En Sıcak Konular

YÜCE DEVLET DERGİSİ 4. SAYI BASIN BÜLTENİ

8 Şubat 2010 16:54 tsi
YÜCE DEVLET DERGİSİ 4. SAYI BASIN BÜLTENİ Yüce Devlet Dergisinin 4. sayısındaki yazılar, yazıların türleri ve yazarları

Yüce Devlet Dergisi’nin 15 ŞUBAT 2010 tarihli 4. sayısındaki yazılar, yazıların türleri ve yazarları aşağıdaki gibidir:

 “UYAN DERİN UYKUDAN” (başyazı) H. Murad HEPSEV; Haccetmek (deneme) ; “SÖYLEME” DİKKAT (tefsir) Sabahaddin KURTAY; Kaşıkçı Ali Rıza Efendi (menkıbe-biyografi-hadis) Sırrizade-H.BEYDİLLİ; TANZİMAT SONRASINDA KANUNLAŞTIRMA (makale) Dr. Mehmet GAYRETLİ; Ayrılmaz Bir Bütün: Bediüzzaman ve Talebeleri (deneme) Murad SIRRIOĞLU; KARZ-I HASEN (FAİZSİZ BORÇ VERME) (makale) Lahem En-Nasır / Terc. Hakkı ERÇETİN; Hakka Bağlı Olmak (öğüt yazısı) Mehmed YÖRÜK; VUSLAT (şiir); Atebât-ı Âliye (Necef, Kerbelâ, Kâzimiye, Semerra)(Belge-Yorum) Hayreddin MERAL; YİRMİNCİ YÜZYILDA BİR VELİ-ŞEYH AHMED EL-ALAVÎ (kitap tanıtımı-biyografi) E. Mahmud MANİSALI; “Olasılıksız” Romanı Üzerine (Eleştiri) Mehmet Nabi KÜÇÜK; DAHHÂK (4) (şerh-roman) H. HEPSEV; Komplo Tatbikatı (makale) Abdulkadir Es Sufi / Terc. A. Ragıp AKAY; ABDÜLKADİR ES-SUFİ (IAN DALLAS) HAKKINDA (biyografi); Bostan’da Bir Gezinti (deneme) Mahmut İNAL; ŞEYH SADİ-İ ŞİRAZİ HAZRETLERİNDEN 40 NASİHAT  (Vecizeler) Bilgehan AKINCIOĞLU; Üryan Geldim Dünyaya (anlatı) Lütfü ERBEK; DÜELLO (şiir); Açılsak Da Açılmasak Da Kardeşiz (deneme) S. Mahmud İNALOĞLU; GÜN DOĞMADAN BELGESELİ HAKKINDA BİRKAÇ SÖZ (haber-yorum-öneri) E. Mahmut SÜLEYMANOĞLU; 1413–1431 (şiir); Dördüncü Sayımızda Bazı Paylaşımlar (Okuyucularla Söyleşi).

Yüce Devlet Dergisi’nin 4. sayısındaki yazıların kısa tanıtımları:

Yüce Devlet Dergisi’nin 15 Şubat 2010 tarihli 4. sayısında yer alan yazılar, kısa içerikleri ve yazarları aşağıda verilmiştir:

Derginin başyazısı “UYAN DERİN UYKUDAN” başlığını taşıyor, başlık Muhammed İkbal’in bir şiirinden alınmış; H. Murad Hepsev tarafından kaleme alınan yazı, atalet ve gafletten kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

Haccetmek başlıklı yazı; “Eylem Yazıları” kategorisinde yer almış ve hacc neşvesini dile getirmeyi amaçlamış.

Tefsir kategorisindeki “SÖYLEME” DİKKAT başlıklı yazıda, Sabahaddin KURTAY, şeytanın bir söylemlerine dikkat çekiyor.

Sırrizade-H.BEYDİLLİ tarafından hazırlanan Kaşıkçı Ali Rıza Efendi başlıklı yazıda, bu zatın biyografisi verilmiş, onun 40 hadis derlemesinden bir hadisin sadeleştirilmesi yapılmış.

Dr. Mehmet GAYRETLİ, TANZİMAT SONRASINDA KANUNLAŞTIRMA başlıklı yazı dizisinde “Tanzimat Sonrasında Özel Hukuk Alanındaki Kanunlaştırma Çalışmaları Ve Genel Olarak Değerlendirilmesi” konusuna yer vermiş ve diziyi sona erdirmiş.

