En Sıcak Konular

ENERJİ'DE ''ÖZEL SEKTÖR'' ATAĞI

8 Şubat 2010 13:57 tsi
ENERJİ'DE ''ÖZEL SEKTÖR'' ATAĞI Özel sektör, 2010 yılında enerjiye 5 milyar TL yatıracak. Özel sektör rüzgar enerjisinin yanı sıra hidroelektrik ve doğalgaz çevrim santrallerine de yatırım yapacak.

Enerji özel sektöre emanet  

Özel sektör, 2010 yılında enerjiye 5 milyar TL yatıracak. Özel sektör rüzgar enerjisinin yanı sıra hidroelektrik ve doğalgaz çevrim santrallerine de yatırım yapacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, enerjide 2010 yılında 5 milyar liralık özel sektör yatırımının devreye gireceğini bildirdi. EPDK, enerji şirketleri tarafından sunulan ilerleme raporlarına göre 2010 yılında devreye girecek özel sektör yatırımları ile dağılımlarına yönelik çalışmayı tamamladı.

2009’un bilançosu
EPDK Başkanı Hasan Köktaş, çalışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, enerjide 2009 yılında 2 bin 833 megavat kurulu gücünde tesis devreye girdiğini kaydetti. Bu gücün tam kapasite olarak kullanılması halinde üretilecek enerji miktarı ise 24.3 milyar kilovatsaat ancak geceleri tüketim azalması nedeniyle kapasite tam olarak kullanılamıyor. Bunun 1400 megavatının doğal gaz, yaklaşık 1000 megavatının da hidroelektrik, rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklardan oluştuğuna işaret eden Köktaş, “Bu rakam son 7 yılın en yüksek rakamıdır. 2010 yılında 2009’daki rekor gerçekleşmenin de üzerine çıkılacağını düşünüyoruz” dedi.

İlerleme raporları çerçevesinde 2010 yılında toplam tutarı 5 milyar liraya ulaşan özel sektör yatırımının tamamlanarak devreye alınacağını hesapladıklarını belirten Köktaş, bunun 3,5 milyar liralık kısmının yenilenebilir enerji, 1,4 milyar liralık kısmının da doğal gaz kaynaklarından oluştuğunu söyledi. 2010 yılında 3 bin 400 megavat civarında bir yeni kurulu gücün devreye alınacağını öngördüklerini bildiren EPDK Başkanı Köktaş, bunun yıllık üretim miktarının yaklaşık 21 milyar kilovatsaat olduğunu ifade etti.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000591&tarih=2010-02-08 



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,123 µs