En Sıcak Konular

KURTULMUŞ: ''MİLLETİ KAMPLAŞTIRIYORLAR''

8 Şubat 2010 11:53 tsi
KURTULMUŞ: ''MİLLETİ KAMPLAŞTIRIYORLAR'' Kurtulmuş:"Millet iktidara oy verdi, "meselemi çöz" diye... Ama onlar her seferinde yeni bir kavga yolu bularak oy istemeye devam ediyorlar"dedi.

Ülkeyi, milletimizle birlikte omuz omuza yöneteceğiz diyen Saadet Lideri Kurtulmuş

Millet AKP’ye niçin oy verdi?

Millet iktidara oy verdi, "meselemi çöz" diye... Ama onlar her seferinde yeni bir kavga yolu bularak oy istemeye devam ediyorlar.

İktidara hazırlanıyoruz
İzmir'de "Saadet Lideri Gençlerle Buluşuyor" programına katılan Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ülke ve dünya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Türkiye'nin temel meselelerine getirdikleri yaklaşım ve çözüm önerileri ile iktidara hazır bir parti olduklarını söyledi. Kurtulmuş, "Millet idare edilmez, koyun sürüsü idare edilir. Biz ülkemizi, milletimizle birlikte, omuz omuza yöneteceğiz" dedi.

Millet çözüm istiyor
İktidar ve ana muhalefet partilerinin milleti kamplaştırarak oylarını birkaç puan artırmayı hesapladığını ifade eden Kurtulmuş, "Her meseleden kavga çıkarmayı başarıyorlar. Millet artık bunları izlemek istemiyor. Yaka silkiyor, illallah ediyor. Siz bu partilerin Türkiye'nin işsizlik sorunu nasıl çözülecek diye müzakerede bulunduklarını gördünüz mü? Milletin lehine olacak hiçbir meseleyi tartışmıyorlar. Bu yol, yol değildir" şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş Gençlerle Buluşuyor' etkinliği kapsamında düzenlenen geceye katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin temel meselelerine getirdikleri yaklaşım ve çözüm önerileri ile iktidara hazırlanmakta olan bir parti haline geldiklerini belirtti. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Kurtulmuş, Fuar Atlas Salonu'nda gerçekleşen programda yaklaşık beş bin kişiye hitap etti.

Milleti kamplaştırıyorlar
Yoğun sevgi gösterileri ve tezahüratlar eşliğinde salona giren Numan Kurtulmuş, 61. Hükümetin Başbakanı takdimiyle ve 'Başbakan Numan', 'Bir hilal beş yıldız, iktidara hazırız' sloganlarıyla karşılandı. Genel Başkan Kurtulmuş partililere seslendiği konuşmasında, geçtiğimiz hafta mecliste siyasetin üslupsuzluğunun ve seviyesizliğinin son örneğinin görüldüğünü söyledi. İktidar ve ana muhalefet partilerinin milleti kamplaştırarak oylarını birkaç puan artırmayı hesapladığını ifade eden Kurtulmuş, "Her meseleden kavga çıkarmayı başarıyorlar. Şimdi bunlara MHP de eklendi. Millet artık bunları izlemek istemiyor. Yaka silkiyor, illallah ediyor. Siz bu partilerin Türkiye'nin işsizlik sorunu nasıl çözülecek, ülke IMF kıskacından nasıl kurtulacak, gençlere nasıl iş bulunacak, Türkiye AB'nin terbiye salonundan nasıl kurtulacak gibi konularda müzakerede bulunduklarını gördünüz mü? Milletin lehine olacak hiçbir meseleyi tartışmıyorlar. Bu yol, yol değildir. Millet, meselelerinin çözülmesini istiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'de bir daha hiç kimsenin darbe yapmayı aklından dahi geçiremeyeceği bir siyasi ve hukuki sisteme kavuşması gerektiğine dikkat çeken Kurtulmuş, "Millet AKP'ye yüzde 47 oy verdi, icabını yerine getirmediler. Halkı kamplaştırarak oy almaya çalıştılar. Şimdi de anayasada ufak tefek birkaç değişiklik yapıp yeni parlamento için oy isteyecekler. Bu oyun bir kere oynanır. Allah'tan korkun. Millet size yüzde 87 mi oy verecekti? Bu şarkı burada bitti" diye konuştu.

Siyaseti yeniden formatlıyoruz
Başbakan Erdoğan'ın Tekel işçilerine yönelik olarak yetimin hakkını yedirmeyeceği şeklindeki sözlerini hatırlatan Numan Kurtulmuş, Tekel işçilerinin bütün parasının 480 milyon TL iken, iç borç faizine ödenen tutarın 56,8 milyar TL olduğunu bildirdi. "Bunun adı adalet, hakkaniyet, Müslümanlık değildir. Tekel işçilerine (Kabul edersen edersin, etmezsen cehenneme kadar yolun var) demek kolay. Kolaysa bu sözleri çık IMF'ye söyle" diyen Kurtulmuş, kimsesizlerin sesi olarak iktidara gelenlerin bugün iktidarlarını küresel beyler ve onların yerli efendileri ile paylaştığını savundu.