ŞAHS-I MANEVİ OLARAK RİSALE-İ NURLAR ve MÜELLİFİ BEDİÜZZAMAN HAKKINDA başlıklı yazı dizisinin bu sayıdaki bölümünde, Murad SIRRIOĞLU, “Ayrılmaz Bir Bütün: Bediüzzaman ve Talebeleri” konusunu işlemiş.

Ekonomi kategorisinde Hakkı ERÇETİN’in Lahem En-Nasır’dan tercüme ettiği KARZ-I HASEN (FAİZSİZ BORÇ VERME) yazısı yer alıyor.

İstanbul Vaizi Mehmed YÖRÜK’ün Hakka Bağlı Olmak başlıklı yazısı değerli öğütler içeriyor. 

Osmanlı Arşivi Uzmanı Hayreddin MERAL,  Atebât-ı Âliye (Necef, Kerbelâ, Kâzimiye, Semerra) başlıklı yazısı, arşiv belgesine dayanarak tarihten bir sayfayı göz önüne seriyor.

E. Mahmud MANİSALI’nın YİRMİNCİ YÜZYILDA BİR VELİ yani ŞEYH AHMED EL-ALAVÎ başlıklı yazısı, Martin Lings’in yeniden tercüme edilen kitabını ve el-Alavî hazretlerinin biyografisini içeriyor.

Mehmet Nabi KÜÇÜK, “Olasılıksız” Romanı üzerine bir eleştiri yazısı kaleme almış.

H. Hepsev’in Şerh-roman türündeki DAHHÂK tefrikasına, Firdevsî’nin hayatıyla devam edilmiş.

Çağımız İslam aydınlarından Abdulkadir Es Sufi’nin Komplo Tatbikatı başlıklı makalesi, A. Ragıp AKAY tarafından tercüme olunmuş ayrıca “ABDÜLKADİR ES-SUFİ (IAN DALLAS) HAKKINDA” başlığıyla biyografisine de yer verilmiş.

Mahmut İNAL, Bostan’da Bir Gezinti başlıklı denemesinde Şeyh Sadi-i Şirazi’nin eserini bir başka açıdan tanıtmış ve Bilgehan AKINCIOĞLU da bu zattan derlediği vecizelere, “ŞEYH SADİ-İ ŞİRAZİ HAZRETLERİNDEN 40 NASİHAT” başlığını vermiş.

Üryan Geldim Dünyaya başlıklı anlatıda, Lütfü ERBEK, “Ertelenemez bir dönüş yolunda” olduğumuzu hatırlatıyor.

S. Mahmud İNALOĞLU, “Açılsak Da Açılmasak Da Kardeşiz” başlıklı denemesinde ortak büyüklerimiz vasıtasıyla gelişmiş Kürt-Türk kardeşliğinden bahsediyor.

GÜN DOĞMADAN BELGESELİ HAKKINDA BİRKAÇ SÖZ başlıklı haber-yorum-öneri yazısında, E. Mahmut SÜLEYMANOĞLU’nun, Üstad Sezai Karakoç hakkında yapılan ve 15 Ocak 2010’da ön gösterimi yapılan belgesel hakkındaki değerlendirmeleri yer alıyor.

Bu sayının şiirleri, VUSLAT, DÜELLO 1413–1431 başlıklarını taşıyor.

Son sayfadaki “Dördüncü Sayımızda Bazı Paylaşımlar” yazısıyla, okuyuculara bazı hususlar aktarılıyor.

***

ABONELİK: Yıllık Abone Bedeli 36 TL (öğrenci ve öğretmenlere 30 TL) İnternet bankacılığı ile abone olmak isteyenler (Haydar HEPSEV, Türkiye Finans, Bakırköy Şubesi, 356679–4 no’lu hesaba) açıklama kısmına telefonlarını yazarak, abone bedelini yatırabilirler.

Dergi İrtibat Adresimiz: Ankara Cad. Vilayet Han 10/202 Cağaloğlu / İSTANBUL

Telefon: 0505 2600491

e-posta: haydarhepsev@gmail.com, yucedevlet@yucedevlet.com

 



Bu haber 1,805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,549 µs