sponsorlarının logo ve filmleri kullanılacak. Böylece ana sponsorların münhasırlıkları korunmuş olacak.

• Ayrıca maç yayını sırasında sanal ve bant reklam uygulamaları yer almayacak.

Kaynak: tff.org
 



Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,467 µs