En Sıcak Konular

ERDOĞAN'A YAĞ ÇEKERKEN SINIRI AŞTI,PARTİSİNDEN OLDU

3 Şubat 2010 18:11 tsi
ERDOĞAN'A YAĞ ÇEKERKEN SINIRI AŞTI,PARTİSİNDEN OLDU Başbakan Erdoğan’ı "Peygamber"e benzeten Aydın eski İl Başkanı İsmail Hakkı Eser partisinden istifa etti.

'Peygamber gibi' lafı istifaya götürdü

Başbakan Erdoğan’ı "Peygamber"e benzeten Aydın eski İl Başkanı İsmail Hakkı Eser partisinden istifa etti.TBMM Genel Kurulu’nda MHP ve AKP milletvekkileri arasında yumruklaşmaya varan kavgaya neden olan AKP Aydın eski İl Başkanı İsmail Hakkı Eser AKP’den istifa etti.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu USAK'ın konferasına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından soruları cevapladı. Dün akşam TBMM'de yumruklaşma ve küfürleşmeye varan olayların çıkış kaynağı olan kendisine yapılan "peygamber yakıştırmasına" açıklık getiren Başbakan Erdoğan, 2008'de bu sözleri sarfeden AK Parti Aydın eski İl Başkanı İsmail Hakkı Eser'in istifasının istenmesi ya da ihraç eidlmesi talimatını verdiğini söyledi.Erdoğan, konuyu dillendiren MHP'li Osman Durmuş'a da göndermede bulunarak, ""Böyle bir ifadeyi kullanmış diye, eğer sen de inançlıysan, bir Müslüman’san bunu zaten tasvip edemezsin." diye konuştu.çerçevesinde bunu bir tanıma oturtacaksınız. Laiklik bunun güvencesi iken engelle karşılaşıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

'Peygamber' tartışması

Erdoğan ayrıca, (Bana 'peygamber gibi' ifadesini kullandığı belirtilen kişi), Bir insan bunu cehaletinden, farklı yaklaşımından kullanmış olabilir. Öyle bir ifadeyi kullanmış diye hiçbir zaman tasvip etmedim. Ama sen de bir Müslüman'san bunu tasvip etmezsin. Peygamberlik zinciri kapanmıştır. Biz kurulmuş ve kurulmakta olan tabuları yıkmak isteyen bir partiyiz. Arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim, bana bu ifadeyi kullanan partilinin istifasını vermesi ya da partiden ihracı yönünde...." dedi

Erdoğan'a ‘Peygamber’ diyen Ak Partili, Ankara’ya çağrıldı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'a ‘İkinci Peygamber’ benzetmesini yaptığı ileri sürülen Ak Parti Aydın eski İl Başkanı ve halen İl Genel Meclesi üyesi olan İsmail Hakkı Eser, parti yönetimi tarafından Ankara'ya çağrıldı.

TBMM'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkındaki gensorunun görüşülmesi sırasında, İsmail Hakkı Eser'in 14 Kasım 2008'de yaptığı belirtilen konuşmanın gündeme getirilmesiyle çıkan kavgada, Ak Partili ve MHP'li milletvekilleri yumruklaştı. Meclis'teki kavganın ardından Ak Parti Genel Merkezi’nden dün gece telefonla aranan İsmail Hakkı Eser, çağrı üzerine apar topar uçakla Ankara’ya gitti. Yine, Genel Merkez'in çağrısı üzerine Ak Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay da 3 ilçe başkanıyla sabah erken saatlerde Ankara’ya gitti.

Aydın'daki Ak Parti yöneticileri, kentin Ramazanpaşa Mahallesi'nde lokantası bulunan İsmail Hakkı Eser ile İl Başkanı Atalay ve 3 ilçe başkanının, Ankara'da Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile görüşeceklerini, gerekirse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la da görüştürüleceklerini söylemekle yetindi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/-peygamber-gibi-lafi-istifaya-goturdu/siyaset/sondakika/03.02.2010/1194397/default.htm?ver=52



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,122 µs