En Sıcak Konular

ROTA YENİDEN TÜRBAN

5 Şubat 2010 15:47 tsi
ROTA YENİDEN TÜRBAN Türkiye'nin seçim sathı mahalline girmesiyle birlikte siyasetin rotası da yeniden türbana kırıldı.

Rota yeniden türban

TÜRKİYE’NİN seçim sathı mahalline girmesiyle birlikte siyasetin rotası da yeniden türbana kırıldı. Muhalefet partileri Erdoğan’ın gündemi türbana çevirerek yeniden “mağdur” pozisyonuna geçmeye çalıştığını savunuyor. Haksız sayılmazlar. Başbakan eşinin türbanı nedeniyle GATA’ya alınmadığını, bu yüzden de eşinin gözyaşlarına boğulduğunu anlatarak bir mağduriyet örneği sergiledi. Türban da böylece yeniden gündemimizin bir numaralı maddesi oldu.
***
MAĞDURİYET siyasetinin önceki yıllarda AKP’nin oyunu gözle görülür şekilde artırdığı ortada. Bu yüzden tam da seçim için geri sayıma başlandığı bir süreçte türban tartışmasının alevlenmesi şaşırtıcı değil. Türkiye’yi son üç yıldır meşgul eden Ergenekon soruşturması ve son aylardaki açılım trafiğinin AKP’ye verdiği hasar da göz önünde bulundurulduğunda türban siyasetine dönüş, Türkiye için olmasa da AKP için bir çıkış yolu gibi görünüyor. Rotayı yeniden türbana kıran siyasi iktidar, hem Ergenekon soruşturmasının yol açtığı korku toplumunun etkilerini, hem de açılım sürecinin tahribatını gölgelemek istiyor olabilir. Nitekim GATA’daki türban tartışması bizi gerçek gündemden uzaklaştırdı bile. İşsizlik, kriz ve grevler yerine manşetlerde yine türban var.
Madalyonun diğer yüzü
HER ne kadar AKP’yi türbanı siyasi istismar aracı olarak kullandığı nedeniyle defalarca eleştirdiysek de, madalyonun diğer yüzüne de bakmak zorundayız. Bir başbakanın eşi, başındaki örtü nedeniyle GATA’ya ziyaretçi olarak giremiyorsa, burada bir sorun var demektir. Bu sorunu görmezden gelemeyiz. Çünkü Emine Erdoğan’ın karşılaştığı durumu tasvip etmek mümkün değildir.
***
GATA’NIN bu konuyla ilgili cevaplaması gereken pek çok soru var: Örneğin; Başbakanın eşine böyle bir nezaketsizlik neden yapılmıştır? Bu kurumsal bir tavır mıdır? Yoksa oradaki birkaç doktorun işgüzarlığı mıdır? GATA’nın uyguladığı prosedür nedir? Ziyaretçiler için zorunlu tutulan kıyafetler var mıdır? Var ise, Cumhurbaşkanı Gül’ün ameliyatında eşi Hayrünisa hanım refakatçi olarak GATA’da nasıl kalmıştır? Aynı şekilde MHP eski milletvekili Nesrin Ünal da türbanıyla GATA’ya ziyaretçi olarak girebildiyse, Emine Erdoğan GATA’ya neden girememektedir? Uygulamada çifte standart mı yapılmaktadır? Öyle ise bunun sorumluları kimlerdir?
***
BU sorulara verilecek cevaplar, Türkiye’nin yumuşak karnı sayılan türban meselesinde bir tür yüzleşmeye de vesile olabilir. Bu konuyu kimin nasıl istismar ettiği ve istismarcılara kimlerin fırsat verdiği de umarız ki böylece ortaya çıkar.

Lale Şıvgın-Tercüman

Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=10000



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,982 µs