En Sıcak Konular

BAŞÖRTÜSÜ MAĞDURLARINDAN HÜKÜMETE TEPKİ

8 Şubat 2010 11:59 tsi
BAŞÖRTÜSÜ MAĞDURLARINDAN HÜKÜMETE TEPKİ Yasakçı zihniyetin başörtüsü tahammülsüzlüğü devam ederken, yurt genelinde de yasağa karşı eylemler devam ediyor.

Mağdurlarından hükümete sert tepki

Yasakçı zihniyetin başörtüsü tahammülsüzlüğü devam ederken, yurt genelinde de yasağa karşı eylemler devam ediyor. Bu hafta da Kocaeli ve Akyazı'da gerçekleştirilen eylemlerle yasak lanetlendi, hükümetin tavrı eleştirildi. Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu (KGKT) 251'inci hafta basın açıklaması saat 12.30'da İzmit İnsan Hakları Parkı'nda yapıldı.

Basın açıklamasını, KGKT Platformu adına Zeynepder üyesi Zehra Özel yaptı. Aynı zamanda başörtü taktığı için okuldan sürgün edilen küçük Ecenur'u canlandıran bir kız çocuğu ve elinde" Büyüklerim Ecenur'lar özgürce başörtüsüyle okumak istiyor, minik kalplerimizi incitmeyin lütfen" yazılı bir pankart tutuldu ve bir şiir okundu. Açıklamada "Bizim Analarımız gözlerini bu anlamsız yasakla açtılar dünyaya. Sonra büyüyüp genç kız oldular ve evlenip ana oldular. Bizi büyüttüler ana olma yaşına geldik ama yasak hâlâ devam ediyor. Gericiliğin her türlüsüne karşı olduklarını iddia edenlerin, inanç özgürlüğünde bu kadar gerici olmalarını esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz" denildi.

Herkes başbakan çocuğu değil
Hükümeti de eleştiren açıklamada, "Buradan Sayın Erdoğan'a da seslenmek istiyoruz. Diyorsunuz ki 'Çocuklarım gidip dışarıda okudular' bu bir çözüm değil. Sayın Başbakan, herkes başbakan oğlu ya da kızı değil ki gidip dışarıda okusun. Mazlum ve mağdur olan bunca gencin hayatıyla, inancıyla oynayanlar Allah'ın huzurunda hesaplarını veremeyecekler. Devletin en tepesinde olup, devletin kendi kurumuna eşlerinin bile girmesine hükümet edemeyenlerin, ülkeye hükümetlik yapamayarak bu sorunu çözemeyeceklerini esefle görüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Haklar pazarlık konusu yapılamaz
Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu tarafından Akyazı'da gerçekleştirilen 157'nci hafta basın açıklamasında da, "GATA'ya girişte yıllardan beri devam eden uygulamayı hepimiz biliyoruz. Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kıyafetinden dolayı hasta ziyaretine gidememesi Türkiye'nin ayıbıdır. Ancak bu güne kadar bu sorunu çözemeyenler, yanlış çözüm yollarında ısrar edenler bu ayıbın ortağıdır. Sorun diğer vatandaşlar için devam ederken, Başbakan'ın eşi için özel muamele beklemek bu güne kadar devam eden yanlış yaklaşımın bir parçasıdır. Özgürlükleri herkes için eşit biçimde kullandırmanın kanallarını açacak adımlar atmak yerine Başbakan Eşi olmaktan kaynaklı özel bir göz yumma uygulaması beklemek son yılların yaygın alışkanlıklarındandır" denildi.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/basortusu-magdurlarindan-hukumete-sert-tepki-152419.htm



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,716 µs