En Sıcak Konular

ORTAYLI HOCA AÇILIMI ELEŞTİRİNCE YANDAŞIN HEDEFİ OLDU

8 Şubat 2010 14:17 tsi
ORTAYLI HOCA AÇILIMI ELEŞTİRİNCE YANDAŞIN HEDEFİ OLDU Prof. Dr. İlber Ortaylı,AKP’nin PKK açılımını eleştirince kendini bir anda yandaş medyanın hedefinde buldu.

Açılım’ı eleştirince anında hedef oldu!

‘Açılım’ı eleştirince anında hedef oldu!
TARİHÇİ Prof. Dr.  İlber Ortaylı, MHP’nin Siyaset ve Liderlik  Okulu’nda düzenlenen seminerde  AKP’nin PKK açılımını eleştirince kendini bir anda yandaş medyanın hedefinde buldu. Açılımı ciddiyetten uzak bulduğunu belirten Ortaylı,   malum medyanın kendisine yönelik tavrına şaşırmadığını da vurguladı.

Eleştirince hedef aldılar
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, AKP’nin PKK açılımına karşı çıkınca yandaş medya hemen harekete geçti. Gazeteler, İlber Ortaylı’nın sözlerini “Dinleyenleri şaşırttı, şok etti” şeklinde başlıklarla sayfalarına taşıdı

PKK açılımana karşı çıkmak suç haline getirildi. Ülkenin bölünme tehlikesine dikkat çekerek, ’açılım’ çalışmalarının ülke yararına olmadığını dillendirenler yandaş basın tarafından hemen hedef tahtasına oturtuluyor. Önceki gün MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’nda düzenlenen seminerde konuşan Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, AKP’nin PKK açılımını eleştirince bir anda gazetelerin tepkisiyle karşılaştı. Ortaylı’nın haberini sayfalarına taşıyan yandaş medya, alaycı başlıklar atmaktan da geri durmadı. “Ortaylı şok etti”, “Dinleyenleri şaşırttı”, “MHP’lilerin karşısında coştu”, “Şaşırtan sözler”, “MHP’lileri mest etti” başlıklarıyla haberi yayımlayan gazeteler, ’açılım’a karşı çıkanlara nasıl ‘demokrat’ davrandıklarını bir kez daha ortaya koydu. Prof. Dr. Ortaylı, MHP’nin Siyaset ve Liderlik Okulu’nda önceki günkü konuşmasında “devletlerin ve toplumların düşünce yapısı” na dair tespitlerini anlatmıştı.

Asker düşmanı topluma gidiş
Son yıllarda Türkiye’de milliyetinden utanma duygusunun, antimilitarist, asker düşmanı bir topluma doğru gidişin körüklendiğini belirten Ortaylı, “Burada Avrupa devletlerinin kışkırtmasının olmadığını söyleyemeyiz. Askeri vasıflarını kaybetmiş Avrupa, bizde bulunan bu vasfın yok olmasını istiyor” demişti. Ordunun siyasete karışmasının da kaçınılmaz olduğunu, bu tezin tarihsel gerçeklik taşıdığını savunan Ortaylı, “Sivil siyasetin kendini geliştiremediği ortamda darbe kaçınılmazdır. Bugün hiçbir siyasi parti gençleri eğitmiyor, gençlik kolları yok. Yeni yeni siyasi akademileşme başladı. Buralardan yetişen gençler partileri yönetirse, partiler  apatılmaz” diye konuşmuştu.

Açılım boş laf
Hükümetin “PKK açılımı” çalışmalarını da eleştiren İlber Ortaylı şöyle devam etmişti: “Açılım boş laf. Bunu isteyenler gitmez de, durmaz da. Fransa olabilirdik. Bütçemizi 20 yıldır götüren, adını koymakta şey var, iç çatışmanın içindeyiz. Bu tip bir açılım ve uzlaşma söz konusu olamaz. Eğitim vereyim diyor. Peki vereyim 3 bin tane okul açalım. Hanginiz Kürtçe okutacak orda. Hollanda’dan Prof. Martin’i mi getireceğim size Kırmançi lehçesini öğretsin diye. Yani bunlar boş laflardır. Benim karşımda Avusturya Macaristan milliyetçiliği yok. Politikaların arasında çok ciddi gayret çalışma ve idrak bulunması gerekiyor.”

Kesip yapıştırmayla olmaz
Prof. Ortaylı, gazetemize yaptığı açıklamada da, açılımla ilgili olarak ortada boş lafın ötesinde bir şey olmadığını söyledi.  Ortaylı, “Öyle kesip yapıştırmayla olmaz. Açılım yapacaksan bunun bir programı olmalı. Açıldım demekle açılmıyor insan. Ciddi bir konu. Açılım diye sunulan programda sarih (açık) bir şey yok. Şu veya bu gazetenin veya hocanın söylediği şeylerle ben hüküm vermem” dedi.( Haber: Salim YAVAŞOĞLU )

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=31269



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,854 µs