Sağcılık, solculuk, muhafazakârlık, liberallik gibi kavramların anlamını yitirdiğini anlatan Prof. Dr. Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin siyaseti yeniden formatladığını kaydetti. Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Saadet Partisi yerli bir siyasi partidir. Dünyadaki bütün gelişmeleri bilir. Ama ayakları Anadolu topraklarına basmayan hiçbir çözümü kabul etmez. Maneviyatçıdır. Bu dünyanın bir de öte dünyası olduğuna yürekten inanır ve ona göre hareket eder. Allah'tan başka kimseden korkmaz. Dünyanın egemenleri önünde düğme iliklemez. Antiemperyalisttir. Zulme ve sömürüye karşı, mazlumun yanındadır. 72 milyon insanımızın partisidir. Herkesi bu ülkenin eşit yurttaşları olarak görür. Biz diyoruz ki, millet idare edilmez, koyun sürüsü idare edilir. Biz ülkemizi, milletimizle birlikte, omuz omuza yöneteceğiz."

İddia ve irade sahibi
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Şerafettin Kılıç ise konuşmasında, sorumluluk, iddia ve irade sahibi bir parti olduklarının altını çizdi. "Bizim siyasetimiz kaybolan ve bize unutturulan değerlerimizi, milletimizin yapı taşı niteliğindeki mefkûrelerimizi ve bir medeniyeti yeniden inşa etme mücadelesidir.

Çabalarımız; milletimiz için, ülkemiz içindir. Maneviyatı üstün tutacak bir nesli oluşturmak içindir. Çünkü bu bayrağı devralacak olan gençlerimizdir. Elli yıl sonrasını, yüz yıl sonrasını, öteleri düşünmek zorundayız. Gençlik, bir milletin en temel dinamiğidir" şeklinde konuşan Kılıç, İzmir'de davanın sorumluluğunu gençlerle birlikte sırtlanacaklarını vurguladı.

Gençlere, 'önce ahlak ve maneviyat' diyen, tam bağımsızlığı savunan, haksızlıklara, zulümlere, adaletsizliklere karşı bir set gibi duran Saadet Partisi'ni iktidara taşıyacak çalışmaları yapma çağrısında bulunan İl Başkanı Kılıç, Milli Görüş'ü iktidara getirmenin azmini birlikte yaşayacaklarını dile getirdi. Sanatçılar Umut Mürare Belçika'dan gelen Grup Nasihat'ın konser verdiği gecede renkli görüntüler yaşandı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ömer Vehbi Hatipoğlu ve Ertan Yülek'in eşlik ettiği Genel Başkan Kurtulmuş'a, İl Başkanı Kılıç tarafından gecenin anısına tablo hediye edildi.

"Cumhuriyetin birikimleri yok pahasına satıldı"
Ege Palas Oteli'de İzmir'in metropol ilçe muhtarlarıyla tanışma ve dayanışma toplantısında bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin en önemli sorununun ekonomik yoksulluk olduğunu söyledi.

Cumhuriyet tarihinden bu yana biriktirilen kurumların yok pahasına satıldığını kaydeden Kurtulmuş, ''Özelleştirmenin bize getirisi 50 milyar dolardır. Bu 50 milyar dolar Türkiye'nin 1 yıllık faiz ödemelerine eşittir'' diye konuştu.

''Ekonomik yoksulluğun'' Türkiye'nin en önemli sorunu olduğunu belirten Saadet Literi Kurtulmuş, özellikle 17. IMF protokolünün uygulanmaya başladığı 2000 yılından bu yana ülkede bu yoksulluğun yaşadığını ifade etti.

Muhtarlık binalarının fiziki durumu kötü
Mahallenin yoksulunun muhtarın derdi olduğunu, ihtiyaç sahiplerinin muhtarları bulduğunu, toplumsal dokunun bozulması dolayısıyla artan suç oranında polis ve vatandaşla muhtarların muhatap olduğunu kaydeden Genel Başkan Kurtulmuş, "Toplumu ayakta tutan esas ünite olan aile bozuldu. Aile içi şiddet, bireysel suçların artması gibi durumlarla muhtarlar olarak siz birinci derecede muhatap oluyorsunuz. Muhtarların yükünü hafifletecek önlemler alınmadığı gibi, başlarına yeni sorunlar oluşturuluyor. Örneğin ikametgâhın nüfus müdürlüğünden alınması gibi. Yerleşim yerinin bilgileriyle ilgili kaynak muhtarlıktır, böyle olmalıdır. Yine muhtarlarımız halkla belediye arasına sıkışıp kalıyor. Patlayan kanalizasyonlar, asfaltlanmayan yollar, akmayan sular, kimsesiz sokak çocukları gibi pek çok soruna muhatap oluyorsunuz ama çözümde belediyeler sizi dikkate almıyor. Muhtarlık binalarının fiziki durumu da kötü. Bizim önerilerimiz muhtarlarımıza belediye bünyesinde mekân tahsisi yapılmasıdır. Ayrıca belediye meclisine bağlı bir danışma kurulu oluşturularak muhtarlar bu kurula üye yapılmalı ve sorunların çözümünde birinci elden müdahil olabilmelidir" diye konuştu.

 

Kaynak. Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/millet-akpye-nicin-oy-verdi-152421.htm



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    36,182 µs